Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за Canon PIXMA MP220 употребяван

Featured Replies

Договорил съм се с човек от който да го взема (на символична цена).Спрял съм се на този,че е с малко по висока резолюция на принтиране и сканиране спрямо другите в класа и цената си.Каза ми че е с засъхнали глави и трябва да се почистят.Предполагам,това е божа работа дали ще се промият.Ако не могат да се почистят  тогава ще трябват предполагам нови глави?Скъпи ли са за този модел,че не успявам да ги намеря нещо? И като цяло този принтер струва ли си.Ще го ползвам рядко в домашни условия за текс и още по рядко някоя снимка,графика.Най важното ми е да е с  евтин консуматив и по безпроблемен.

Резервен вариан съм избрал canon pixma MG2450 малко по скъп и няма кабел за връзка с ПЦ.Той скъп ли е и какъв е точно?

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

преди 38 минути, gibson58 написа:

Договорил съм се с човек от който да го взема (на символична цена).Спрял съм се на този,че е с малко по висока резолюция на принтиране и сканиране спрямо другите в класа и цената си.Каза ми че е с засъхнали глави и трябва да се почистят.Предполагам,това е божа работа дали ще се промият.Ако не могат да се почистят  тогава ще трябват предполагам нови глави?Скъпи ли са за този модел,че не успявам да ги намеря нещо? И като цяло този принтер струва ли си.Ще го ползвам рядко в домашни условия за текс и още по рядко някоя снимка,графика.Най важното ми е да е с  евтин консуматив и по безпроблемен.

Резервен вариан съм избрал canon pixma MG2450 малко по скъп и няма кабел за връзка с ПЦ.Той скъп ли е и какъв е точно?

Много ли ще се печата? Мастилния принтер печата по-бавно от лазерния.

• Автор

Никак даже,скоростта не ме вълнува.Само да е с по безпороблемна и евтина поддръжка.И с прилично качество на печат и сканиране.

преди 3 минути, gibson58 написа:

Никак даже,скоростта не ме вълнува.Само да е с по безпороблемна и евтина поддръжка.И с прилично качество на печат и сканиране.

Щом няма да се печата много. Мастилния е идеален. Не видях да има дуплекс. Да обръща страниците. Да печата 2 страници на един лист хартия. Не видях и да има  ADF. Говоря за Canon Pixma mp220

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

• Автор

За Canon PIXMA MP220 ли говориш и какво е ADF ? Обръщането предполагам става ръчно...

преди 2 минути, gibson58 написа:

За Canon PIXMA MP220 ли говориш и какво е ADF ? Обръщането предполагам става ръчно...

ADF е да си взима много листа, едно по едно  и да си ги копира или сканира и после да отпечата.

• Автор

А как стои въпроса с мастилата? по-скъпи ли са от на другият модел?

преди 7 минути, gibson58 написа:

А как стои въпроса с мастилата? по-скъпи ли са от на другият модел?

Трябва да сравниш, но обикновено има оригинални и от ония. Оригиналните са по-скъпи. Но някои хора си пълнят или взимат напълнени от други хора резервоарчета. Тия са по-евтини. Но напоследък Canon гледа произхода дали мастилото е оригинално и ограничава някакви функции на принтера. Примерно да сканираш документ и  да го качиш на Google Drive

• Автор

А това нали са стари модели ,а и не са мрежови и с подобни екстри? Имал съм НР принтер и там много ядове с разните му там чипове и т.н. та тези двата модела имат ли подобни чипове или свободно може да се слагат всякакви мастила?

преди 19 минути, gibson58 написа:

А това нали са стари модели ,а и не са мрежови и с подобни екстри? Имал съм НР принтер и там много ядове с разните му там чипове и т.н. та тези двата модела имат ли подобни чипове или свободно може да се слагат всякакви мастила?

Не съм в България и не знам какви са цените.Но на прима виста.Оригинални за MP220 Canon PG-37 доколкото виждам струва 20 лв.Canon CL-38 XL струва 30 лв. И според Canon можеш  200 страници да отпечаташ.

Няма такива екстри. Може само да копира, сканира и печат

Тук такъв canon mp220  втора ръка струва 130/140 евро.https://www.amazon.de/Canon-Pixma-mp-220-Multifunktionsgerät/dp/B000V3JMFA

и виждам, че хората са доволни.

преди 1 час, gibson58 написа:

"...... Каза ми че е с засъхнали глави и трябва да се почистят. ....... " - Това е достатъчна причина да не го купуваш. Няма почистване на подобни глави, а смяната им е по скъпа от принтера като цяло. Да не говорим, че консумативите му също са скъпи.

преди 22 минути, gibson58 написа:

Ясно ,отпада, а MG2450  скъп ли му е консуматива?

