Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на колони

Featured Replies

Здравейте, хора! Имам Philips 43PUS6501, който ми е свързан с тонколонки с 3,5 жак. Какви други опции, има за звук ? Искам да си купя някакви други колонки, повече от 2, но не знам телевизора какво поддържа. Има някакви други букси за аудиото, но нищо не разбирам. Някаква оптика аудио, други букси . . . Моля за съдействие.
( В момента тонколоните ми са свързани в буксата за слушалки )

22055d1485620532-philips-43pus6501-аудио

22056d1485620606-philips-43pus6501-аудио

Редактирано от Shpionche (преглед на промените)

Директно към колони няма да стане, то се знае. Ресийвър и през digital audio out-а. 

Може и директно стига тонколоните да имат вход за Digital/optical Audio. Някой марки тонколони като Microlab Solo 7C.

Дали телевизора може да декодира/изпраща повече от два канала посредством оптиката, и системата да няма проблеми със възпроизвеждането ако автора държи на многоканален звук, ще трябва да се провери.

Например: Microlab H-500 5.1 Channel Speakers

Ако не може, то тогава ресийвърът (най добрата опция) е отговора или някой саундбар (5.1)

Редактирано от oic (преглед на промените)

• Автор

Значиии, аз не държа да са мнооого скъпи и изключително маркови. Искам нещо, което работи и горе-долу да вади чист звук.Ако отида в технополис например, или друг такъв тип магазини, имам ли шанс за 100-200 лева да открия нещо? Говоря за колонки 5,1. И как да разбера как работят- дали с оптичен кабел, или с друго ? Чувствам се като олигофрен, защото винаги слушам с 3,5 жак и това ми идва малко . . . . 

Телевизора, видях, че поддържа 5,1, т.е. ще може да декодира сигнала.

Видях и тази система за домашно кино, която  със същата марка ка то ТВ. Мога ли да я ползвам ня например ? За аудито само . . . http://www.philips.bg/c-p/HTD3510_12/5.1-dvd-home-theater/specifications

преди 14 часа, Shpionche написа:

Значиии, аз не държа да са мнооого скъпи и изключително маркови. Искам нещо, което работи и горе-долу да вади чист звук.Ако отида в технополис например, или друг такъв тип магазини, имам ли шанс за 100-200 лева да открия нещо? Говоря за колонки 5,1. И как да разбера как работят- дали с оптичен кабел, или с друго ? Чувствам се като олигофрен, защото винаги слушам с 3,5 жак и това ми идва малко . . . . 

Телевизора, видях, че поддържа 5,1, т.е. ще може да декодира сигнала.

Видях и тази система за домашно кино, която  със същата марка ка то ТВ. Мога ли да я ползвам ня например ? За аудито само . . . http://www.philips.bg/c-p/HTD3510_12/5.1-dvd-home-theater/specifications

За чист звук бюджета не стига. Да не говорим че готовите системи за домашно кино не се славят с качествен звук, в предвид пластмасовите тонколонки.

Ако все пак искате да вземете въпросната система знайте че може да не докарате 5.1 звук посредством оптичния кабел. За това поразучете дали телевизора който сте избрали поддържа 5.1 звук от SPDIF,

както и HTD3510.

Ако пускате филми които са DVD, HTD3510 системата, няма да имате проблем със 5.1.

Но, не мисля че тя е удачният избор, в предвид остарелия стандарт.

Това са моите предложения, защото бюджета не стига за 5.1 система:

Edifier C2XD

Edifier R1700BT

Edifier C6XD - това е минимума ако искате 5.1 звук. Но дали ще работи коректно през оптиката и декодира форматите... е под въпрос.

Ако е свържете директно към компютъра и ползвате него за плеър (с 5.1./7.1 звукова карта) всичко ще е ок.

преди 17 часа, Shpionche написа:

Здравейте, хора! Имам Philips 43PUS6501, който ми е свързан с тонколонки с 3,5 жак. Какви други опции, има за звук ? Искам да си купя някакви други колонки, повече от 2, но не знам телевизора какво поддържа. Има някакви други букси за аудиото, но нищо не разбирам. Някаква оптика аудио, други букси . . . Моля за съдействие.
( В момента тонколоните ми са свързани в буксата за слушалки )

За да разбереш дали ти трябват повече от 2 колонки за телевизора, ще трябва да си отговориш на въпроса: Колко телевизии излъчват 5.1 канален аудио сигнал?

Ако мислиш да гледаш филми от ДВД или блурей дискове, самото възпроизвеждащо устройство /или компютъра/ има изходи за 5.1 канален аудиосигнал. 

