Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, имам ваучер до утре за 10% от емаг на телевизор самсунг. Имате ли представа добре ли е да се поръча телевизор от ЕМАГ. А и дали Смарт телевизорите се развалят повече от другите? Аз съм си харесал Samsung 40ku6172. Мислите ли , че е добър. Благодаря предварително. А този хубав ли е http://www.technomarket.bg/televizor/lg-43uh664v-09151028

Редактирано от Пекатаа (преглед на промените)

Принципно телевизор предпочитам да отида до магазина да го видя и така да го купя. Друго си е да видиш със окото картината друго е да го гледаш на снимка ;) Телевизора който си избрал е добър.

• Автор
преди 13 минути, JoRkA написа:

Принципно телевизор предпочитам да отида до магазина да го видя и така да го купя. Друго си е да видиш със окото картината друго е да го гледаш на снимка ;) Телевизора който си избрал е добър.

В еконт мога да пробвам със флашка

преди 1 час, Пекатаа написа:

Аз съм си харесал Samsung 40ku6172. Мислите ли , че е добър. Благодаря предварително.

Стандартен телевизор за 2016-та. Причислява се към ниския среден клас на Самсунг, ако мога така да се изразя. Има всичко необходимо като екстри(даже и сателитен тунер за тези пари). Платформата и ОС са на приемливо ниво. Качеството на картината е добро. Нещата, които не ми харесват са дебелината на рамката, калпавата стойка и честотата на опресняване, която в случая е едва 60Hz. Ако си почитател на спорта това не е твоя телевизор. За тестването - заводските настройки не са добри(и никога няма да бъдат), така че трудно ще се ориентираш без ти сам да ги пипнеш, което няма да е правдоподобно без предварителни замервания със специализирана за целта техника.

Успех!:)

• Автор
преди 19 минути, XECUTIONER написа:

Стандартен телевизор за 2016-та. Причислява се към ниския среден клас на Самсунг, ако мога така да се изразя. Има всичко необходимо като екстри(даже и сателитен тунер за тези пари). Платформата и ОС са на приемливо ниво. Качеството на картината е добро. Нещата, които не ми харесват са дебелината на рамката, калпавата стойка и честотата на опресняване, която в случая е едва 60Hz. Ако си почитател на спорта това не е твоя телевизор. За тестването - заводските настройки не са добри(и никога няма да бъдат), така че трудно ще се ориентираш без ти сам да ги пипнеш, което няма да е правдоподобно без предварителни замервания със специализирана за целта техника.

Попринцип Да фен съм на спорта, но и мисля да купя и плейстейшън. Такаче незнам дали е добър.

Виж и ЛГ, имам и от тази марка /европейски/ и самсунг /мексиканска сглобка/ ЛГ като, че ли е по-добре от към картина. Въпрос на гледна точка и лична преценка.

• Автор
преди 25 минути, chasovnik написа:

Виж и ЛГ, имам и от тази марка /европейски/ и самсунг /мексиканска сглобка/ ЛГ като, че ли е по-добре от към картина. Въпрос на гледна точка и лична преценка.

Попринцип много харесвам ЛГ. Имам телевизор ЛГ и вече трета година е добре. Но този тв мога да го взема за 810 лв от емаг. Дали тв-тата с повече ЕКСТРИ се развалят от обикновените тв-та

преди 58 минути, XECUTIONER написа:

Пише, че честотата е 1400PQI това какво значи и къде мога да намеря Честотата на Опресняване никъде не я пише

Редактирано от Пекатаа (преглед на промените)

преди 2 часа, Пекатаа написа:

Пише, че честотата е 1400PQI това какво значи и къде мога да намеря Честотата на Опресняване никъде не я пише

