Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оперативен счетоводител

Featured Replies

Пиша темата тъй като попаднах на един евтин курс за счетоводство. Парите си струват, но ми е интересно какво ще рече това оперативен счетоводител.  Счетоводител знам какво е, но какво е оперативен счетоводител.

Чичко Google много хапе. Ето ти информация.

Ето и по-сбита информаця

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

И колко е курса и за колко време?

Кой ще е лектор и за какво счетоводство става въпрос?

• Автор
преди 19 часа, _Alex&Vanko_ написа:

И колко е курса и за колко време?

Кой ще е лектор и за какво счетоводство става въпрос?

Не е скъп. Не пише времето.

Кандидатствах и очаквам да ми се обадят.:)

Редактирано от Батман (преглед на промените)

Има счетоводство на предприятието,застрахователно,банково,бюджетно и си има нормативна база. появи се и Управленско счетоводство но е взимано от други дисциплини един вид анализ и калкулации.

Щом не е скъп за два месеца нищо няма да научиш.

Преди имаше деление на оперативен счетоводител и ТРЗ. Ся да спестят едно работно място тря от всичко да разбираш.От нормативната база има данъчно законодателство, Социално осигуряване, Трудови правоотношения и Междунардни стандарти които са като енциклопедия дебела книга. Те и другите са дебели.Сам можеш да видиш изискванията за счетоводител в джобса.

• Автор

Парите си струват. От шефовете зависи дали ще ме изберат - така ми казаха.

Може би ще ми поверят една фирма и трябва да и правя отчети. Аз имам опит в това тъй като съм собственик ( Управител ) на фирма

Ще правиш годишно приключване а тепърва ще учиш за оперативен? Един вид главен да си станал или с повече опит защото това е завършека на целия процес! Ти от А и Б ли тръгваш последно?

Това не е само аритметика а отчетите трябва да са съобразени със стандартите. Трябва да познаваш и данъчно законодателство и да се обосновавш на база кой член.

И един от принципите е вярно и честно представяне! Ти ще си сложиш името и подписа като изготвил? И аз исках ако може никога да няма проверки ама подлежахме на одит на една година и одиторката знаеш ли колко е неприятно да ти виси на главата и да те разпъва на кръст. Не знам в твоята подлежи ли. Данъчни не са ме проверявали поне!

Ти нито си на трудов договор там като счетоводител и си участвал в процеса нито на договор за услуга от името на счетоводна къща! И мисля нямаш правоспособност да изготвяш отчети! Висше и две години май беше или без висше и пет години опит!

Аз се разписах защото колежката нямаше висше такова и не и стигаха годините опит. Не вярвам да са го променили!

• Автор

Може би ще ни учат да правим ГФО - годишен финансов отчет на малък, среден или голям бизнес от началото до края му. http://kostelbg.net/home/elementi_na_GFO

Съставните части на годишния финансов отчет съгласно чл. 26, ал. 1 ЗСчет са:
   счетоводен баланс;
   отчет за приходите и разходите;
   отчет за паричните потоци;
   отчет за собствения капитал;
   приложение.

Този въпрос е решен в чл. 34 от Закона за счетоводството. В алинея първа на този член е определено, че съставител на финансови отчети може да бъде физическо лице или специализирано счетоводно предприятие, което отговаря на изискванията на счетоводния закон. Нека да припомним кои са тези изисквания на закона.
В чл. 35 ЗСч е определено, че съставител на финансов отчет може да бъде лице (както физическо, така и юридическо), което отговаря на определените със закона изисквания за минимален професионален стаж и минимална степен на завършено образование. Не случайно е подчертана думата “завършено”. Необходим е документ за завършено образование, а не за образование, което е в процес на завършване.          
Изискванията за професионален стаж и за образователна степен са взаимно свързани, т.е. те зависят едно от друго. Така и ще ги коментираме.
а) висше икономическо образование и стаж в областта на счетоводството, външния, вътрешния одит и финансовата инспекция, данъчните ревизии или като преподавател по счетоводство и контрол, съответно:

при магистърска степен - две години;

при бакалавърска степен - три години;

при степен “специалист” - четири години.

