Премини към съдържанието
terminator.1985

Проблем със звука след преинсталация

Препоръчан отговор


Здравейте колеги имам следният проблем до скоро бях със XP понеже ми е слаба конфигурацията но сега смених процесора и рам сложих и си преинсталирах компа със 7-ца пробвах и 10-ка всичко точно но звука едвам се чува ако имате идея какво може да е споделете или някъква информация параметри!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тук опираме до драйверите! Марка и модел на дъното. Ако си с Майкрософтски може да е така.

Слаба демек стара щом си бил с ХР?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Драйверите не са инсталитани

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 49 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Тук опираме до драйверите! Марка и модел на дъното. Ако си с Майкрософтски може да е така.

Слаба демек стара щом си бил с ХР?

етва е дъното

Заснемане.PNG

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Елитгруп? Седмицата как вървеше?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Елитгруп? Седмицата как вървеше?

Сега съм със 7 и е добре 10-ката не ми харесва !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Незнам сайта на дъното съществува ли.

Интересува ни звуковия чип какъв е. Тая аида.

Сигурно в мултимедия.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

увеличи мутето

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, terminator.1985 написа:

 

Здравейте колеги имам следният проблем до скоро бях със XP понеже ми е слаба конфигурацията но сега смених процесора и рам сложих и си преинсталирах компа със 7-ца пробвах и 10-ка всичко точно но звука едвам се чува ако имате идея какво може да е споделете или някъква информация параметри!

 

Това дъно е с Realtek. Свали си драйверите за нея от тук: http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

Редактирано от rado84 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

http://www.realtek.cz/realtek-download.php?realtek=ALC662&system=6

http://www.realtek.cz/realtek-download.php?realtek=ALC662&system=5

В зависимост 64 или 32 бит уиндоус.

А за лан картата намери ли?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Eй от тук си изберете Vista 32 или 64 бита Трябва да станат за 7 за 10 не мисля.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То е до край мутето

преди 9 часа, rado84 написа:

Това дъно е с Realtek. Свали си драйверите за нея от тук: http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

пробвах реалтек не стана 

преди 9 часа, _Alex&Vanko_ написа:

http://www.realtek.cz/realtek-download.php?realtek=ALC662&system=6

http://www.realtek.cz/realtek-download.php?realtek=ALC662&system=5

В зависимост 64 или 32 бит уиндоус.

А за лан картата намери ли?

Аз имам диск за дъното по принцип но за 7-ца не става всичко друго работи само звука е тих!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, terminator.1985 написа:

То е до край мутето

пробвах реалтек не стана 

ECS (Elitegroup) GeForce6100SM-M (V1.­0/­1.­0A) Audio Драйвер

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нямаш ли към тоя компютър диск с драйвери че ги теглиш от нета. Няма значние дали ще е от нета или диск, ама си спестяваш търсенето.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, terminator.1985 написа:

То е до край мутето

пробвах реалтек не стана 

Аз имам диск за дъното по принцип но за 7-ца не става всичко друго работи само звука е тих!

Какво значи "не стана"? Кажи ни какво ти изписва, когато тръгнеш да инсталираш драйвера. И не може да "не става", защото според сайта на ECS, дъното е точно с риълтек аудио. Инсталирай драйвера, като цъкнеш десен бутон на него и избереш "Run as Administrator".

f6589e684b.png

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ми пак е тихо , кво ли не пробвах инсталират се и пак е тихо едвам се чува от колонките с XP нямах такъв проблем!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1. За да не се луташ из нета, да търсиш тоя драйвер, пък и може да не е същия които му инсталваш. Влез в Диспечер на устройства, и натискаш на актуализиране/търсене на драйвер. Той ще намери автоматично.

2. Какви са колоните, имат ли регулатор за звук? Виж го да не е на ''Минимум'' и да се чудиш защо ти е слаб звука.

3. Влез в Контр. панел и си виж настройките на звука. 

- Щот и моя комп. по начало е бил със XP.  А сега с 7-мица и нямам никви проблеми с звука.