Първо! Какво ще гледаш с това ултра HD? Имаш ли някъде Ultra HD? Телевизия - няма. Филми колко имаш? Два? Един? Все размазани картини ли възнамеряваш да зяпаш?
Второ! Защо няма 3D? Да не си в миналия век да живееш на село в кравефермата и нямаш време да се наслаждаваш на телевизия? Сегашните телевизори се произверждат с 3D технология, изключение се прави само за възрастните, които не довиждат и не са телемани, нямат време да седнат за 5 минутки, камо ли 2 часа. То за 3D още няма достатъчно филми, ти търсиш ултра HD.
Трето! Честотата никога не е реална. CMR, MCI, PQI, PMI, PMR, BLS и др. такива са технологии с основен предмет - рекламен трик и вербоване, че телевизора е усъвършенстван на макс. Имай предвид, че основната цена на телевизорите идва от тези херцове. Ако тя скочи двойно нагоре, цената на телевизора е също двойно по-голяма! :)
Ето тук чети старите материали: Fake Refresh Rate

Ето и упътване:

Цитат

Честота на опресняване - желателно е от 100 Hz (реални!) нагоре. Това също си го запишете. По-евтините модели, с по-ниска честота на опресняване на картината, определено не са добър избор. При възпроизвеждането на бързо движещи се обекти, на екрана на телевизора ще виждате някакви загадъчни петна с размазани контури. Съмнително  удоволствие, бих казал аз. Обърнете внимание - производителите на ТВ-та също се ориентират бързо в обстановката. Понеже потребителите не щат да взимат модели с честота на опресняване под 100 Hz, изведнъж "слабаците" изчезнаха. Ами, никъде не са изчезнали! Ако видите след Hz някакви допълнителни букви (CMR, PMR, BLS, MCI и др.) - имайте си едно наум. Това не е реалната честота, а "високотехнологична", постигната чрез разни съмнителни трикове. Тя е далеч от действителната и в много случаи модерната технология не подобрява, а влошава картината. Въобще не се връзвайте на рекламите, мъгляво описващи някаква "уникално висока честота на опресняване", постигната благодарение на някаква супер-модерна сканираща подсветка, или друга "технология на бъдещето". Реално погледнато тези "хватки" не подобряват особено качеството на изображение, а в много случаи дори го влошават. За сметка на това, ако изберем такъв телевизор, ще можем да се фукаме, колко му е голям... херца. Само че имайте предвид - обикновено тези стойности са поне два (и повече) пъти по-високи от реалната честота и нямат връзка с действителността.

Между другото - посочения от теб телевизор няма Wi-Fi. Ще трябва като първобитните хора да му връзваш кабели.

Между друго (2) - цената, която са ти дали с отстъпка е равна на реална цена от Технополис. :)

Редактирано от Mlechko (преглед на промените)

• Автор
преди 7 часа, Mlechko написа:

Първо! Какво ще гледаш с това ултра HD? Имаш ли някъде Ultra HD? Телевизия - няма. Филми колко имаш? Два? Един? Все размазани картини ли възнамеряваш да зяпаш?
Второ! Защо няма 3D? Да не си в миналия век да живееш на село в кравефермата и нямаш време да се наслаждаваш на телевизия? Сегашните телевизори се произверждат с 3D технология, изключение се прави само за възрастните, които не довиждат и не са телемани, нямат време да седнат за 5 минутки, камо ли 2 часа. То за 3D още няма достатъчно филми, ти търсиш ултра HD.
Трето! Честотата никога не е реална. CMR, MCI, PQI, PMI, PMR, BLS и др. такива са технологии с основен предмет - рекламен трик и вербоване, че телевизора е усъвършенстван на макс. Имай предвид, че основната цена на телевизорите идва от тези херцове. Ако тя скочи двойно нагоре, цената на телевизора е също двойно по-голяма! :)
Ето тук чети старите материали: Fake Refresh Rate

Ето и упътване:

Между другото - посочения от теб телевизор няма Wi-Fi. Ще трябва като първобитните хора да му връзваш кабели.

Между друго (2) - цената, която са ти дали с отстъпка е равна на реална цена от Технополис. :)

А можеш ли да ми кажеш по какво да избера тв най-важните неща.

А този тв хубав ли е http://www.technomarket.bg/televizor/lg-43uh664v-09151028

преди 9 часа, Mlechko написа:

Има 4К телевизия. От приложението Нефликс предлагат стриймване на 4к видео, но основно техните филми и сериали са във 4к а повечето от останалите неща не са във 4к. 

