Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преходник 20 pin към 14

Featured Replies

Здравейте,
Ще сменям захранването, за да мога да си сменя видеокартата, но забелязах, че сегашното ми захранване е 14 - pin-ово. 

Открих, че е по-лесно да си взема преходник от 20(или24) към 14, но нещо не мога да намеря съответния кабел в България. 
Очевидно не съм достатъчно голям мастър във google-а. 
Ще може ли малко помощ.
Благодаря! 

ПС>Ако някой знае магазин във Пловдив, то ще е идеално :)

Редактирано от PIKEBG (преглед на промените)

Ами с тоя тон - весели празници и приятно търсене.
Не трябва регистрационния номер на колата, а рождената дата на куриера...
Пожелавам на пожелалите да отговорят в темата железни нерви - тоя явно е експерт и не му трябва помощ!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 2 часа, PIKEBG написа:

Здравейте,
Ще сменям захранването, за да мога да си сменя видеокартата, но забелязах, че сегашното ми захранване е 14 - pin-ово. 

Открих, че е по-лесно да си взема преходник от 20(или24) към 14, но нещо не мога да намеря съответния кабел в България. 
Очевидно не съм достатъчно голям мастър във google-а. 
Ще може ли малко помощ.
Благодаря! 

ПС>Ако някой знае магазин във Пловдив, то ще е идеално :)

В Булагаристан намирам само една обява в продавалника и тя е изтекла https://www.olx.bg/ad/lenovo-thinkcentre-thinkstation-prehodnik-24-kam-14-pina-zahranvane-ID6DpTz.html . Иначе в чужбинско колкото искаш такива преходници https://www.amazon.com/Power-Supply-Adapter-Cable-Lenovo/dp/B00WE5KSFQ 

Има и вариант без преходник  - гледаш кои кабели се ползват от 20 пиновия куплунг и къде отиват на 14 пиновия - режеш ги и запояваш 14 пиновия на мястото на 20 пиновия. 

Редактирано от ined (преглед на промените)

преди 3 минути, ined написа:

Има и вариант без преходник  - гледаш кои кабели се ползват от 20 пиновия куплунг и къде отиват на 14 пиновия - режеш ги и запояваш 14 пиновия на мястото на 20 пиновия. 

Ха, да, има. И после ще има тема - търся дъно с таен модел...

• Автор

Сега ако напиша, че гаранцията ми е горе-долу важна пак ще се каже,че се репча. 
Благодаря все пак за отделеното внимание.

Аз имам идея къде ще го открия, но реших да попитам дали някой с повечко опит или проблеми от мен вече не е открил топлата вода.

Весели празници

http://www.reset.bg/catalog/40/4008/4008038

преди 21 минути, PIKEBG написа:

гаранцията ми е горе-долу важна пак ще се каже

че се дава информация на час по лъжичка.

преди 1 час, PIKEBG написа:

Аз имам идея къде ще го открия

Тогава какъв е смисъла на темата ?

Занасяш захранването в сервиза, който го сервизира и ги молиш да ти го направят 14 пиново.  Хем гаранцията ще ти е с гаранция, хем ще ти отпадне една връзка(а всяка допълнителна връзка е точка на евентуални проблеми), хем ще си стане като истинско. :) 

Това е конектора на захранването на марков компютър - HP, Dell, Lenovo/IBM и т.н. и няма нищо общо с ATX стандарта. И няма да намериш и преходник за него.

преди 5 часа, Atanas Pachov написа:

Това е конектора на захранването на марков компютър - HP, Dell, Lenovo/IBM и т.н. и няма нищо общо с ATX стандарта. И няма да намериш и преходник за него.

2 минути в интернет ми бяха предостатъчни да намеря необходимия адаптер. Цък. Въпроса е, че не се продават в България.

Exa Flop в по горен пост е посочил български магазин, където се предлага: http://www.reset.bg/catalog/40/4008/4008038

преди 8 часа, * СТЕФАН * написа:

Exa Flop в по горен пост е посочил български магазин, където се предлага: http://www.reset.bg/catalog/40/4008/4008038

Обаче това е 20 пинов.

Аз го дадох с идеята преходникът да се реже, а не на захранването.

• Автор

Смешното е, че не намирам Захранващи блокове на Lenovo въобще. 

След половин час звънене по Lenovo България, ми обясниха да пиша на един мейл и да чакам. 