Редактирано от NBS 9322 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 часа, NBS 9322 написа:

1. За да не се луташ из нета, да търсиш тоя драйвер, пък и може да не е същия които му инсталваш. Влез в Диспечер на устройства, и натискаш на актуализиране/търсене на драйвер. Той ще намери автоматично.

2. Какви са колоните, имат ли регулатор за звук? Виж го да не е на ''Минимум'' и да се чудиш защо ти е слаб звука.

3. Влез в Контр. панел и си виж настройките на звука. 

- Щот и моя комп. по начало е бил със XP.  А сега с 7-мица и нямам никви проблеми с звука.

Това с автоматичното съм го пробвал не съм чак такъв индианец колонките ми са пасивни от компа се захранват .

Редактирано от terminator.1985 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Отваряш Aida64 > Мултимедия > HD Audio > гледаш Аудио контролера и търсиш по него драйвери(може и снимка да ни покажеш).

Ето ти пример, какво трябва да гледаш:

aida64-multimedia-hdaudio.png

Още 1 място на което има драйвери за твоето дъно - линк.

На XP-то сигурен ли си, че не си бутал някакви настройки? На 7-та имаш ли Realtek HD Audio Manager?

Ако имаш:

- Отваряш Realtek HD Audio Manager, сменяш Speaker Configuration от Stereo на 5.1 Speaker, отиваш на Room Correction, маркирваш Enable Room Correction и увеличаваш лявата и дясната колона на макс - +10 dB. Кажи дали има осезаем ефект.

Може да пробваш колонките на друг компютър, може и модела на колонките да кажеш/покажеш, може да провериш и жака на колонките дали е включен както трябва.

9-07-2013-20-56-33.jpg

 

Като ти задават въпроси - отговаряй на тях, за да не си останеш с шушукането.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Деинсталирай всички драйвери за аудио, посети сайта на driver solution pack.
И виж как ще е.

Над 90% просто звуковата ти карта не се поддържа.
Виж дали имаш свободен PCI или PCI express или какъв да е PCI свободен  PCI слот, отиваш, купуваш съвместима звукова карта и си решаваш проблема.

Опитай и Линукс.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, Stereo написа:

Отваряш Aida64 > Мултимедия > HD Audio > гледаш Аудио контролера и търсиш по него драйвери(може и снимка да ни покажеш).

Ето ти пример, какво трябва да гледаш:

aida64-multimedia-hdaudio.png

Още 1 място на което има драйвери за твоето дъно - линк.

На XP-то сигурен ли си, че не си бутал някакви настройки? На 7-та имаш ли Realtek HD Audio Manager?

Ако имаш:

- Отваряш Realtek HD Audio Manager, сменяш Speaker Configuration от Stereo на 5.1 Speaker, отиваш на Room Correction, маркирваш Enable Room Correction и увеличаваш лявата и дясната колона на макс - +10 dB. Кажи дали има осезаем ефект.

Може да пробваш колонките на друг компютър, може и модела на колонките да кажеш/покажеш, може да провериш и жака на колонките дали е включен както трябва.

9-07-2013-20-56-33.jpg

 

Като ти задават въпроси - отговаряй на тях, за да не си останеш с шушукането.

Не е от колоните понеже и преди съм си преинсталирал компа със 7-ца и пак беше така после с XP  си свирят пак  нормално и силно но понеже вече не се поддържа XP  и затова сложих 7-ца  но ме дразни че едвам се чува.   Ето какво  показва AIDA :

Заснемане.PNG

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 26.04.2017 г. в 20:09, Tanner Foost Foust написа:

Деинсталирай всички драйвери за аудио, посети сайта на driver solution pack.
И виж как ще е.

Над 90% просто звуковата ти карта не се поддържа.
Виж дали имаш свободен PCI или PCI express или какъв да е PCI свободен  PCI слот, отиваш, купуваш съвместима звукова карта и си решаваш проблема.

Опитай и Линукс.

Пробвах с линукс минд и звука е осезаемо по силен чува се но пак не е на пълния капацитет!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.