• Автор
преди 27 минути, AGD написа:

За да разбереш дали ти трябват повече от 2 колонки за телевизора, ще трябва да си отговориш на въпроса: Колко телевизии излъчват 5.1 канален аудио сигнал?

Ако мислиш да гледаш филми от ДВД или блурей дискове, самото възпроизвеждащо устройство /или компютъра/ има изходи за 5.1 канален аудиосигнал. 

Аз филмите ги гледам през флашка или през UMS, тези които са 5.1 ще си ги слушам така. Няма да плейвам през диск . . . 

преди 1 час, Shpionche написа:

Аз филмите ги гледам през флашка или през UMS, тези които са 5.1 ще си ги слушам така. Няма да плейвам през диск . . . 

Чудесно! И сега до какъв извод стигна за броя на необходимите колони?

Не знам за какво се напъваш. Да харчиш пари ли?

Въпрос - какъв е източникът на звука? Телевизията си е стандартно стерео, съответно на MP3 - 192Kbps. Повечето рипове - също. Многоканалните неща, ако се възпроизвеждат са още по-зле - 448Kbps за всичките канали. Далеч не всичко декодира LPCM 1536Kbps или нещо по-добро.

Така че някаква непластмасова стерео свирка втора употреба ще е в пъти по-добре от мижавите говорителчета на телевизора, с пластмасовото им (не)акустично оформление и някакво икономично SMD клас D чипче, свряно между другите неща на платката на телевизора.

Стандартен сигнал, подходящ за всякакъв усилвател може да се вземе от SCART.

• Автор
преди 1 час, Филипов написа:

Не знам за какво се напъваш. Да харчиш пари ли?

Въпрос - какъв е източникът на звука? Телевизията си е стандартно стерео, съответно на MP3 - 192Kbps. Повечето рипове - също. Многоканалните неща, ако се възпроизвеждат са още по-зле - 448Kbps за всичките канали. Далеч не всичко декодира LPCM 1536Kbps или нещо по-добро.

Така че някаква непластмасова стерео свирка втора употреба ще е в пъти по-добре от мижавите говорителчета на телевизора, с пластмасовото им (не)акустично оформление и някакво икономично SMD клас D чипче, свряно между другите неща на платката на телевизора.

Стандартен сигнал, подходящ за всякакъв усилвател може да се вземе от SCART.

Ама аз не искам усилвател или ресийвър. Искам тонколони 5,1, които когато не гледам филм 5.1 да свирят стерео, а когато филма е 5.1, да са си 5.1. Просто искам да са и по-дълги, за да мога да ги сложа на другия край на стаята и вероно време да се свири телевизора към вратата, а към другия край на стаята, за да не будя роднините.

• Автор

Значи да търся тонколони 5.1 с оптичен вход, така ли ? Съжалявам за глупавите въпроси ,но никой не се ражда научен. А на мен за пръв път ми се налага да търся нещо различно за купуване от тонколонки "някакви" с 3,5 жак.

Ако си взема системата за домашно кино, която ви показах, докато гледам телевизия или слушам музика, ще работят ли 5те колони във стерео, или самата система ще работи, ако плейвам нещо директно през нея?

- - - - - - - - - -

Всъщност, харесах си този модел 

това е задния панел, така като погледнем изходите на буфера и на телевизора, ще има ли как да се свържат ?
http://www.logitech.com/en-us/product/surround-sound-speaker-z506

attachment.php?attachmentid=22078&stc=1

преди 19 часа, Shpionche написа:

Значи да търся тонколони 5.1 с оптичен вход, така ли ? Съжалявам за глупавите въпроси ,но никой не се ражда научен. А на мен за пръв път ми се налага да търся нещо различно за купуване от тонколонки "някакви" с 3,5 жак.

Ако си взема системата за домашно кино, която ви показах, докато гледам телевизия или слушам музика, ще работят ли 5те колони във стерео, или самата система ще работи, ако плейвам нещо директно през нея?

- - - - - - - - - -

Всъщност, харесах си този модел 

това е задния панел, така като погледнем изходите на буфера и на телевизора, ще има ли как да се свържат ?
http://www.logitech.com/en-us/product/surround-sound-speaker-z506

attachment.php?attachmentid=22078&stc=1

Не могат да се свържат, качествено (през входа за слушалки на ТВ, звукът не добър)

Както казах търсите модел със вход (input) digital spdif/optical (на BG - оптичен вход)

И четете дали въпросния модел декодира Dolby Digital, DTS поне, ако търсите многоканална система 5.1

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.