Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Firmware за Atapi DH16ABSH

Featured Replies

Здравейте. Издирвам фирмуер за въпросната записвачка от заглавието. Знам, че има нова версия, но нито не мога да намеря от къде да я сваля, нито и някой помощна програмка за тая цел.

Ще можете ли да ми помогнете с намирането на фирмуера както и описание как доло горе се сменя. Тъй като записвачката я имам от 2011г и до сега не ме е предавала ... до онзи ден. Самнявам се в записвачката защото след прейнсталация на уйн-а от време на време четеше диска с драйварите и след всяка една прейнсталация спря да чете диска. След като сложа драйварите от флашка и записвачката чете диска все едно не е правила мизерий.

Не се съмнявай, а просто си сменяй записвачката. Щом те е изкарала почти седем години трябва банкет да правиш.

А в момента с коя версия е? И на каква машина е - да не е ОЕМ?
Ако е купувана самостоятелно - теглиш и инсталираш LiteOn SmartPack
Проблемът може да е в самия диск - надраскан, печен от слънце, лампа...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Понякога се "омазват", не се разпознава писачката и куп други проблеми.

Знам ли го за какво пита...

• Автор

Сегашната версия на фирмуера е оригиналната с която съм взел записвачката. Ако не се лъжа е yl12 ако не лъжа а гледах, че има yl32.

Искъм да я помъча още малко време и ако се окаже, че е от фирмуера може и да се оправи провлема. Те и новите не са скъпи, но предпочитам тази ако стане да я ползвам.

А с други дискове имала ли е проблем след този проблем с инсталационния диск?
Нищо не каза и за произхода на устройството - ОЕМ ли е, retail ли е. Пусни му една диагностика:
http://www.vso-software.fr/products/inspector/inspector.php

• Автор

Ако не се лъжа само с диска на дъното се ебава. Може и други дискове да не е чела, но да не съм обарнал внимние и да не си спомням. Има и още 1  проблем ... не винаги записва това което съм и задал. Примерно диск с 20 мп3-ки тя записва само 6 7. Пробвано е с различни дискове като марки и тем подобни.

Сега отново пробвах диска на дъното и пак същата история. Издава един ръмжащ звук и до там. Понякога след рестарт на пц=то се оправа понякога като каже, че неще значи неще.

Проверих версията на фирмуера и е YA12. А ако не се лъжа има версия YL32. Та искам да ъпдейтна версията и да пробвам как ще е преди да я сменя.

Редактирано от nVidia (преглед на промените)

На мен по-скоро ми прилича на проблем с оптика. И отговор "не си спомням" не помага по никакъв начин. Кристалната топка е на ГТП.

• Автор
преди 25 минути, ExaFlop написа:

А с други дискове имала ли е проблем след този проблем с инсталационния диск?
Нищо не каза и за произхода на устройството - ОЕМ ли е, retail ли е. Пусни му една диагностика:
http://www.vso-software.fr/products/inspector/inspector.php

Не можах да разбера какво е ОЕМ и retail. Дъното е gigabait s2pv процесор intel core I3 sky lake рам 8гб Windows 7 64bit.

Пуснал съм диагностика  ще видим накрая какво ще покаже.

преди 17 часа, nVidia написа:

Пуснал съм диагностика  ще видим накрая какво ще покаже.

И?

Дефектна медия
Чистена ли е оптиката на DVD устройството? За толкова години употреба все ще се е замърсила малко или много.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.