Намерих някакво смешно захранване за 30 лева, на което поне в единия сайт пише "14 пинов периферен захранващ конектор"

https://www.pazaruvaj.com/zahranvawi-blokove-c3158/trendsonic/adk-a600w-p349056187/#opisanie

Ама пък е и 120 мм и така написано описанието нещо не съм 100% сигурен, че е това което търся.

Общо взето темата излиза на първо място в google.bg като напишеш за съответния чудотворен преходник.
Ще се опитам да напиша накрая как съм се оправил, за да може поне други сблъскали се с този.... ПРОБЛЕМ да не се чудят като мен.

И отново благодаря на всички за помоща.

преди 4 часа, niki292002 написа:

Обаче това е 20 пинов.

Ти ще се научиш ли да четеш темите цели или отговаряш напосоки? Ако ти не можеш да го преработиш, аз мога за около 15 минути. Прочети още веднаж коментара на Ryde Boy какво ти е отговорил. И още нещо. Провери ли дали имат от посочената форма 20 и 24 пинов куплунг?

Spoiler
преди 7 минути, PIKEBG написа:

Смешното е, че не намирам Захранващи блокове на Lenovo въобще. 

След половин час звънене по Lenovo България, ми обясниха да пиша на един мейл и да чакам. 

Намерих някакво смешно захранване за 30 лева, на което поне в единия сайт пише "14 пинов периферен захранващ конектор"

https://www.pazaruvaj.com/zahranvawi-blokove-c3158/trendsonic/adk-a600w-p349056187/#opisanie

Ама пък е и 120 мм и така написано описанието нещо не съм 100% сигурен, че е това което търся.

Общо взето темата излиза на първо място в google.bg като напишеш за съответния чудотворен преходник.
Ще се опитам да напиша накрая как съм се оправил, за да може поне други сблъскали се с този.... ПРОБЛЕМ да не се чудят като мен.

Е, нали уж захранването е гаранционно, а сега търсим захранване. Нещо не разбирам.
Купи си един 24/20 преходник и направи 20-пиновия конектор на 14. Или занеси захранването и 24/20 преходника в сервиз да ти го направят 24/14.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 5 минути, ExaFlop написа:
  Покажи скритото съдържание

Е, нали уж захранването е гаранционно, а сега търсим захранване. Нещо не разбирам.
Купи си един 24/20 преходник и направи 20-пиновия конектор на 14. Или занеси захранването и 24/20 преходника в сервиз да ти го направят 24/14.

Говорех за гаранцията на бъдещето захранване, но накрая май така ще стане.

преди 3 минути, PIKEBG написа:

Говорех за гаранцията на бъдещето захранване, но накрая май така ще стане.

Ха, ново 20. До сега се търсеше преходник, а не захранване N вата с 14-пинов конектор.

преди 9 минути, ExaFlop написа:

Това, както е препоръчал ExaFlop може да се направи много лесно във сервиз, ако нямате нужните умения и познания. Единственото, че ще трябва да се охарчите с някой лев. А при положение че ще ползвате ново захранване, което пасва на мястото, то може да се вземат кабелите  със куплунга от старото захранване и да се прехвърлят на новото. Всичко е стандартизирано по цветове на кабелите и дори и Вие може да го направите спокойно, ако умеете добре да боравите с поялника. От мен успех.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 4 минути, * СТЕФАН * написа:

то може да се вземат кабелите  със куплунга

Може да се извади само 14-пиновият конектор и да се прехвърли на новото захранване. Ама е повече играчка местенто на пиновете от единия на другия конектор, в сравнение с рязването на 24-пиновия.

• Автор
преди 6 минути, ExaFlop написа:

Ха, ново 20. До сега се търсеше преходник, а не захранване N вата с 14-пинов конектор.

Още в първият коментар написах, че според мен ще е по-лесно да взема съответния кабел (преходник) , защото при търсенето ми захранване с подобен тип конектор намерих само това 1 от 30 лв. (и то не е сигурно). 
В първия случай имам преголям избор от захранвания и уж някакъв мизерен кабел от 20 лева. Ти кое от двете би избрал?
Ама може нещо аз да не съм разбрал и да има хиляди и хиляди  такива захранвания в България, но моя google да ме цака нещо.

--

Стефане, благодаря ти за съвета.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.