Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преинсталация на Windows 7 Ultimate

Featured Replies

Здравейте. Искам да попитам как мога да си преинсталирам компютъра, тъй като вече е на 6 години и почва да ми забива по-малко, но не знам как става и какво ми трябва?? Не разбирам от компютри затова се нуждая от вашия съвет! :))

Здравей,има много видео клипове из YouTube от който да се научиш стига да имаш желание и търпение,в случая обаче само да инсталираш операционната система или както казват повечето хора "Windows" не е само да го инсталираш и да си мислиш че вече е готов,.всяко нещо вътре в кутията ти казано по на кратко иска свой драйвер за да работи правилно и добре.Обяснявам ти защото и яз бях на твоето място и съм попадал на същото положение! затова ако решиш и смяташ сам да се справиш с това най добре е като за начало да прочетеш една две статики в тази област най вече какво е операционна система работата с приложения и файловата структура на една операционна система.Хубаво е да имаш някакви познания преди да започнеш да се занимаваш с това.

Незнам какъв уиндоус си сложил на стария компютър и откога не е преинсталиран.

оф то си пише-.

Един съвет- не инсталирвай отново ненужния Ултимейт

И защо му обяснявате като на някакъв неандерталец ми е много чудно?Как той ще се научи да прави нещо, като не се опита.Защо трябва да дава пари за преинсталация на Windows, като това е нещо което всеки може да направи.

В Youtube има предостатъчно уроци на български език, ако автора не разбира друг.Лично според мен е ненужно да се дават пари за сервизи.Вече ако е толкова неук и се притеснява да не скапе нещо, да го даде на някой да му го преинсталира

преди 59 минути, Pamlea написа:

И защо му обяснявате като на някакъв неандерталец ми е много чудно?Как той ще се научи да прави нещо, като не се опита.Защо трябва да дава пари за преинсталация на Windows, като това е нещо което всеки може да направи.

В Youtube има предостатъчно уроци на български език, ако автора не разбира друг.Лично според мен е ненужно да се дават пари за сервизи.Вече ако е толкова неук и се притеснява да не скапе нещо, да го даде на някой да му го преинсталира

Един елементарен въпрос. Ако ти се развали колата или ел. инсталацията в къщи ти би ли решил проблема сам с клипчета от youtube без въобще да знаеш какъв е проблема.Престанете да говорите глупости. Постващия не знае къде се намира и и иска да си преинсталира сам копютъра, а дори не е наясно дали е нужна въобще преинсталация.

• Автор
преди 1 час, Pamlea написа:

Благодаря! :) Исках някакво твое мнение, защото въобще не разбирам от компютри.. а и някои ми бяха казали, че трябва да се купи 1-2 диска от книжарница например нали?

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Един елементарен въпрос. Ако ти се развали колата или ел. инсталацията в къщи ти би ли решил проблема сам с клипчета от youtube без въобще да знаеш какъв е проблема.Престанете да говорите глупости. Постващия не знае къде се намира и и иска да си преинсталира сам копютъра, а дори не е наясно дали е нужна въобще преинсталация.

Да наистина не съм наясно, но защо нападаш...? Как да разбера дали е нужна преинсталация

преди 8 минути, valeto12 написа:

Благодаря! :) Исках някакво твое мнение, защото въобще не разбирам от компютри.. а и някои ми бяха казали, че трябва да се купи 1-2 диска от книжарница например нали?

Да наистина не съм наясно, но защо нападаш...? Как да разбера дали е нужна преинсталация

Не нападам, а просто те предпазвам от проблеми. За да разбереш въобще за какво става на въпрос трябва доста да прочетеш. Затова и дадох примера с колата или с ел инсталацията. Но ако искаш да правиш глупости  да си съсипеш компютъра или да влошиш нещата така, че да ти излезе наистина скъпо давай в същия дух.