преди 13 часа, sky1 написа:

Има 4К телевизия. От приложението Нефликс предлагат стриймване на 4к видео, но основно техните филми и сериали са във 4к а повечето от останалите неща не са във 4к. 

То и да има някакъв източник, мислиш ли че ще вижда всички пиксели? От колко метра ще се наложи да го гледа? От 30 сантима  ли, като да гледа монитор на компютъра? Ще вижда картина точно като за Full HD! Друг вариант - взима 50 инча нагоре, но ще трябва да се изнесе в градината отвън на двора. И пак няма да вижда пикселите! Ако гледа отблизо, ще наблюдава великанските глави на героите от филма и за да огледа цялото лице ще си озърта неговата глава въртейки я наляво надясно, за да може да огледа всеки детайл от лицето. Ще му изглежда изкуствено, като сложил лупа.

преди 5 минути, Mlechko написа:

То и да има някакъв източник, мислиш ли че ще вижда всички пиксели? От колко метра ще се наложи да го гледа? От 30 сантима  ли, като да гледа монитор на компютъра? Ще вижда картина точно като за Full HD! Друг вариант - взима 50 инча нагоре, но ще трябва да се изнесе в градината отвън на двора. И пак няма да вижда пикселите! Ако гледа отблизо, ще наблюдава великанските глави на героите от филма и за да огледа цялото лице ще си озърта неговата глава въртейки я наляво надясно, за да може да огледа всеки детайл от лицето. Ще му изглежда изкуствено, като сложил лупа.

Незнам. Не съм гледал 4к.

И няма и да гледаш. НЯМА 4K. И поне още няколко години няма и да има. Това, че на някакво клипче в YT пише 4K не го прави такова. Има тема, чети, писна ми да повтарям.

Какво очаквате - купувате най-евтиното. Все едно да чакаш качествено вино за 2 лв литъра след като гроздето е повече. Хайде мислете поне малко.

90% от продаваното е с планирано остаряване колкото да си изкара гаранцията.

• 2 седмици по-късно...

Има ли въобще в бг 4К телевизии и кои са те. Чудя се дали да си взимам 4К телевизор! Как мислите?

преди 3 часа, savanka написа:

Има ли въобще в бг 4К телевизии и кои са те. Чудя се дали да си взимам 4К телевизор! Как мислите?

За мен е безмислено. Когато телевизята ни стани 4К тогава ще си заслужава ;)

на 16/03/2017 в 18:27, Пекатаа написа:

А и дали Смарт телевизорите се развалят повече от другите? Аз съм си харесал Samsung 40ku6172. Мислите ли , че е добър. 

Смарт телевизорите не се развалят повече от другите, пък и сегашните модели ан Самсунляците дето не са отвратително лоши, са смарт.
Ето в тази тема пише за този телевизор

на 17/03/2017 в 8:41, sky1 написа:

Има 4К телевизия.

Безплатна 4К телевизия има само в сънищата ти, това от мен да го знаеш.

на 16/03/2017 в 19:58, XECUTIONER написа:

Нещата, които не ми харесват са дебелината на рамката, калпавата стойка и честотата на опресняване, която в случая е едва 60Hz. Ако си почитател на спорта това не е твоя телевизор.

От къде разбра че е 60 херца бе тарикат ???
Тока в София е 50 херца.

То не е важно честотата на тока, така или иначе на входа има грец и нататък  е постоянен ток и импулсно захранване.

Честотата на опресняване е свързана с телевизионния стандарт, а при PAL е 50Hz. Определя се още от студийното оборудване. Там нито камерите работят на няколкостотин кадъра,. нито филмите и другите предавания са на толкова.  Така че маркетингови измислици отвсякъде. Абсолютно сигурно при много херци и букви около тях. Единственото просто е удвояване, познато още от кинескопните 100Hz телевизори. Между другото по стандарт са 50 полукадъра = 25 кадъра - максимално близки до филмовите (на лента) 24.

И защо някой изравя стара тема с тъп въпрос, отговорът на който е в последния пост.

на 18 Март 2017 г. в 2:31, Филипов написа:

НЯМА 4K. И поне още няколко години няма и да има. Това, че на някакво клипче в YT пише 4K не го прави такова. Има тема, чети, писна ми да повтарям.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.