Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преходник 20 pin към 14

Featured Replies

преди 10 минути, ExaFlop написа:

Може да се извади само 14-пиновият конектор и да се прехвърли на новото захранване. Ама е повече играчка местенто на пиновете от единия на другия конектор, в сравнение с рязването на 24-пиновия.

А тази процедура се прави още по лесно. Само трябва да е внимателен при издърпването на всяко перо с кабела. Предварително с много тънък и здрав  скалпел  натискам "издатъка на перото навътре, към кримпвания проводник, перото се освобождава и може спокойно да се извади. Наново оправям издатъка на перото както си е бил по рано и го поставям в новият куплунг. това е процедурата.Лесна, но пипкава и трябва да е внимателен човек, за да не счюпи издатъка, след което кабела с перото не може да се държи в куплунга! Във Пловдив, във Изот сервиз съм уверен, че ще ти намерят не само кабела с куплунзите, но и друго такова захранване, което ще тествате на място. Ако беше посочил и модела на компютъра, да съм го погледнал до сега , за да ти кажа къде да търсиш. Те внасят  всевъзможни такива компютри втора употреба от Германия. Сега ще ти потърся линк.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 6 минути, * СТЕФАН * написа:

след което кабела с перото не може да се държи в куплунга!

И трябва да се напъхва с помощта на тънка отвертка при свързване на 2 куплунга.

• Автор
преди 14 минути, * СТЕФАН * написа:

А тази процедура се прави още по лесно. Само трябва да е внимателен при издърпването на всяко перо с кабела. Предварително с много тънък и здрав  скалпел  натискам "издатъка на перото навътре, към кримпвания проводник, перото се освобождава и може спокойно да се извади. Наново оправям издатъка на перото както си е бил по рано и го поставям в новият куплунг. това е процедурата.Лесна, но пипкава и трябва да е внимателен човек, за да не счюпи издатъка, след което кабела с перото не може да се държи в куплунга! Във Пловдив, във Изот сервиз съм уверен, че ще ти намерят не само кабела с куплунзите, но и друго такова захранване, което ще тествате на място. Ако беше посочил и модела на компютъра, да съм го погледнал до сега , за да ти кажа къде да търсиш. Те внасят  всевъзможни такива компютри втора употреба от Германия. Сега ще ти потърся линк.

Хахаха, ей това ако не е шега.
Сега го чукнах и видях, че сервиза им до Панаира е през една улица от мен.
Компютъра е Lenovo h50-50.

Даже не съм знаел, че има сервиз там. 

Редактирано от PIKEBG (преглед на промените)

преди 28 минути, ExaFlop написа:

И трябва да се напъхва с помощта на тънка отвертка при свързване на 2 куплунга.

. Точно така. Това е неприятно само в момент на ново разсъединяване на двата куплунга. А самите пера са направени от еластичен метак , навярно от фосфорен бронз и едва ли ще се счупи от първият път, а и колегата вече е прочел за това и го има предвид. Ето линк за  Изотсервиз:  http://izotservice.com/product/804/fujitsu-esprimo-e710-sff.html

Със такъв стандартен компютър техник без проблем ще се справи. А подмяната на захранването му е много лесна. Аз си помислих че последният е от SFF сериите или микро, но той е в стандартна десктоп кутия. Това ли ти е модела?

original.jpg

преди 8 минути, PIKEBG написа:

Компютъра е Lenovo h50-50.

А, сети се Мара...
А колко по-лесно щеше да е, ако първият ти пост изглеждаше така:
Здравейте, искам да сменя захранването на Lenovo h50-50 с по-мощно, заради смяна на видеокартата.
:)
Успех!

• Автор
преди 9 минути, * СТЕФАН * написа:

. Точно така. Това е неприятно само в момент на ново разсъединяване на двата куплунга. А самите пера са направени от еластичен метак , навярно от фосфорен бронз и едва ли ще се счупи от първият път, а и колегата вече е прочел за това и го има предвид. Ето линк за  Изотсервиз:  http://izotservice.com/product/804/fujitsu-esprimo-e710-sff.html

със такъв стандартен компютър техник без проблем ще се справи. А подмяната на захранването му е много лесна. Аз си помислих че последният е от SFF сериите или микро, но той е в стандартна десктоп кутия. Това ли ти е модела?

original.jpg

Да, точно това е.

Евентуално ако звънна да се разберем да му занеса новото и старото, предполагам ще се оправи? 

Редактирано от PIKEBG (преглед на промените)

преди 22 минути, PIKEBG написа:

Да, точно това е. 

