Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Жужене при въртене на волан?

Featured Replies

Здравейте!Трябва ми помощта Ви! От скоро, при въртене на волана се чува жужене(не знам как точно да опиша звука). Дори и при най-малкото движение на волана се чува този странен звук. Но това става само при въртене на място(докато караш и взимаш завои не се чува, само при въртене на място). Също нещо което забелязах днес е, че този звук се чува само когато колата е загряла(когато двигателя е поработил 1-2 минутки,когато запаля се чува много леко). Наистина не знам от какво е, но започва да ме притеснява и се чудя дали на някой не му е познато, за да ме насочи какво точно може да е. newsm78 Колата е Nissan Almera Tino 2001 2.2 дизел, 115 коня

Редактирано от asen filipov (преглед на промените)

• Отговори 92
  • Прегледи 27,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Вероятно волана ти е със серво управление. Провери си нивото на маслото в казанчето като за начало.

• Автор
преди 12 минути, Емил Костов написа:

Вероятно волана ти е със серво управление. Провери си нивото на маслото в казанчето като за начало.

Проверих нивото,маслото не е сменяно от доста време.На макс е,няма никакво изтичане.

• Автор

Цвета му е малко по-тъмен,кафеникав,не е бистро маслото.Възможно ли е да е от него?

• Автор

Някъде ми казваха,че тампоните издавали звуци и вероятно са остаряли...не знам дали е така.Дано да не е помпата,но все пак ще трябва да я видят.

А ако е хидравличната помпа,няма ли да се обажда непрекъснато?

• Автор

Ами тампони на МакФерсона..това ми казаха

Ако е помпата няма ли да жужи непрекъснато?

преди 6 минути, asen filipov написа:

Ами тампони на МакФерсона..това ми казаха

Най вероятно е помпата щом имаш масло догоре. Виж си и ремъка да не е хлабав.
Тампоните не жужат а по скоро може да скърцат така да се каже.

• Автор

Да добавя че този звук не винаги се чува..понякога колата е много тиха,а понякога жуженето се чува.Също започва да издава звука като загрее-като я запаля ако въртя веднага нищо не се чува.

• Автор

Ами аз не знам как точно да опиша звука...между скърцане и виене и леко жужене :Д По-скоро виене.

преди 4 минути, asen filipov написа:

Да добавя че този звук не винаги се чува..понякога колата е много тиха,а понякога жуженето се чува.Също започва да издава звука като загрее-като я запаля ако въртя веднага нищо не се чува.

Може да пробваш да си смениш хидравличното масло.

• Автор

Знам.но исках да се насоча преди да отида..чудех се какво може да й има

преди 7 минути, velislavvasilev написа:

Не. Само като завива. Зависи какво и е износено, де. Ама много такива съм виждал и сменял и шум има само като завива. Като не пипаш волана си се върти и не можеш да разбереш, че има нещо не в ред.

Да,когато завивам,но искам да кажа че понякога(дори сутринта когато исках да покажа какво прави)тя не издава никакъв звук

преди 8 минути, BMW Маниак написа:

Може да пробваш да си смениш хидравличното масло.

Маслото преди беше друг цвят..сега е тъмно.Отворих капака веднага след като спрях и погледнах маслото и имаше няколко балона които изчезнаха,но нивото беше същото

• Автор

Да,благодаря,ще видя какво й е,може и да сменя маслото..ще напиша какво е било(надявам се да не е помпата) :Д

• Автор

А също къде се намира  помпата за да я погледна(не ги разбирам особено много)и въпросният ремък който може да е разхлабен?

• Автор

Да, видях как изглежда, а ти снимка на двигателя ли искаш? (Както казах не съм наясно много много и не мога да проверя лагери и др. Но двигателя ще го снимам :)

• Автор

Ами добре... И последен въпрос-тази течност хидравличната каква консистенция трябва да е? Също моята е доста тъмно кафява.. И нормално ли е да има няколко балона след като спра(знам че ако са много не е добре) 

• Автор

Да, масло се нарича и питах понеже не е сменяно от години. Това са няколко балона които изчезнаха веднага, явно защото се беше нагряло. Цветът не е червен при мен. Но и това ще се сменя явно

А някой сети ли се, че при завой на място хидравликата е подложена на много по-сериозно натоварване?

преди 3 минути, ExaFlop написа:

А някой сети ли се, че при завой на място хидравликата е подложена на много по-сериозно натоварване?

И че 90% от хидравликите "жужат" в този случай, без да им има нещо.;)

• Автор

Да,така е,но преди не се чуваше. :)

Плюс че ми се струва малко странно такова виене да е нормално

преди 5 минути, asen filipov написа:

Да,така е,но преди не се чуваше. :)

Винаги има "първи път". :)

• Автор

Е така е,само че мисля не е нормално и не знам какво е и дали трябва да ме притеснява

Вслушах се в звука и звучи много като виене,но се чува само при въртене на място и то след като покараш малко.Преди малко като излязох не се чуваше нищо друго освен двигателя.

• Автор

Да,така е,не е нормално.Надявам се,че не е помпата а нещо друго,но все пак е дразнещо.Макар и да не се чува винаги.По-скоро е виене,отвън се чува по-добре,но когато е в движение наистина не шуми.А защо ли го прави след като загрее не ми е ясно.Отделно без да движиш волана се чува някакъв звук от лагер,който ще бъде сменен..мислех че той има нещо общо но май не е така.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.