Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за тази конфигурация

Featured Replies

Не знам за качество, но гаранцията му е 3 години, което е направо малоумно с извинение в компютър за почти 4 бона, а може SSM да се сложи. За захранването ме разбра какво имах предвид. След 10 години на кого ще му дреме платина ли е, злато ли е, повтарям се. За 140 лв, колко да е здрав този WD ? Ако ще се изхвърля такива пари за HDD нека да е WD Black с 5 години гаранция или поне 2 TB ако са му нужни. Не е до температурата на i7 4790K, а до подредбата на компонентите, както виждаш идеята кутията е да не е сгъчкано вътре, а да има много място. Ясно, че охлаждането ще има потенциал, въпроса е да работи на 20-30% не повече, за да не си надува главата с ненужни шумове. 2133 е по-бавно от 2400, а за същите пари може да се вземе, та и с CL14 тайминги. Да споменавам ли отново, че такова охлаждане на процесора най-вероятно няма да му потрябва? 

• Отговори 50
  • Прегледи 3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много добре знаеш, ама се правиш на дървен философ, че разликата в игрите примерно между 2133 и 2400 и CL14 или CL15 я има 1-2 кадъра разлика я няма.

Цитирам те:

Кутията не е нищо особено, а и не е много голяма, та с клока нещата ще станат приказни с всичките печки вътре.

Малко си противоречиш с горе написаното -  Не е до температурата на i7 4790K.

За кутията не съм видял, че питащия иска да е много "просторна" за което се извинявам.

Ако ще се гледа гаранцията, защо по дяволите му предлагаш охладител който е с 3г. а не такъв който е с 5г.

Спирам да пиша, че **рахме темата на пича.

Редактирано от Lpool (преглед на промените)

Сложи му перка с 15 години. Някои карти  стигат до 80 градуса, вътре няма ли да е доста топло?

Нищо не пречи да се добави и рам на 3200MHz както и дъно с повече фази. 

И да D15 е по-добър от U14S и пак е по-евтин от смотаното "водно".

п.с. Между другото не видях някъде да се споменава HDD? Аз поне останах с впечатление че се търси голям SSD за основен.

Така или иначе това е склад отделно Seagate са с най-голям брак тоест по-голямата гаранция по-никакъв начин не ни дава повече сигурност за инфото.

В тоя ред на мисли черната серия на WD също се слави с проблемите си въпреки още по-голямата си гаранция и цена.

Тоест каквото и да си купите е игра на руска рулетка ако държите важна информация. Виж ако говорим за самият носител Seagate е най-изгодно от към цена-гаранция.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Изредихте се с конфигурации за по 3-4 бона и никой не пита за периферията. Ако ще се играят игрите на 1080р с 60-75 херца няма смисъл от такива части, една проста i5-ца върши работа с 1060 3гиги останалото ако иска може и да хвърка и да свети и да лае до 2 бона.

Обща стойност - 2 081.70 лв. с ДДС

Дъното е такова в случай че иска да клокне рамта или да забоде К процесор в последствие макар че за игри този върши работа.

А иначе ето един конфиг който пак ще е за 1080р или 1440р на 144 херца този път
Обща стойност - 3 359.48 лв. с ДДС

И пак могат да се спестят бая пари от охлаждането... но ето вариант с водно. За кутията и захранването дума да не чувам от няколко месечен опит съм много доволен, а ако не го мързи може да намери на XFX hard swap и във Варио имат светещи вентилатори сложих и сайлънт биоса картата не я чувам.

А ако е търпелив може да вземе и Ryzen конфиг ,търпението ще му трябва за ъпдейтите на биоса за клок по специално и малко оптимизации с софтуерите.

1060 на Palit с 3 GB памет, 2017-та година? Стига глупости.Заключена i5-ца за 520 лв ???? С Z270 дъно? Е какъв е смисъла? Дъно за почти 400 лв с процесор за 500, по-добре H270 за 250 и i7 7700, сеш се ? Каква е разликата в производителността между RX 480 и 1060 6B ? Никаква, 10%? ВОДНО ОХЛАЖДАНЕ ЗА 690 ЛВ, ТИ СЕРИОЗЕН ЛИ СИ ? Какъв е смисъла от WD Blue като SanDisk X400 256GB със същите скорости е по-малко пари и с повече гаранция? Дъно, защо не Extreme 4 като толкова се стремим към OC ? 

Чешеш си езика само... 

