Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питане относно колело

Featured Replies

• Автор
преди 1 час, BMW Маниак написа:

Как ще ти дойде къса !!! Много ще е опъната кога си на първа скорост ли ?

Самата машинка се опъва ако махна звеното, не искам да направя нещо на ''малките колелца'', щот иначе ще пръсна бая пари за нови. Веригата е ръждясъла, корозирала и за тва ще я сменям с др. 

• Отговори 52
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Към началото или края на др. седм. купувам онлайн, универсална верига защото в града в който живея са мн. скъпи. Имам само 1 последен въпрос по темата... Поразчистих си веригата, за да видя  някви надписи, дали ще съвпаднат с тая която ще взимам. И докато я развъртах се натъкнах  на някво '' 12 L'' Което си нямам на идея какво е ... Даже и в интернет нищо не намерих. 

Редактирано от NBS 9322 (преглед на промените)

• Автор

Смених си веригата на колелото. Трябва ли често да се смазва?

преди 19 минути, NBS 9322 написа:

Смених си веригата на колелото. Трябва ли често да се смазва?

Не трябва да я караш суха. Винаги трябва да е със смазка.

• Автор

А  смазката колко време трае по принцип? Взех обикновенно масло за смазване на вериги, дано да свърши работа.

преди 23 минути, NBS 9322 написа:

А  смазката колко време трае по принцип? Взех обикновенно масло за смазване на вериги, дано да свърши работа.

Аве то ясно че ще ти свърши работа ама то това беше по соца. Вече трябва да има спрейове за вериги ако съдя кога бях за последно моторист ползвах спрей. Инак на колело не съм се качвал от поне 25 години.

• Автор

Той спрея е на същия принцип като маслото от ''соца'', само дето парите са му в повече. Тва дето го взех е внос от Турция, жълтеникаво на цвят.. ама много ефектвно! сложих малко завъртях 4-5 пъти веригата на заден ход, и се смаза перфектно и е само за 1.20лв. 

- Благодаря на всички за бързите отговори и съвети!

Мажеш задното движение с грес. Маслото е много тънко и ще изкапе, както и няма да смазва особено.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 21 часа, simtech написа:

Маслото е много тънко и ще изкапе, както и няма да смазва особено.

Маслото си е много добро, стига да знаеш къде и колко да смазваш. Особенно един мой приятел беше прекалил с маслото, колелото му е със скорости, винаги кара на 10-та, и от многото масло веригата му падаше на по-ниски скорости.

на 24.05.2017 г. в 18:18, NBS 9322 написа:

Маслото си е много добро, стига да знаеш къде и колко да смазваш. Особенно един мой приятел беше прекалил с маслото, колелото му е със скорости, винаги кара на 10-та, и от многото масло веригата му падаше на по-ниски скорости.

На колко си години и колко хиляди километра имаш на колело? В предното мнение нищо не знаеше и питаш, а вече си бърз в съставянето на заключения.
А верига пада от лоша настройка на дерайльора.

Веригата може да му пада и от крива зъбчатка.И какво масло сложи на веригата?Калиакра, castrol?Или може би Repsol?

Веригата си я мажи с грес или я пръскай със спрей.

• Автор
преди 12 часа, simtech написа:

На колко си години и колко хиляди километра имаш на колело? В предното мнение нищо не знаеше и питаш, а вече си бърз в съставянето на заключения.

Карам колело от 8 годишен.... А сега съм още Тиинеджър. Явно не си прочел какво съм написал, и отново трябва да обяснявам като ''папагал''- Предишното колело, което имах го бях продал, и не съм карал от 6-7години колело. За това мои роднини, ми подариха колело за Рождения ми ден.  Не съм компютър, че да помня сега... преди 7 години как се смянае това и онова.  

- Сътветно като незнаеш, питаш- В железарията ми обясниха че за смазване на верига трябва Масло, какво мога да кажа аз? 

