Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DirectX-Windows 10

Featured Replies

Здравейте! Имам проблем който не мога да си обясня. В Store на windows 10 има игра която искам да си сваля-Minecraft Story Mode. Гледам изискванията ги покривам освен едно: изисква се DirectX версия 11 а когато си проверих directx-са ми показва че съм с версия 12. Та защо тогава ми показва че не покривам това изискване и не ми позволява да сваля играта. Да не би да е задължително да е точно версия 11? Не мога да си го обясня някой ако знае как да се оправя с това моля нека да пише. Също така под бутона ''получаване'' пише: Вижте изискванията към системата- това приложение изисква хардуер с който вашето устройство не разполага. Да не би това да означава непокритото изискване за DirectX-са?

• Автор

Все пак има ли някакъв вариант да оправя проблемът

има вариант 100-200-300 лв и в магазина за видеокарти   поддържащи дх11  що не и 12

преди 7 минути, Neli Asenova написа:

има вариант 100-200-300 лв и в магазина за видеокарти   поддържащи дх11  що не и 12

Е що за глупост написа ? Поне направи ли си труда да провериш изискванията на играта ? Подвеждаш автора, а и четящите темата.

Processor: Core 2 Duo 2GHz or equivalent 
Memory: 3 GB RAM 
Graphics: ATI or NVIDIA card w/512 MB RAM 
DirectX: Version 9.0 
Storage: 3 GB available space 
Sound Card: Direct X 9.0c sound device 
Additional Notes: Not Recommended for Intel integrated graphics 

https://www.microsoft.com/bg-bg/store/p/minecraft-story-mode-a-telltale-games-series/9nblggh69m35

ПС: Автора каква ти е цялата конфигурация ?

преди 47 минути, Fps08 написа:

изисква се DirectX версия 11

преди 5 минути, techmaniac написа:

Е що за глупост написа ? Поне направи ли си труда да провериш изискванията на играта ? Подвеждаш автора, а и четящите темата.

не пиша аз че иска  dx 11  а микрософт.  автора също.

Цитат

Additional Notes: Not Recommended for Intel integrated graphics 

пък може и права да съм за 100 -200-300 лв.

в момента я играя  на windows 7   с видеокарта дх 10.... значи остава да е интегрирана и да има нещо друго за което не се сещам

все пак може да се свали от алтернативни сайтове за проба играта

• Автор

Може все пак и да е от мен тъй като съм от лапотп който не е много новичък-HP 630. Иначе играта съм си ся дърпал от замунда и си е тръгвала без проблеми но исках да си сваля от win 10 stroe защото там е цялата а от замундата не е качена цялата :)

преди 36 минути, ExaFlop написа:

Изтегли и инсталирай DirectX 9.0 Offline

Покрай това не забравяй да пуснеш и DirectPlay компонента в Programs and Features.

directplay.png

• Автор

Направих каквото ми казахте:инсталнах dx9 и маркирах DirectPlay но когато си проверя на коя версия на dx съм все още ми пише че съм с 12. А в sotre все още не е покрито изискването и не ми позволява да сваля играта. Ако просто няма какво повече да се направи да не се тормозим повече :) Ако имате други идеи на мен не ми пречи да опитвам.

Редактирано от Fps08 (преглед на промените)

Това, че "пише" 12, не значи, че 9/10/11 игри няма да тръгнат. Проблемът ти е другаде. Не съм запознат със store-a, понеже не го ползвам никога.

• Автор

Да явно е другаде пробелъм тъй като както казах когато си я дръпнах от замунда се подкара без проблем  но сега не знам защо ми прави тези номера в store-а

А относно и друго проблемче свързано с win 10 ще пусна в друга тема :)

Защото в тракера не прави проверка а в магазина - да.

на 29.01.2017 г. в 17:53, Neli Asenova написа:

Ти въобще чела ли си политиката на Майкрософт относно директ хикс 12? Ако успея да намеря статията в сайта на Майкрософт, ще ти я дам да почетеш. Там черно на бяло си пише, че за ДХ12 няма да се налага да сменяш видеокартата, а само операционната система. ДХ12 ще се поддържа само и единствено от Боза номер 10 и ще го направят да върви на вече наличните видео карти. Което ще рече, че ако имаш HD6770, ще можеш да играеш ДХ12 игри, стига видеокартата да смогне на напъните на Боза 10.

преди 8 часа, rado84 написа:

Ти въобще чела ли си политиката на Майкрософт относно директ хикс 12? Ако успея да намеря статията в сайта на Майкрософт, ще ти я дам да почетеш. Там черно на бяло си пише, че за ДХ12 няма да се налага да сменяш видеокартата, а само операционната система. ДХ12 ще се поддържа само и единствено от Боза номер 10 и ще го направят да върви на вече наличните видео карти. Което ще рече, че ако имаш HD6770, ще можеш да играеш ДХ12 игри, стига видеокартата да смогне на напъните на Боза 10.

смешко :D

на карта с поддръжка DX 10

игра dx12 ще върви  точно с 0.1 фпс.

ако въобще не  изпише картата не отговаря на изискванията преди това  

и не тръгне изобщо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.