Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няма да забравим. Няма да простим.

Featured Replies

преди 16 минути, язе написа:

Хубави неща си копирал Денков. А четеш ли ги?

аз ги чета!браво!човек се променя!много ми хареса оня цитат от годечката църква!браво!

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Или когато Истината се свежда само до това да се демонстрира Култът към външното благочестие от дадена общност /"вие кога като нас изпълнихте 10те Божи заповеди, а, вижте се..."/, а тръгва съвсем невинно от библейските думи "по плодовете им ще ги познаете", преобразено в удобното за човека "гладена на лице" / „Аз не гледам тъй, както човек гледа, защото човек гледа на лице, а Господ гледа на сърце“ (1 Царства 16:7)/ и се започва едно доказване пред света и заради света, и за да им натриеш носа на другите -"благодаря ти, Господи, че не съм като тях"... А догматиката, а тайнствата -там споровете са ненужни и крайно нежелани, защото другия е уязвим на полето на мерене на имидж в общественото. Те се явяват несъществени и вторични, в името на демонстрация на въшното благочестие и демонстрация външна на вътрешната убеденост, че ни повече, ни по-малко "води ни/ме Святият Дух". Само че Библията поставя границата в полето на веровите истини и догматиката, а не в "по делата им ще ги познаете" като първо и основополагащо за разграничаване на Истината, защото последното може и лесно да се имитира, а това, че може да се имитира, трудно се признава от служителите на Култа към външното благочестие, защото на това те са основали общността си с претенцията, че са в Истината, защото имиджа отговоря светските критерии и е активно демонстриран- изпълнили са и 10-те Божи заповеди. Оттам насетне кой си ти та да претендираш за някаква Истина като знание, като догматика? И тогава идва ред на стратегията, да затвориш устата на опонента като се извиква на помощ обидчивостта, така добре разигравана от някои християнски демонстрации като оръжие срещу всеки опит да се изяснява Истината извън полето на субективните преценки и пиар-демонстрации на външно благочестие.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.