Аз съм с такъв от доста време! Машина 3 в 1. Принципно оригиналните консумативи са адски скъпи за всички видове мастилени принтери!  за този се намира черна глава / мастилница за 26 лв. и цветна за 32-33лв. Прави ми впечатление и малкия живот на главите / мастилници. не се налага обаче рисет на чипове на мастилниците, а и се зареждзат адски елементарно! Отпушват се лесно и елементарно  Пр. един комплект рефилни цветни мастила ги намирам за 12лв. и ми стигат за 3 зареждания. Черното мастило ми е около 2лв. за зареждане. Принтера е бюджетен тип, което ще рече, че не блести с качество на изработка, сглобка и качество на печат. Работи шумно, но като за цената си си заслужава . Чисто нов принтера струва около 70 лв. Покупката на старо обаче си е риск

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор

A какъв точно е рискът,защото човека казва ,че работи,но е без мастилници и кабел за ПЦ? Можеш ли да кажеш от къде и какви точно мастила купуваш? И всички ли мастилници се пълнят или трябва да купя и такива за пълнене?

A какъв точно е рискът,защото човека казва ,че работи,но е без мастилници и кабел за ПЦ? Можеш ли да кажеш от къде и какви точно мастила купуваш? И всички ли мастилници се пълнят или трябва да купя и такива за пълнене?

Този човек трява да ти го подари този принтер  защото не струва  и 5 лв. Без мастилници няма как да си сигурен, че работи, а това означава да купиш нови. 2 бр. Цените по - горе ти ги посочих или някъде към 60 лв. за комплекта Иначе всички мастилници се пълнят без проблем. Рефилни мастила за принтера се продават във почти всички специализирани магазини за компютри и компютърна техника!

• Автор

аха, мерси за съветите. Ще се ослушввам още тогава за нещо друго.

аха, мерси за съветите. Ще се ослушввам още тогава за нещо друго.

Ако ще да е втора ръка - по добре търси лазерен! Вярно, че ще да е монохромен и без скенер, но поне няма да се сблъскваш с кошмара на мастилените принтери - засъхване на главите. Лекото засъхване се оправя, но тежкото не.

• Автор

A иначе някой запознат може ли да ми каже дали въпросният Canon PIXMA MP220 могат да му се пълнят главите?

И това ли му е мастилото за целта,защото е много евтино?

Пълнят се и да, това са мастилата! Има и в по - малки както и в по - големи разфасофки! Клипчета за целта са качени в Тубата и то нае едно.

• Автор

Реших да взема един такъв почти безплатен на риск пък каквото стане. Видях и как се пълнят мастилниците...Благодаря за помоща .

преди 2 минути, gibson58 написа:

Реших да взема един такъв почти безплатен на риск пък каквото стане. Видях и как се пълнят мастилниците...Благодаря за помоща .

Важното е ако има мастилници / да не са дълбоко засъхнали защото няма оправяне и ще трябва да закупиш нови. Прясно засъхнали мастилници / глави се отпушват чрез накисване във вода или в ултразвукова ваничка.

За в бъдеще за избягване ефекта - засъхване, то ще трябва да печаташ по няколко реда нещо веднъж в месеца, а в големите горещини по веднъж седмично!

Все пак да ти е на късмет избора!

• Автор

Ами човека каза ,че работи,но не е печатал няколко месеца :) .Та малко божа работа,но пък цената е 10лв. така,че ще се пробвам.А какво значи няколко реда текст ?  5-10 реда или 1 цяла страница?  Предполагам и за всеки цвят по отделно се прави същата процедура?

Някъде четой,че самите мастилници не могат да се презареждат вечно,могло само 2 или 3 пъти,после нещо главите изгаряли или подобно,има ли го тоз момент?

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

преди 2 часа, gibson58 написа:

А какво значи няколко реда текст ?  5-10 реда или 1 цяла страница?  Предполагам и за всеки цвят по отделно се прави същата процедура?

Някъде четой,че самите мастилници не могат да се презареждат вечно,могло само 2 или 3 пъти,после нещо главите изгаряли или подобно,има ли го тоз момент?

"А какво значи няколко реда текст ?  5-10 реда ? "    Да!  Оцветяваш по ред  там няколкото реда в основните цветове т.е. черен, червен, син и жълт и пускаш в режим цветен печат.

"Някъде четой,че самите мастилници не могат да се презареждат вечно,могло само 2 или 3 пъти,после нещо главите изгаряли или подобно,има ли го тоз момент?"       Абсолютно вярно, но презарежданията могат да бъдат N брой пъти. Мастилниците / глави си имат свой живот, който е между една и три години.

• Автор

Да ъпдейтна какво стана с принтера :) 

Скенера си е ок, принтера обаче не пуска и какпка мастило върху листа,пробвах опциите за почистване на главите + дълбоко почистване няколко пъти,също и киснах главите в топла вода за по 15мин,но без никакъв успех.Предполагам са напълно празни мастилниците.Утре ще купя наливно мастило и ще напълня черната(вече е била пълнена) и да видим дали ще запали.Между другото изписва и за черното и за цветното тази грешка "ink volume unknown",за която не намирам почти никаква информация за моят модел.

Лошо! С опцията дълбоко почистване не се постига абсолютно нищо. Тази опция помага за прясно засъхнали мастилници Явно мастилниците са засъхнали дълбоко! Киснат се  во да но почти 24 часа и ако това не помогне  - ултразвук! Възможно е в мастилниците да няма мастило и всеки опит за печат съкращава живота им много и това не изключва дълбоко засъхване.

За другия проблем!  Включваш принтера и след това натискаш и задържаш бутона със символ червен обърнат триъгълник за около 10 сек. При нужда повтаряш процедурата и за другата глава!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.