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Не нападам, а просто те предпазвам от проблеми. За да разбереш въобще за какво става на въпрос трябва доста да прочетеш. Затова и дадох примера с колата или с ел инсталацията. Но ако искаш да правиш глупости  да си съсипеш компютъра или да влошиш нещата така, че да ти излезе наистина скъпо давай в същия дух.

е сега ти изкара преинсталацията , много сложна операция

преди 4 минути, Без умствен капацитет написа:

е сега ти изкара преинсталацията , много сложна операция

Да, сложна е за човек, който нищо не знае. Ако искаш все пак да разбереш за какво говоря се опитай да го обясниш на постващия!

преди 24 минути, Емил Костов написа:

Сравнението ти е далече от случая.Ако ти се спука гума на пътя, няма да ти навреди да знаеш как да я смениш, нали така?Вместо да званиш на пътна помощ да те прибират.Автора иска да знае как да си преинсталира компютъра.Дори и да не е нужна, ще му навреди ли да знае нещо ново, което ще му бъде полезно?Не.Съответно не мисля, че ще е проблем да му се обясни като на нормален човек, как става процедурата, да знае и да си спести някой лев.

преди 5 минути, Pamlea написа:

Сравнението ти е далече от случая.Ако ти се спука гума на пътя, няма да ти навреди да знаеш как да я смениш, нали така?Вместо да званиш на пътна помощ да те прибират.Автора иска да знае как да си преинсталира компютъра.Дори и да не е нужна, ще му навреди ли да знае нещо ново, което ще му бъде полезно?Не.Съответно не мисля, че ще е проблем да му се обясни като на нормален човек, как става процедурата, да знае и да си спести някой лев.

Напротив въобще не е далече. Какво ще обясниш ако човек без да знае какво прави тръгне да си преинсталира Windows и си съсипе цялата информация на хард диска??? Ти си му дал този съвет и ти ще си виновния. Когато не знаеш нещо как се прави, не го правиш а търсиш човек, който знае. Хайде да спрем с глупостите.

Здравейте,

Проблемът ми е,че не ми чете драйвърите и следователно не мога да продължа инсталацията на Windows 7 Ultimate. Опитах смяна на SATA на  IDE както прочетох в един форум,но не се получи. Моля за помощ ,защото наистина ми е важно да си преинсталирам лаптопа, а за сервиз се сещам (в случай ,че това ви е съвета) ,но мога и сама просто този проблем не ми се е появявал преди. Благодаря предварително! 

IMG_20170326_235950.jpg

Редактирано от Victoria Banova (преглед на промените)

IMG_20170326_235950.jpg

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

един бутващ диск и ако компа е нов купен са му дали идиск с драйвърите

Айде сега обясни колко лесно било инсталирането на Window 7, особено на нови машини или на дооста стари такива.
Лесно е да се лае срещу месечината...
Както е казал @Емил Костов по-горе: ще носиш ли материална отговорност, ако авторката си затрие ВАЖНИ документи? Нее, защото ще се потопиш  за дълго.

@Victoria Banova, можеш ли да дадеш модел на компютъра или дънната платка? При статриране на инсталатора от какъв източник (DVD/USB) се появи това съобщение?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

един бутващ диск и ако компа е нов купен са му дали идиск с драйвърите

Я питай постващия дали е наясно поне с 10% от това, което си написал!!!!

http://dox.bg/files/dw?a=7fc071e510
На друг компютър изтегли файла и го разархивирай на флашка (В архива е папка f6flpy-x64). Бодни флашката на лаптопа.  На горната картинка кликни Brouse, иди в USB  и отвори папката, където разархивира сваления архив. Папка f6flpy-x64. Посочи iaStor.inf и потвърди.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

А защо искаш да преинсталираш? Зараза?
Посети линка, изпълни инструкциите и изчакай спокойно член на екипа да разпише инструкции за действие. Това може да се окаже по-лесен вариант за възвръщане работоспособността на системата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.