И ти плачеш, да!!! Че това е лесна процедура бе приятел. Но ще се наложи да платиш някой лев във сервиза. Там има добри момчета и даже и старци от време оно, които ще ти помогнат. Нямаш никакви грижи, а ти лееш сълзи  заради едно захранване( то е същественният компонент,) който явно е по важен даже и от ...процесора! Без него, компютърът ти е ..гола вода. Сервиза е точно там и вдигай машината и отиди да се консултирате, щото не зная какво ще ти струва като работа и ново захранване. Аз ти пожелавам успех!

Така също е приемливо, но ако ще сменяш карта, хората трябва да знаят някои данни, за да поставят нужното ново захранване и да се провери всичко след добавянето на видеокартата и новото имулсно захранване.Това е важно за теб. А че струвало пари,  не трябва да те притеснява. Нали искаш да имаш и някаква гаранция за извършените операции. При твоето решение, каква гаранция очакваш да ти се даде? Купуване на импулсно, смяна на куплунзите - и до там.  Ако всичко това ти го пуснат в сервиза, вече можеш да претендираш за гаранция. Аз съм бивш сервизен техник от същото подразделение и ти обяснявам как бих постъпил.

• Автор
преди 21 минути, * СТЕФАН * написа:

И ти плачеш, да!!! Че това е лесна процедура бе приятел. Но ще се наложи да платиш някой лев във сервиза. Там има добри момчета и даже и старци от време оно, които ще ти помогнат. Нямаш никакви грижи, а ти лееш сълзи  заради едно захранване( то е същественният компонент,) който явно е по важен даже и от ...процесора! Без него, компютърът ти е ..гола вода. Сервиза е точно там и вдигай машината и отиди да се консултирате, щото не зная какво ще ти струва като работа и ново захранване. Аз ти пожелавам успех!

Така също е приемливо, но ако ще сменяш карта, хората трябва да знаят някои данни, за да поставят нужното ново захранване и да се провери всичко след добавянето на видеокартата и новото имулсно захранване.Това е важно за теб. А че струвало пари,  не трябва да те притеснява. Нали искаш да имаш и някаква гаранция за извършените операции. При твоето решение, каква гаранция очакваш да ти се даде? Купуване на импулсно, смяна на куплунзите - и до там.  Ако всичко това ти го пуснат в сервиза, вече можеш да претендираш за гаранция. Аз съм бивш сервизен техник от същото подразделение и ти обяснявам как бих постъпил.

Ще взема захранването направо от тях. Като цяло 400w, ще ми свърши работа, но мисля за 500 и нагоре, за да не се окаже след 2 години ако сменя пак видеото да ходя пак :D

преди 11 минути, PIKEBG написа:

Ще взема захранването направо от тях. Като цяло 400w, ще ми свърши работа, но мисля за 500 и нагоре, за да не се окаже след 2 години ако сменя пак видеото да ходя пак :D

Консултирай се на място. Ето и аз ще ти кажа, пък може и да се обидиш. Като се пита, първо се обяснява изцяло проблема от питащият. Никой не знае де те сърби, за да те почешем. Говориш за видеокарта. Ама каква е, що е само ти си знаеш. Нали за да ти се отговори АДЕКВАТНО на всеки твой въпрос, тези, които са се нагърбили с тази мисия, трябва да знаят всичко за модулите и твоите желания. Така ще си спестим и ние и ти много излишни коментари. Вземи импулсното, видеокартата и огледай начина на закрепване на захранването към кутията. Понеже това е десктоп машина, стандарта на закрепване е  един и за тях. Това значи, че можеш да ползваш много захранвания от този род при смяна на присъединяващите към дъното куплунзи. Естествено, техника с който се съветваш ще ти даде най добър отговор, защото твоя модел не е пред очите на отговарящите и не се наемам на "тъмно "да ти отговарям. И пак ти казвам. Искаш гаранция за всичко. За да я имаш, трябва и сервиза да се съгласи. сиреч - ще плащаш. Аз наистина ти желая късмет и успех!

преди 5 часа, * СТЕФАН * написа:

ако умеете добре да боравите с поялника.

Дори това не е нужно. Пиновете на куплинга се махат безпроблемно с телчета от телбод.

Step4.jpg

Ако му се занимава, може единствено да махне куплинга (по начина с телчетата) и на двете захранвания и да ги замени. (като преди това или снима или си номерира кабелчетата по някакъв начин)

• Автор

От ИЗОТ-а ми казаха да съм влязъл в сайта на Lenovo и да си поръчам от там. :}
Еми очевидно от толкова майстори и разбирачи ще си чакам поръчката от Amazon. 
А на купувачите на Lenovo съветвам да ги гледат тези работи, а не като мен да погледнат компонентите и да кажат "Давай"

Да ми е за урок. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.