Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да усиля WiFi сигнал

Featured Replies

Здpaвeйтe кoлeги cтaвa въпpoc зa cлeднaтa cитyaция - живeя в Гepмaния пoд нaeм и eдинcтвeния цeнoвo cмиcлeн вapиaнт зa дocтъп дo интepнeт e пpeз плaтeн дocтъп дo WіFі мpeжa в oбщecтвeнa cгpaдa нa oкoлo 1км oт мeн. Cигнaлът, кoйтo дocтигa дo мeн e мнoгo тpyднo yлoвим c лaптoпa и зaтoвa cи бяx зaкyпил тoвa - httрѕ://www.аmаzоn.dе/gр/рrоduсt/В00...?іе=UТF8&рѕс=1

Дo някaквa cтeпeн пoмoгнa, нo вce oщe тpyднo дoлaвям cтaбилeн cигнaл. Улoвкaтa e чe нe мoгa дa пpoбивaм, нямaм дocтъп дo пoкpив и изoбщo нe ми xpyмвa никaкъв вapиaнт зa тoвa кaк дa вкapaм в cтaятa ми кaбeл oт външнa aнтeнa.Toecт тpябвa ми нeщo cxoднo нa гopнoтo - кoeтo дa въpжa към лaптoпa oт cтaятa и дa ce нaдявaм cигнaлa дa ce ycили дocтaтъчнo. И oщe нeщo - бeзoпacнa ли e тaкaвa aнтeнa в тaкaвa нeпocpeдcтвeнa близocт дo мeн?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Не мисля, че е проблем да се абонирате и да си вземете интернет като всеки един нормален човек.

• Автор

Благодаря Ви за отговора ! Ако имах вариант да се абонирам , нямаше да пускам тема. Освен гореспоменатия достъп съм на най-скъпата предплатена услуга , която има обхват при мен - и дори и тя се изчерпва за няколко дни.

преди 1 час, geraldo написа:

Благодаря Ви за отговора ! Ако имах вариант да се абонирам , нямаше да пускам тема. Освен гореспоменатия достъп съм на най-скъпата предплатена услуга , която има обхват при мен - и дори и тя се изчерпва за няколко дни.

И как да няма вариант да се абонираш. Ако няма техническа възможност има и мобилен интернет. Тази антена с нищо няма да ти помогне. Ще виждаш или защитени безжични мрежи или сводни, но ще се чудиш защо не може да се свързваш с тях или защо въпреки свързването интернета е бавен или отвратителен.

• Автор

Г-н Костов , както предполагам прочетохте ??? съм абонат ина мобилен интернет - цена 20 евро на месец - 3гб ,няколко клипа в тубата и са заминали и след това в рамките на месеца нямам право да презареждам- тоест искам да доплатя за нов обем данни , а те отказват! Като това е най-смисления оператор , който има обхват при мен , другите са още по-зле.За друг тип нет-няма да влизам в подробности ,пак казвам, ако имаше вариант- нямаше да питам за този. Този е платен - на доста ниска цена (ползвам намаление) , но е далеч.С антената ,която закупих се хваща по-добър сигнал ,защо според вас не може да се усили той още?

Защото комуникацията е двустранна - демек ти можеш да си имаш каквато си искаш антена за предаване при тебе, но за приемане си трябва хубава насочена антена директно към тебе от отсрещната страна...

Сега просветна ли защо няма да стане по-добре с друга антена или разликите ще са пренебрежимо малки спрямо съществуващата...

преди 26 минути, krassleto написа:

Защото комуникацията е двустранна - демек ти можеш да си имаш каквато си искаш антена за предаване при тебе, но за приемане си трябва хубава насочена антена директно към тебе от отсрещната страна...

не е задължително да има насочена антена към мен
имам си антена, която работи около 1000м радиус...ъ-ъ-ъ...тъй де, на такова разстояние е бензиностанцията
:giggle1:

ps

антената е външна

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 13 часа, geraldo написа:

Г-н Костов , както предполагам прочетохте ??? съм абонат ина мобилен интернет - цена 20 евро на месец - 3гб ,няколко клипа в тубата и са заминали и след това в рамките на месеца нямам право да презареждам- тоест искам да доплатя за нов обем данни , а те отказват! Като това е най-смисления оператор , който има обхват при мен , другите са още по-зле.За друг тип нет-няма да влизам в подробности ,пак казвам, ако имаше вариант- нямаше да питам за този. Този е платен - на доста ниска цена (ползвам намаление) , но е далеч.С антената ,която закупих се хваща по-добър сигнал ,защо според вас не може да се усили той още?

Тази антена няма да ти помогне. Дори и да хванеш свободна мрежа, тя ще е с ужасно качество, защото на нея ще бъдат закачени и други потребители. Сега ясно ли ти става какво имам в предвид. 

Някакво такова устройство https://4sales.bg/wi-fi-antena-za-bezjichen-internet-usilvatel-priemnik-822 дали няма да ти свърши работа? Като чета описанието ми се струва подходящо. Острани има опция да им изпратиш съобщение, може да ги разпиташ.

преди 12 часа, manueliliev написа:

Някакво такова устройство https://4sales.bg/wi-fi-antena-za-bezjichen-internet-usilvatel-priemnik-822 дали няма да ти свърши работа? Като чета описанието ми се струва подходящо. Острани има опция да им изпратиш съобщение, може да ги разпиташ.

Понеже преди време се интересувах от тази антена, четох в нета, че ако има множество мрежи наоколо каналите им се препокриват и ставало мазало. Под мазало се разбира доста слаба интернет връзка, прекъсваща постоянно. Заради това се отказах да го купувам това. 

Не знам как стоят точно нещата, просто реших да ти дам идеята.

на 12.04.2017 г. в 9:26, П.Петров написа:

Понеже преди време се интересувах от тази антена, четох в нета, че ако има множество мрежи наоколо каналите им се препокриват и ставало мазало. Под мазало се разбира доста слаба интернет връзка, прекъсваща постоянно. Заради това се отказах да го купувам това. 

Не се припокриват а се наблюдава явлението интерференция. Получава се така нареченото "гасене на вълната".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.