Имаш бая хляб да изядеш!

в) средно икономическо образование - осем години стаж като счетоводител.

Курса няма ти свърши никаква работа!

Действащи счетоводители ходят на курса за новите моменти!

• Автор
преди 19 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Курса няма ти свърши никаква работа!

Искаш да кажеш че ще си дам парите на вятъра

Виж го закона за счетоводството.Тапията ще ти я даде университет или икономически техникум.

Курса ако е една година интензивен може да влезеш в час! За един два месеца няма да стане.

• Автор
преди 5 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Виж го закона за счетоводството.Тапията ще ти я даде университет или икономически техникум.

Курса ако е една година интензивен може да влезеш в час! За един два месеца няма да стане.

Разбирам те. Значи идеята да изкарам курс за счетоводство отпада. Дори и да е при тези - http://accountingacademy.bg/index.php?q=accountant&utm_source=accounting_search&utm_campaign=accounting_search&utm_medium=cpc&gclid=CJih8eSqjdICFUM8Gwod-VMC6g

Какво друго бих могъл да се пробвам? Имам средно образование.

И да ти дадат степен специалист ти трябват 4 години стаж! Обади се и ги попитай относно този член от закона за Счетоводството и каква тапия ще ти дадат.

• Автор
преди 38 минути, _Alex&Vanko_ написа:

И да ти дадат степен специалист ти трябват 4 години стаж! Обади се и ги попитай относно този член от закона за Счетоводството и каква тапия ще ти дадат.

Сложна работа!

В момента работя в сектора на селското стопанство и имам двама работника. Искам да разширя бизнеса си и да имам втора работа, но как да стане след като нямам висше образование, а курсовете не винаги дават желаните резултати.:)http://www.courses.bg/

• Автор
преди 2 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Ако е курс за език дава резултат и евентуално тапия зависи къде!

Искаш да кажеш че трябва да науча напълно английския език и да се насоча в друг бизнес сектор.

• Автор
преди 6 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Не ти знам бизнеса. Каква е ситуацията в твоя район и какво да произвеждаш.

Земеделски производител съм. Дори и визитка имам.

Сега.... не мога да те разбера! Искаше полицай да ставаш, а се оказа земеделски производител, който иска да си помогне с икономически познания, но сам преди време се изплаши от онлайн форма на НАП!???

Не е ли малко късно сега  да решаваш какъв да ставаш! Сдедни и помисли какви са ти целите, приоритетите, познанията, уменията, образованието, опита и чак тогава мисили за да не се пръкне след някой ден тема - как да стана космонавт защото там парите са добри!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор

Вече не ме е страх от НАП и се оправям с лекота в системата им. Просто му трябва време на човек да свикне.В четвъртък ще ходя до тях и трябва да внеса 600 лева и затова питам каква друга работа ( допълнителни доходи ) бих могъл да си намеря. 

Между другото в НАП се запознах с човек дето си няма големи познания по счетоводство, но работи като такъв.

преди 6 минути, Батман написа:

Между другото в НАП се запознах с човек дето си няма големи познания по счетоводство, но работи като такъв.

:offtopic_s:

То заради това такива като нас, които наемаме такива като вас, си патим и имаме проблеми с НАП непрекъснато!

пп. Сори, ама не се сдържах...

• Автор

НАП взема,кво да се прави. И аз имам проблеми с тях.

преди 41 минути, Батман написа:

Той е данъчен и разбира от данъчно законодателство и нормативни актове и постановления. В НОИ пък от Социалното и здравното осигуряване кодексите и свързаните с тях пак нормативни актове и постановления. Счетоводството е метод на двойнствено отразяване по сметки. Но трябва да се съблюдават предходните и както казах счетоводните стандарти. Имал съм преподаватели в катедра Контрол дето не разбират от Счетоводство.Те са 4 или 5 счетоводствата. И банките си нормативна уредба и Застрахователните дружества. Бюджетните също.Каквото им трябва те го знаят!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.