Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Грешка и BSOD - Win 7 x86

Featured Replies

Здравейте!

Става въпрос за лаптопа на един приятел - Lenovo G50, 4 гигабайта Рам, 500гб хард, вградено видео Интел, днес е имало син екран. Казва, че два пъти при старитране се е появявал само бял екран, и кръгчето по средата върти..върти но не зарежда. След рестарт зареждал нормално. Днес имало син екран и грешката ntoskrnl.exe всъщност не дава много информация, може да е от всичко проблема - Рам, драйвер,  дъно, ОС..

Мисля първо да преинсталирам лаптопа, и да му сложа 64 битова ОС, защото сега е с х86 битова, и ако пак прави същите номера и покаже син екран, да пусна тестове на Рам паметта и харда.

Ето дъмп файла http://dox.bg/files/dw?a=392b5342a1 други дъмп файлове няма в папката. Ако някой може да ми помогне в диагностицирането на проблема :)

Благодаря!

Ъпдейтите са спряни, на лаптопа. Ползват го за фейсбук, скайп, вайбър. Антивируса е 360TSE

Редактирано от Богатир (преглед на промените)

Като за начало спри автоматичното рестартиране при грешка. Така ще може да се види и номера на грешката. Кажи и точния модел на лаптопа. Моделите от серията G 50 понякога се модифицират да не работят с Windows 7. Лично аз съм инсталирал на няколко G50-70 Windows 8.1. С него работят перфектно и драйверите се инсталират без проблеми, за разлика от седмицата.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

В safe mode можеш ли да влезеш? Ако не можеш пробвай в Safe mode with command prompt - в прозореца напиши 
mmc devmgmt.msc
Намери в горния край video adapter, десен клик по него - Uninsall, рестартирай и виж има ли промяна. Ако няма - извади и постави модула(ите) памет.
Емо, грешката се вижда:
0x00000124 ntoskrnl.exe

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Да, точно това е грешката 0x00000124 ntoskrnl.exe . Обаче в понеделник ще взема лаптопа при мен и ще пробвам това, което си предложил ExaFlop. Днес нямам време, утре ще ходя на летището да чакам гости, в неделя съм в комисия на изборите, така че в понеделник ще опитам и ще пиша в темата :)

Иначе в момента лаптопа работи, но ще го видя в понеделник..Възможно е да е от видеодрайвера или видеокартата, защото ми казаха по телефона също, че при разговор по Вайбър, понякога екранчето на програмата ставало зелено и не се виждало кой е насреща пред камерата, и вентъж се появила по средата на десктопа тънка зелена линия.

В понеделник, ще пробвам. Може и да го преинсталирам с 64 битова и да му сложа последния драйвер от сайта на Леново.

Благодаря за мненията!

преди 16 минути, Емил Костов написа:

Като за начало спри автоматичното рестартиране при грешка. Така ще може да се види и номера на грешката. Кажи и точния модел на лаптопа. Моделите от серията G 50 понякога се модифицират да не работят с Windows 7. Лично аз съм инсталирал на няколко G50-70 Windows 8.1. С него работят перфектно и драйверите се инсталират без проблеми, за разлика от седмицата.

Емо, не знам точния модел. Знам само, че е G50, но дали е G50-70 или G50-30 или друг модел, ще разбера в понеделник. Днес само ми пратиха архива с дъмп файла по скайп.

Редактирано от Богатир (преглед на промените)

Според мен е някой от мрежовите адаптери или блутута.Онзи ден на жената машината пез 10 минути бичеше сини екрани ,оказа се блутута проблемен .Махнах го и се оправиха нещата

Да ,преди малко погледнах 3 теми в нета и всичките беха за проблеми с PCI устройства

• Автор
преди 1 час, ExaFlop написа:

Има нюанси на синьото.

Искаш да кажеш, че има възможност проблема да прави и блутута?

Да му деинсталирам драйвера в понеделник, или да го изключа от някой от F бутоните?

преди 2 часа, Иво Димов написа:

Според мен е някой от мрежовите адаптери или блутута.Онзи ден на жената машината пез 10 минути бичеше сини екрани ,оказа се блутута проблемен .Махнах го и се оправиха нещата

В смисъл, деинсталира му драйвера за да не работи, или отовир лаптопа и го отстрани хардуерно?

Той комбиниран адаптер wi-fi и блутуут Atheros  просто деинсталирах драйвера на блутуута

преди 2 часа, Богатир написа:

Искаш да кажеш, че има възможност проблема да прави и блутута?

Не, аз изобщо не казвам, че е свързано със синьото зъбче. Аз казах, че имам съмнения за RAM или звукова карта/драйвър

• Автор

Благодаря!

Ще видя, в понеделник. Първо ще го преинсталирам - нова ОС, вече 64 бита, нови драйвери. Ако пак има проблеми, Memtest86..

• Автор
преди 12 часа, ExaFlop написа:

Не, аз изобщо не казвам, че е свързано със синьото зъбче. Аз казах, че имам съмнения за RAM или звукова карта/драйвър

Добро утро! :)

Пратили са ми снощи по скайп, какво прави въпросния лаптоп. Май намирисва на дънна платка, защото видеото е вградено, или на видео драйвер?! 

Писах им, дали само на Вайбър се появява това, или и на скайп, или примерно в ю тюб, но още не са ми отговорили.

Лек ден!

Ето снимката

Spoiler

9076436D.jpg

А като се стартира има ли ги линиите? Ако ги няма е по-вероятни да е драйвър или евентуално видео памет.

• Автор
преди 1 час, ExaFlop написа:

А като се стартира има ли ги линиите? Ако ги няма е по-вероятни да е драйвър или евентуално видео памет.

Ами сега ми писаха по скайпа, казаха, че това се появява само като говорят по вайбър. По скайп не, и в интернет не.

Ами, да пробват (или ти дистанционно) да инсталират вайбър върху стария. Естествено прии спрян вайбър. Или да изтеглят последната весия и да я инсталират върху старата. Ако пак се появи пеоблемът да деинсталират вайбър без изтриване на данните и да инсталират новата версия.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 10 часа, ExaFlop написа:

Ами, да пробват (или ти дистанционно) да инсталират вайбър върху стария. Естествено прии спрян вайбър. Или да изтеглят последната весия и да я инсталират върху старата. Ако пак се появи пеоблемът да деинсталират вайбър без изтриване на данните и да инсталират новата версия.

В понеделник ще пробвам с вайбъра, като първо ще инсталирам 64 битов Уин. Ще пиша как се получаватг работите..Днес цял ден бях във Варна, летището..молове..морето..Утре на изобори 10 - 12 часа ..

В понеделник.

Благодаря и лека вечер! :)

• Автор

Вчера сутринта преинсталирах Леновото, сложих му Windows 7 Pro x64, драйвери, програми, вайбъра го изтеглих от тук, и вече втори ден работи без грешки, бели екрани и вайбъра работи нормално.

Приятен ден! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.