Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте ,наскоро един приятел се оплака ,че има компютър с криптирани файлове -снимки и документи ,бил се заразил преди 2 години и от тогава чака да се намери лек ,та сподели този проблем с мен ,взех машината ,която е заразена с [email protected]  ,пуснах инструмента на касперски след окло 2 дена ,декриптира голяма част от файловете ,но за жалост нито един от тях не се отваря ...операционната система на машината е windows XP ,та въпросът ми е какво може да се е случило ?!и дали наистина файловете са декриптирани ,както и какви стъпки да предприема от тук нататък.

Ще бъда Ви бъда благодарен ако ми дадете някакви насоки...

Здравейте,

Щом сте използвали вече този инструмент => Важно за потребителите засегнати от [email protected], CryptXXX и TeslaCryp

и той се е провалил значи по всяка вероятност ще се наложи да пиете една студена вода.

Тук в коментарите се споменава за такъв проблем при някои от системите за съжаление:

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/new-helpme-freespeechmail-org-ransomware-can-be-decrypted-for-free/

Преди говорих с автора на инструмента и той ми даде следната информация:

1. Уверете се, че имате достатъчно свободно място за да се декриптират файловете коректно.

2. Не променяйте разширението на файловете ръчно (защото това няма да декриптира файловете, но може да обърка инструмента за декриптиране).

3. Инструмента може да декриптира файловете само ако е използвана слаба случайно генерирана парола. Паролата подадена за същото разширение може да бъде различна (силна) и ако не сте от късметлиите да не успеете да ги декриптирате.

С други думи няма 100% гаранция, че ако даден потребител е успял да декриптира файловете с инструмента успешно и вие ще можете.

За съжаление е твърде късно да се дават други съвети (като това да се опита с програма за възстановяване на изтрити файлове), защото е минало доста време от заразяването (над 2 години по ваши думи...а и наистина заразата бе активна през 2015-та), а Windows XP не поддържа възстановяване на предишните версии на файловете (Previous Versions) като в по-новите версии на Windows и затова и другата програма (ShadowExplorer) няма да ви свърши работа на вас. Демек трийте ги и другия път правете бекъп не ценните документи!

Поздрави!

• Автор

Сега като се сетя наистина ми изписа съобюение за low disk space...Благодаря Ви за бързия и адекватен отговор ,въпреки че не ми допада ,но какво да се прави :)

Поздрави и лек ден !

P.S

може би ще направя един последен опит ,като се уверя ,че има достатъчно свободно пространство и ако магията се случи ще кажа :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.