Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Книга за Java

Featured Replies

Здравейте искам да попитам дали тази книга  цък ще ми помогне с програмирането на minecraft plugins . Ако няма да може да ми помогне , ще ви помоля да ми дадете линк към накаква книга за програмиране на minecraft плъгини (за предпочитане на български)

преди 29 минути, DangerFTW написа:

Здравейте искам да попитам дали тази книга  цък ще ми помогне с програмирането на minecraft plugins . Ако няма да може да ми помогне , ще ви помоля да ми дадете линк към накаква книга за програмиране на minecraft плъгини (за предпочитане на български)

Тази книга е само за начало. Една капка в морето. Ще трябва доста да четеш и да се поизпотиш, за да стане нещо от теб като програмист.

• 4 месеца по-късно...

Знам, че темата е доста стара, но въпреки всичко реших да я коментирам и аз. Избягвайте да четете книги от рода на "нещо си за dummies". Има предостатъчно литература, която е хубаво да се прочете. Конкретно за целта, както е написал @Емил Костов трябва да се започне от нулата като постепенно се надгражда успоредно със нови знания и умения.

Ето няколко книжки, които биха били от ползва за всеки начинаещ. Хубаво е да се четат в този ред.

1. Java: The Complete Reference

2. Data structures and algorithms (има много книги по темата, но тази, която е на MIT е доста прилична)

3. Thinking in Java

4. Java concurrency in practice

5. Clean code/Effective Java

От тук нататък и сам ще можеш да преценяваш коя книга ще ти свърши работа, а и ще ти предстои да четеш и за доста технологии покрай Java-та. Като цяло доста импровизиран списък с книги, но аз лично съм чел всичките и няма такава, която да е слаба като съдържание и начин на поднасяне на материята.

Редактирано от tux_jedi (преглед на промените)

Ако е новобранец, "Learning Java" на Patrick Niemeyer и Daniel Leyck, е една от най добрите.

Фаща бика за рогата, директно с GUI.

То е грехота, да учиш децата на Java с конзолни приложения. Графичната среда при този език се учи много по леко, и е напълно подходящо начинаещите да почват направо с графикал юзър интерфейс. Ма пуста инерция. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.