Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да записвам Blu ray

Featured Replies

Как мога да разбера дали мога да записвам Blu Ray дискове, със записвачката на лаптопа ми ? Модела й е MATSHITA DVD-RAM UJ8C1

преди 6 минути, Shpionche написа:

Как мога да разбера дали мога да записвам Blu Ray дискове, със записвачката на лаптопа ми ? Модела й е MATSHITA DVD-RAM UJ8C1

Така като гледам не може. Виж тук какво пише.

Доколкото знам DVD записвачка не може да записва BR, но обратното може (BR да записва DVD). И ако това, което ми казаха в един магазин преди време е вярно, за да записваш BluRay, трябва да пише BR-ROM или BR-RAM.

Не можеш да записваш Blu Ray.Може всичко останало, което е посочено във статията, включително и DVD дискове - двойна плътност - или 8,4 гигабайта 

Цитат: "... users could play and record the following optical disc formats: CD-R/RW, DVD-RAM, DVD-R/RW and DVD+R/RW "

преди 11 минути, rado84 написа:

Доколкото знам DVD записвачка не може да записва BR, но обратното може (BR да записва DVD). И ако това, което ми казаха в един магазин преди време е вярно, за да записваш BluRay, трябва да пише -BR-ROM  или BR-RAM.

Сега трябва само да уточниш кой от двата може да "записва" -  BR-ROM или BR-RAM.

В някои лаптопи примерно има само четящо устройство за Blu-Ray, докато в скъпите модели има и такава записвачка, която може да записва. Всички останали функции са запазени - запис и четене на DVD и CD.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 16 минути, * СТЕФАН * написа:

Сега трябва само да уточниш кой от двата може да "записва" -  BR-ROM или BR-RAM.

Доколкото знам и двете могат, само че ROM не може да добавя информация върху диска, след като веднъж е бил записан.

Дисковете на които може да се записва са BD-R, BD-RE и евентуално BD-XL ако имаш записвачка дето да ги поддържа

Редактирано от ined (преглед на промените)

:shock11: 3-цифрена сума за записвачка! Тия не са наред!

Като излязат на пазара 200GB записвачките BD записвачките ще струват под 100 лева.

И за какво му е на питащия да пише дискове?

Като станат масови може и да поевтинеят. Навремето и първите CD записвачки тръгнаха от около 100$. И бяха само 2Х 4Х. Същото стана и с DVD записвачките. Като излезе и се установи следващия стандарт..

преди 11 минути, Филипов написа:

И за какво му е на питащия да пише дискове?

Като станат масови може и да поевтинеят. Навремето и първите CD записвачки тръгнаха от около 100$. И бяха само 2Х 4Х. Същото стана и с DVD записвачките. Като излезе и се установи следващия стандарт..

Ако трябва да сме прецизни първите записвачки са стрували >30000 долара :)

Цитат

CD-R recording systems available in 1990 were similar to the washing machine-sized Meridian CD Publisher, based on the two-piece rack mount Yamaha PDS audio recorder costing $35,000, not including the required external ECC circuitry for data encoding, SCSI hard drive subsystem, and MS-DOS control computer. By 1992, the cost of typical recorders was down to $10,000–12,000, and in September 1995, Hewlett-Packard introduced its model 4020i manufactured by Philips, which, at $995, was the first recorder to cost less than $1000.[1]

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.