Ти на 60-75 херца монитор на 1080 резолюция 1080ti ли ще сложиш? Заключен i5 върши работа за новите игри(ти защо си мислиш че е произведен?) i7 е за напреднали с опит в програмите а не за келеши да се фукат.. Разликата м/у В250 и Z270 не е голяма в цената, а разликата ако клокнеш рамта не е малка и въпреки всичко може да забоде друг процесор . Дъното може и да е по-евтин вариант на z270 не съм се вглеждал по надолу грешка моя... Разликата м/у 480 и 1060 е в freesync ако не си разбрал коментара защо въобще си правиш труда да отговаряш? 480 е добра видео карта за 1080 резолюция в комбинация с 144 херца монитор за 450 лева вместо видео за 1000 лева с монитор за 1000 лева където разликата ще е 15-20 fps, гледа се price/performance. Водното си е гъзарийка човека дава пари аз лично ще си направя къстъм лууп. Разликата м/у хубав въздушен и водно е малка(за производителност говоря не за цена), въпрос на избор е... на мен лично ми се дават пари да ми пълни окото. А това със сториджа си е грешка защото просто слагам да има нещо. Всеки има различни разбирания за място аз лично съм ок с 1 хард за игри  и ссд за системата.

И пак за дъната там Н е за бюджетни системи В е за среден клас без опция за клок със малко "екстри" при такива бюджети задължително се взима Z серия... и да не съм лицемер аз съм с В серия за което съжалявам но ще направя втори компютър за жената и чудесно ще си пасне за нейните нужди

А ако се гласи за i7 по добре да взима AMD там вече разликата(цена/производителност) е смазваща...

Поне този път темата е пусната в правилния ден от седмицата. :)

DeepCool Maelstrom 240T е стабилно AIO за ~100лв.

MSI 1080Ti Gaming X е 1600лв. В бюджета от 3800лв. може да се направи конфигурация с Ryzen 1700, GTX 1080Ti, качествено захранване и 960 EVO 250GB, но въпросът е дали си заслужава. 1080Ti вече е същинска 4K карта. Ако мониторът не е 4К или 2К с висока честота - файдата. Ще може да мине и с GTX 1080 за няколко стотин лева по-малко.

@Mariyan Raynov, разликата между качествено въздушно и AIO е малка, за CL не съвсем вярно. Объркал си се за чипсетите, обратното е.

преди 7 минути, M4R1Y4N написа:

Поне този път темата е пусната в правилния ден от седмицата. :)

DeepCool Maelstrom 240T е стабилно AIO за ~100лв.

MSI 1080Ti Gaming X е 1600лв. В бюджета от 3800лв. може да се направи конфигурация с Ryzen 1700, GTX 1080Ti, качествено захранване и 960 EVO 250GB, но въпросът е дали си заслужава. 1080Ti вече е същинска 4K карта. Ако мониторът не е 4К или 2К с висока честота - файдата. Ще може да мине и с GTX 1080 за няколко стотин лева по-малко.

@Mariyan Raynov, разликата между качествено въздушно и AIO е малка, за CL не съвсем вярно. Объркал си се за чипсетите, обратното е.

Мда объркването идва от Н110 но за B&Z са си така нещата ако се влага такъв бюджет се търси Z. И за видеото.... карта за 600 лева с монитор за 450 се играят новите игри на високи настройки с добър фпс и т.н. тая 480-ка поне година няма да я сменям. Иначе може да изсипе 1600 за карта и още 1000 за монитор.

Автора даже не се включва да попита нещо или поне да каже че е объркан и не знае какво да избере. Но нищо ние винаги сме се справяли и без автори. nurdjan тук ли си? Какво мислиш?

• Автор

Ами какво да кажа толкова много конфигураци че се побърках.Сега си мислия дали да не взема само видео карта за моя компютър(дето го имам в момента)може би ще ми кажете и за него какво да сменя 

Само ще ти кажа, без да звуча глупаво, че моята и на Roujin Z конфигурациите стават за нещо. За другото ще съжаляваш, единствено имаш алтернатива с на @Julius Decimus

И как да ти кажем като не знаем какъв ти е компютъра? Най-лесно е да ти посоча най-доброто - http://www.vario.bg/msi-geforce-gtx-1080-ti-gaming-x-11g-v360-001r

Дъното едва ли ще е проблем освен ако не е наследство от дядо ти. Читаво 500W захранване е достатъчно а картата като гледам не е от най-дългите тоест кутията вероятно не е проблем.

Сега дали процесора ще я спъва или не не знам но ако ще сменяш компютъра това е без значение.

п.с. Gaming Х всъщност е по-скъпият вариант на MSI. Още по-скъп е Z а тоя без буква е най-евтин. Още по-евтин е Armor които пък има 2 версии като ОС е по-скъпа.

Ако изчакаш несъмнено ще имаш значително по-голям избор на варианти на доста различни цени. 

