Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Неуспешен опит при Downgrade на A5 (2016)

Featured Replies

Привет на всички , имам проблем с въпросния Samsung Galaxy A5 (2016) .  Като опитам да го префлашна с по стар Firmware  не го приема ( дава ми Fail ) . Единствено приема най-най последния firmware. На какво се дължи този проблем и как мога да се върна от Marshmallow към Lolipop ? 

Опитах с други версии на Odin както и в различни USB портове , но все без успех. Моля ви за съдействие.

А какъв е проблема при Marshmallow Софтуера? Мисля че същия проблем беше при J5 Модела там трябваше да се промени и истрие един файл който пречеше за инсталирането на софуера който даваше съшия Fall,но по принциб няма смисал да инсталираш нов софтуер след като всички нови преложения който излизат с всеки ден си изискват нови актулизаци който имено са за Marshmallow!  дори и да забраниш актуализаците най много да попречиш на добрата работа на телефона!

Редактирано от PopoFF (преглед на промените)

• Автор
преди 28 минути, PopoFF написа:

А какъв е проблема при Marshmallow Софтуера? Мисля че същия проблем беше при J5 Модела там трябваше да се промени и истрие един файл който пречеше за инсталирането на софуера който даваше съшия Fall,но по принциб няма смисал да инсталираш нов софтуер след като всички нови преложения който излизат с всеки ден си изискват нови актулизаци който имено са за Marshmallow!  дори и да забраниш актуализаците най много да попречиш на добрата работа на телефона!

Ами проблема е , че телефончето е чувствително по мудно при работа ( неприятен лаг  не само при игри но и при скролване дори когато искам да затворя прозорците има забавяне от няколко секунди след като натисна бутона ) А предполагам сте имали допир до A5 (2016) и мисля , че сте запознат с работата на телефона. Та затова бих искал да се върна към Lolipop там нямаше подобни проблеми . Твърде тромаво се държи цялостната работа на телефона дори и след прясно направен Factory resset има чувствително забавяне.

П.С  Разбрах само , че имало някаква защита при Downgrade ( Явно при Самсунг е така понеже когато имах Lеnovo можех лесно да го downgrade ) и именно тази защита както казвате пречи на успешният Downgrade. Ако има начин в моя случай да го премахна този файл ?

Редактирано от Daniel95 (преглед на промените)

А можели линкче от сайта от където теглиш Lollipop IMG Файла?

• Автор
преди 4 минути, PopoFF написа:

А можели линкче от сайта от където теглиш Lollipop IMG Файла?

https://www.sammobile.com/firmwares/galaxy-a5-2016/SM-A510F/BGL/

От тука тегля firmware-тата и от всички , които са там само най-последния се Flash-ва без да даде  fail

• Автор
преди 3 минути, Петър Чакъров написа:

Брикнете телефона и ще останете без него :) нека си работи със официалната версия на андройд

Tо добре да си работи с официалната версия , ама въпроса е как по точно "работи" . Гледам по чуждите форуми доста хроа се оплакват и те от lag , и въобще бавна работа на техните устройства също. И това е точно заради marshmallow

току-що, Daniel95 написа:

Tо добре да си работи с официалната версия , ама въпроса е как по точно "работи" . Гледам по чуждите форуми доста хроа се оплакват и те от lag , и въобще бавна работа на техните устройства също. И това е точно заради marshmallow

причината за лаг може да е от многото приложения пуснати прегледай колко рам имаш свободна

• Автор

Ами нищо не съм теглил лага се усеща дори при първоначалните стъпки веднага след Factory Reset . На фабрично чист андроид  дори самото скролване из прозорците не е така гладко.

преди 18 часа, Daniel95 написа:

https://www.sammobile.com/firmwares/galaxy-a5-2016/SM-A510F/BGL/

От тука тегля firmware-тата и от всички , които са там само най-последния се Flash-ва без да даде  fail

изтегли го от тук http://forum.youmobile.org/downloads/?PHPSESSID=49078e15863ce2c102b335e413bacdbc&sa=downfile&id=18422;t=1493963138
изгледай това видео ако имаш проблем утново ми пиши на личен!

Редактирано от PopoFF (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Неуспешен опит при Downgrade на A5 (2016)  при мен е същия  проблем  с флашването   само с  наи новия става  по стар не иска  защо помощ ?  модела е самсунг  а5 2016 а510ф   

Защото samsung(както и много други) си пишат фърмуера така, че да не можеш да downgrade-ваш. И не е "ПРОБЛЕМ", а така си е измислено.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.