Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с разпознаването на хард диска

Featured Replies

Здравейте, извинявам се ако темата не е за тук, но вече съм отчаян изчетох сумати форуми и мнения и не стигнах до решение на проблема! Та към проблема имам  лаптоп packard bell TS44HR, наскоро както си работеше заби и до там... no bootable device- restart system, харда не се  вижда в биоса, викам си айде харда  замина слагам друг хард пак същото. Откарах го на ремонт оправиха го и ми казаха че има бавни сектори! Преисталирах го всичко ок до момента в който пак стана така. Откарах го пак  пичовете ми го оправиха (безплатно) след два дена пак същия проблем.

Какво съм правил в опити да го оправя- махнах батерията на  дъното да ресетни биоса не стана , в биоса всички настроики пробвам(default setting, задаржах power button  и тн. ) и  не става. Та ако някой има идея как да се оправи моля Ви споделете  какво правят тия от сервиза и как го саживяват хардовете работят и двата пробвах ги на друг лаптоп! 

Благодаря Ви предварително!!

На моя лаптоп също замръзваше и губеше харда. Оказа се, че влиза и излиза сам от слота си. Предполагам се заключва, но.... Вече две години съм му подложил хартиено топче зад харда и го държи да не излиза. Малко тъпо, но ми върши работа.

преди 12 минути, jeta_21 написа:

Да

Вероятни причини за проблема:

1. Повредени хард дискове - Малко вероятно, но не е невъзможно. Тестват се съответно на друг компютър и тама ще се разбере.

2. Повреден модул или повреден кабел където се включват хард дисковете - Лаптопа се носи в сервиз. Мисля, че могат да се подменят. Питай в сервиза какво точно са правили, защото няма как хард диска да не се вижда в биос и да му отделят лошите сектори.

3. Повредено дъмо - Сменя се с ново, но в повечето случаи това е нерентабилно.

ПС: Недобре контактуваш диск както е казал Nikolela.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Питах ги тези от сервиза те ми казаха че са рестартирали биоса и че харда има бавни сектори...

Хардовете снощи ги пробвах и двата на друг лаптоп работят си перфектно

Пък тва с не добър контакт на харда с дъното... харда е в една шина и се завърта с винтчета и е доста стабилно

Все имам чувството че е нещо малко което се прави ама ми обягва какво е

преди 28 минути, jeta_21 написа:

Питах ги тези от сервиза те ми казаха че са рестартирали биоса и че харда има бавни сектори...

Хардовете снощи ги пробвах и двата на друг лаптоп работят си перфектно

Пък тва с не добър контакт на харда с дъното... харда е в една шина и се завърта с винтчета и е доста стабилно

Все имам чувството че е нещо малко което се прави ама ми обягва какво е

Добре де и втория ли хард диск има лошо сектори???

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Добре де и втория ли хард диск има лошо сектори???

Не, ,работи си перфектно(тестван)

преди 1 минута, jeta_21 написа:

Не, ,работи си перфектно(тестван)

И изчезва и новият хард диск в bios така ли? Ако е така носи пак в сервиза.

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

И изчезва и новият хард диск в bios така ли? Ако е така носи пак в сервиза.

Тва е чи ми омразна от сервизи, два пати го оправят и пак става така

Тва е чи ми омразна от сервизи, два пати го оправят и пак става така

Кажи от кой град си, за да могат колеги да ти предложат качествен сервиз. Проблема поне за мен е от страна на дъното. 

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Кажи от кой град си, за да могат колеги да ти предложат качествен сервиз. Проблема поне за мен е от страна на дъното. 

Пловдив

Ако си го ползвал за игри, не е чистен от прах и е прегрявал, най-вероятно е тръгнал да се отлепя чипсета на южния мост и може да го разпродаваш на части.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.