• Автор

Аз ще изчакам още малко щом казваш а и ако има по голям избор ще е по хубаво.А сега компа ми в asus M4A89GTD PRO/USB3 amd phenom iix6 1055t ram 16 gb ddr3 radeon 6870 захранване corsair 650 watt 80+ gold 120gb ssd и е с водно охлаждане на процесора и видео картата.Процесора е клокнат на 3.5 гхц а видеото е на 970 хц .Та  какво да сменя в това само видео картата или и процесора ?

преди 5 минути, nurdjan написа:

Аз ще изчакам още малко щом казваш а и ако има по голям избор ще е по хубаво.А сега компа ми в asus M4A89GTD PRO/USB3 amd phenom iix6 1055t ram 16 gb ddr3 radeon 6870 захранване corsair 650 watt 80+ gold 120gb ssd и е с водно охлаждане на процесора и видео картата.Процесора е клокнат на 3.5 гхц а видеото е на 970 хц .Та  какво да сменя в това само видео картата или и процесора ?

И процесора как. Ако искаш картите да се използват пълноценно разбира се.

• Автор

IMG_1757.JPG

Само ,че в това дъно сокета ми е ам3 немам голям избор

Именно трябва да смениш и процесор и рам и дъно. Реално сегашният ти в игрите се представя по-зле и от актуален I3 тоест няма какъвто и да е смисъл да сменяш видеокартата.

Може да си запазиш захранването, харда и SSD-то всичко друго е за смяна. 

Да, пускай частите в OLX, захранването е добро. RM650 ли е? 

• Автор

И аз така мисля за това искам да го сменя но имам воден блок за 1155 ще запазя и водното охлаждане 

• Автор

На ЕК е водния блок но това не е от значение мога да взема и готова на corsair H115

А в крайна сметка на какъв монитор ще се развиват действията? За 3.8 можеш да направиш и кросфайър 480 с райзен/i7-K плюс монитор на 144 херца а за 4.3 можеш да направиш с 1080ti и монитор с G-sync на 144

преди 10 минути, Mariyan Raynov написа:

А в крайна сметка на какъв монитор ще се развиват действията? За 3.8 можеш да направиш и кросфайър 480 с райзен/i7-K плюс монитор на 144 херца а за 4.3 можеш да направиш с 1080ti и монитор с G-sync на 144

Батюха, 1080 ТИ е БАЯ по-мошно от две 480 ;). Да не говорим че на 70% от игрите скейлинга не е добър на две карти. Зависи от случая де, но като цяло една 1080 ТИ е по-добре.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

1080ti е най-мощната карта на пазара за игри, какъв е смисъла от RX480 в такъв бюджет, понеже на тебе ти харесва да се излеят 1000 лв за красота, водички и лампички, значи че и човекът с парите иска така? Вчера не ме разбра като питах за разликата между 1060 и 480, картите са направо аналог една на друга и могат еднакви неща да предложат в общи линии, компютър за почти 4000 лв с i5, подигравка. H270 бюджетно дъно ли ти се струва? Реално това са само буквички и цифрички, единствената разлика е с Z чипсета. Прочети малко за 1080ti, явно не си запознат за какъв beast става дума, разликата в името е малка с 1080, но не и в производителността.

И двамата пак си чешете езиците..

Тя че е по мощна факт, не споря за това и Монката не съм слагал в конфиг за 4 бона i5. Той беше в конфига за 2 бона. Разбрах те за разликата м/у 1060 и 480 но ти не разбра за разликата в парите когато дойде до това дали ще използваш freesync или g-sync.При freesync ефекта е същия с разликата че е по-евтин а на мен ми е пределно ясно че 1080ti смазва всичко останало но ако няма на какво да и разгърнеш потенциала си е набутвация. 1000 лева монитор с g-sync, 450 лева с freesync. Когато си правиш подобна система с 1080 и7-к и т.н. трябва да очакваш максимума, резултата да е оправдан от средствата нали така? Ако ползваш монитор на 60 или 75 херца система за 2 бона с i5-ца  ще ти свърши същата работа като система от 4 бона с монитор на 144 херца. За това питах и на какво ще се развива действието аджеба... Ти си наблъскай там система с най-доброто и гледай на Търново84.

Варианта с NVidia карта е 1000 лева по-скъп от AMD разбирате ли за какво ги пиша въобще тея работи или обичате да се хващате за 1 нещо от коментар.

Аз ако имах още 1500 (1000 за разликата от 480 и 500 за разликата от монитора) лева също щях да сложа i7 със 1080, но и този резултат в момента е силно задоволителен. И нарочно се спрях на 1080р монитор за да не давам още и още хиляди.

И мисля че обясних по горе от къде дойде объркването с Н дъната...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.