Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HP 6530b няколко въпроса?

Featured Replies

Това е лаптопа на жена ми и реших сега след като му изтече 6 месечната гаранция (купен е втора ръка от магазин с ориргинален уиндоус) да му инсталирам линукс. Писна ми жена ми да не знае какво да направи когато и излезе съобщение за актуализация на антивирусната или някоя друга програма, или на уиндоуса. За да си запазя оригиналния Уиндоус махнах хард диска и сложих този от преносимата кутия. И двата са по 160Gb. Обаче този от кутията нещо лаптопа пищи, че не му е наред Smart-а. С F1 се пренебрегва пищенето при срартиране, като в биоса в който не можах да се ориентирам от къде да спра теста. Но след като инсталирах и на нея mintyMac стартирах GSmart Control и ми вади това като грешка:

Самия линукс си работи добре, а харда е тестван под уиндоус и няма проблеми. Само тук на тоя лаптоп прави проблем. Има ли начин да разбера защо на тоя лаптоп даже и при стартиране ми вади съобщение, че не се чете Smart-a? Да се доверя ли на GSmart Control или с команда през терминала (ако ми кажете каква е, защото не намерих с гугъл) да видя дали е наред или не тоя хард диск?

п.п.Тя ползва лаптопа само за фейсбук или да потърси нещо в гугъл.

преди 10 минути, zazvida написа:

Писна ми жена ми да не знае какво да направи когато и излезе съобщение за актуализация

Смени жена си :)

Тази грешка означава, че хард диска ти си заминава. Препоръчва се да се прехвърли важната информация от него на друг носител. Не те съветвам да инсталираш нищо на него. А и не виждам какъв е проблема с Windows след като е лирилизиран на български език. А ако пък жена ти толкоз не иска да се нсучи инстаирай си програма за отдалечен достъп до лаптопа и сам ще можеш да виждаш какво се случва.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 54 минути, Емил Костов написа:

Тази грешка означава, че хард диска ти си заминава. Препоръчва се да се прехвърли важната информация от него на друг носител. Не те съветвам да инсталираш нищо на него. А и не виждам какъв е проблема с Windows след като е лирилизиран на български език. А ако пък жена ти толкоз не иска да се нсучи инстаирай си програма за отдалечен достъп до лаптопа и сам ще можеш да виждаш какво се случва.

Ами лесно мога да си върна оригиналния хард диск, но това което казваш не знам как се прави с отдалечения достъп? Никога не съм го правил и не знам какъв софтуер се ползва. Пък и за един фейсбук само не мисля, че уиндоус е най-добрия избор за нея. За това инсталирах линукс та поне да не се занимава с неща които не разбира.

преди 4 минути, zazvida написа:

Ами лесно мога да си върна оригиналния хард диск, но това което казваш не знам как се прави с отдалечения достъп? Никога не съм го правил и не знам какъв софтуер се ползва. Пък и за един фейсбук само не мисля, че уиндоус е най-добрия избор за нея. За това инсталирах линукс та поне да не се занимава с неща които не разбира.

Е хайде сега не знаеш. Ето ти пример за подобна програма. И повярвай ми, че ако инсталираш Линукс и жена ти нещо обърка ( а това е сигурно) тогава наистина ще береш ядове. Докато windows е по-бъгав при линукс всяка грешка се заплаща.

• Автор
преди 4 минути, Емил Костов написа:

Е хайде сега не знаеш. Ето ти пример за подобна програма.

Ооо, не мисля, че тя ще се справи точно с TeamViewer-а. Нали ще трябва да го стартира и да ми даде достъп, а тя не знае как, а и не иска да се учи. :D:D:D 

преди 15 минути, zazvida написа:

Ооо, не мисля, че тя ще се справи точно с TeamViewer-а. Нали ще трябва да го стартира и да ми даде достъп, а тя не знае как, а и не иска да се учи. :D:D:D 

Е стига глупости. Целта е да цъкне на иконката, приложението ще се стартира и тя трябва да продиктува ID и парола. Не ме плаши вече.

Няма какво да обърка, той няма да ѝ даде права да го направи :D Линукс се администрира много лесно, нищо не пищи и не те дразни, да взема фокуса, да те кара да щракаш на безумни съобщения. Аз не бих ползвал повече този диск, особено щом е работел досега NTFS на него :D

преди 59 минути, bvbfan написа:

Няма какво да обърка, той няма да ѝ даде права да го направи :D Линукс се администрира много лесно, нищо не пищи и не те дразни, да взема фокуса, да те кара да щракаш на безумни съобщения. Аз не бих ползвал повече този диск, особено щом е работел досега NTFS на него :D

Нали се сещаш, че щом с Windows ОС звъни и пита за какво ли не, представи си за Линукс какво ще стане. Все пак аз давам едно решение. Не казвам, че е само едно и че това е правилното.

• Автор

Добре де, защо като сложа харда на другия лаптоп и инсталирам уиндоус няма проблеми след тест на харда?
Само като го поставя тук на този лаптоп, даже и без да са създавани дялове (изтрих през diskpart целия хард през инсталатора на уиндоса) пищи, че не може да прочете Smart-а. Не е проблем това, защото намерих друг 120Gb който ще поставя тук, но ще трябва да го освободя от драйвер пакетите сложени в него (продаде ми го един комшия, който го е купил наскоро нов и само е свалил пакетите с драйвери DPS-17 и SDI), а този моя ще си го върна в преносимата кутия. Инсталирах и Линукс защото няма да и се налага да прави нищо друго освен да си преглежда фейсбука. А колкото до актуализациите му ще ги правя когато се прибирам, пък и не се налага все пак да се прави всеки ден или веднъж в седмицата (в месеца един път е достатъчно). :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.