преди 12 часа, Pamlea написа:

И какво масло сложи на веригата?Калиакра, castrol?Или може би Repsol?

А ми то и със калиакра може да стане- Що пък не :emoji_smiley-01:.   Казах с обикновенно масло я смазвам, след това обирам излишъка.  

PIC_0780.JPG

Не се смазва верига на колело с масло. Маслото е тънко, разтича се навсякъде. Друго, освен като въртиш бързо, да ти отиде на дрехите, няма да стане. Слага се грес на задното движение - с многото венци на задната гума...И веригата сама си го разпределя.

преди 2 часа, NBS 9322 написа:

За тва ли става въпрос? Смазващ спрей..  

vd_40_100ml.jpg

В 21 век живеем. Ползвай специални спрейове за вериги. С този от снимката може да спасиш положението тоест да я смажеш и отидеш с колелото до специализирания магазин за смазки.
Този от снимката е перфектен за раздвижване на ръждясали резби. Много го ползвам.

Една ГОЛЯМА кутия грес - половин кило..струва 7-9лв! Как ли пък няма да взема префърцунена 50 грама за 10лв!
Казвам ти - мажи с обикновена грес! На велосипед имам стаж поне 10,000км!

• Автор
преди 19 минути, simtech написа:

Една ГОЛЯМА кутия грес - половин кило..струва 7-9лв!

И къде точно ги продават ГОЛЯМА кутия за 7-9лв ? Щот в Веломагазин и в Хипермаркет да отидеш цените са почти сходни. Поне при мен е така.

преди 14 минути, NBS 9322 написа:

И къде точно ги продават ГОЛЯМА кутия за 7-9лв ? Щот в Веломагазин и в Хипермаркет да отидеш цените са почти сходни. Поне при мен е така.

На бензиностанцията питал ли си? А железариите? Ако не - ето ти..400 грама грес за 4.80лв! :)
http://pharmco-shop.com/LITOL-universalna-litieva-smazka-p-192.html

А аз от веломаркет нищо не бих си купил. Там надуват цените и смятат, че ще има будали, които са големи ентусиасти да си купят игличка за гума за 5лв, като можеш да свалиш една от автомобилен вентил за 50 стотинки.
п.п С 400грама грес ще има да смазваш веригата 5години! :D

• Автор

Утре ще се занимавам с тея работи.

преди 21 минути, simtech написа:

Как ли пък няма да взема префърцунена 50 грама за 10лв!

Твоя живот ще премине в каменната ера.
Винаги ще цапа джантите тази грес. Не че ще свърши нещо по различно от спрея но ако ти е хубаво да си гледаш джантите на черни точки ...

преди 10 минути, BMW Маниак написа:

Твоя живот ще премине в каменната ера.
Винаги ще цапа джантите тази грес. Не че ще свърши нещо по различно от спрея но ако ти е хубаво да си гледаш джантите на черни точки ...

А маслото, което хвърчи, защото е тънко няма да оцапа каплите и гащите, нали така? Глупости ми говориш.
Дали е грес за 10 лева килото или 10лв за 70грама - все грес. Гъсто, мазно и цапа.
И греста е евтина, защото е отпадъчен продукт от производството на горива.

преди 25 минути, simtech написа:

А маслото, което хвърчи, защото е тънко няма да оцапа каплите и гащите, нали така? Глупости ми говориш.

Кое масло?  От спрея ли ? Ти ползвал ли си някога спрей за вериги че говориш ? Ако не си ползвал защото греста ти е по евтиния заместител по добре не ръси глупости.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 7 минути, BMW Маниак написа:

Кое масло?  От спрея ли ? Ти ползвал ли си някога спрей за вериги че говориш ? Ако не си ползвал защото греста ти е по евтиния заместител по добре не ръси глупости.

Аз не съм лигльо. Истинският мъж маже грес на веригата с пръст! :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.