Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Врастнал нокът

Featured Replies

Здравейте, имам врастнъл нокът и утре, ще ми го вадят. Ортопедът каза, че ще боли само когато маха първата превръска. Та искам да попитам, ако на някого са му махали нокът, боли ли и много ли се порменя ежедневието заради това? Благодаря предварително. :)

Какво ще рече врастнъл !? На мен преди време от носене на тесни маратонки на единия ми палец беше почнал да расте отстрани и да се забива към месото и се наложи да ми го отрежат странично чак до към корена от къде почва да расте. Ама 90% от нокътя си остана.
След като мина упойката без да те плаша ама много болеше ... 
Аз що операции бях има до тогава и си мислех че един нокът ли ще ме боли ...
Болката от нокътя направо не можеше да се сравни с нищо до този момент. Два дена се наливах с течен аналгин.

Аз имах в палеца на крака, нокътя се беше забил и почнал да расте навътре, рязаха го то не се оправи и после се наложи операция.. Та преди това сам се опитах да го резна.. завърши с кръв и после ми беше посинял пръста :D

Така де накрая хирурга ми резна половината нокът и заши кожата върху него и през него с конците. Най-болеше след като ми изтече трайността упойката..  а като ми вадиха конците то се търпи. Ама щом ще ти го вадят то превръзката стига да не е залепнала няма проблем.

Mене често ми се забиват ноктите по големите пръсти на краката- режа до където може и останалото го вадя с клещите. Не се бъзикам. :)

Чул съм, че поставянето на самата упойка е неземно болезнена, но пък може и нови методи и технологии вече да се прилагат. Все пак 2017г е!

на 10.05.2017 г. в 16:48, язе написа:

Mене често ми се забиват ноктите по големите пръсти на краката- режа до където може и останалото го вадя с клещите. Не се бъзикам. :)

И при мен не е по различно. Само че с на ръцете. Отдавна не са се обаждали за страничен срез. Иначе винаги макетния нож е под ръка. Не го ли срежа и скъсам от врастналата под него кожа и месо почва да инфектира и да събира гной. Кърви малко и след час всичко е ОК. Така че  още докато го усетя че почва да се забива (леко се зачервява мястото) сядам на масата,режа и на другия ден вече няма ни следа. След това си расте нормално. Но пък някой друг се обади ... Годишно към 3-4 пъти я правя тази гимнастика и никой нокът по ръцете не е застрахован. Все някой се обажда.

преди 9 часа, Кумчо вълчооо написа:
Чул съм, че поставянето на самата упойка е неземно болезнена, но пък може и нови методи и технологии вече да се прилагат. Все пак 2017г е!

Упойката не боли, истинският ад е след като и мине действието.. Излязох със зашит палец, тръгнах да си ходя нормално, после като взе да ми опъва и едвам стъпвах. :D

Редактирано от Mr.n0b0dy (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Благодаря за коментарите. Все още си го имам нокътя. Помолих ортопеда, ако може да ми минат ДЗИ-тата и тогава, ако трябва да го маха целия, да го маха. Сега само му правя компреси с риванол и вечер го кисна в смрадлика. :)

преди 21 часа, Ивайло П. написа:

Благодаря за коментарите. Все още си го имам нокътя. Помолих ортопеда, ако може да ми минат ДЗИ-тата и тогава, ако трябва да го маха целия, да го маха. Сега само му правя компреси с риванол и вечер го кисна в смрадлика. :)

Стига глупости. Операцията минава по следния начин. Слага се местна упойка  лидокаин. Тя е малко по неприятна, но не е страшно. Изчаква се наколко минути докато лидокаина подейства и блокира нервните пътища. Доктора ще те докосне със скалпела и ще те пита боцкане ли усещаш или допир. Щом усещаш само допир значи упойката е подействала. 

Нокъта се "отлепя", слага се мехлем с йод и пръста се бинтова. Лекаря ще ти каже, кога да дойдеш да ти сменят превръзката. Сменянето също не е проблем, защото бинта се мокри с кислородна вода и се маха лесно. 

• Автор
на 21.05.2017 г. в 13:02, Емил Костов написа:

Стига глупости. Операцията минава по следния начин. Слага се местна упойка  лидокаин. Тя е малко по неприятна, но не е страшно. Изчаква се наколко минути докато лидокаина подейства и блокира нервните пътища. Доктора ще те докосне със скалпела и ще те пита боцкане ли усещаш или допир. Щом усещаш само допир значи упойката е подействала. 

Нокъта се "отлепя", слага се мехлем с йод и пръста се бинтова. Лекаря ще ти каже, кога да дойдеш да ти сменят превръзката. Сменянето също не е проблем, защото бинта се мокри с кислородна вода и се маха лесно. 

Разбирам, но със сигурност ше има болка след това, а исках да съм максимално концентриран на ДЗИ-тата. Вече минаха, така че нямам проблем, щом трябва да се маха - да се маха тогава.

преди 8 часа, Ивайло П. написа:

Разбирам, но със сигурност ше има болка след това, а исках да съм максимално концентриран на ДЗИ-тата. Вече минаха, така че нямам проблем, щом трябва да се маха - да се маха тогава.

Няма да има болка и след това.Просто ще трябва да се пазиш да не се удариш, защото раната е доста чувствителна. След втората седмица всичко си идва на мястото. 

• Автор
преди 6 часа, Емил Костов написа:

Няма да има болка и след това.Просто ще трябва да се пазиш да не се удариш, защото раната е доста чувствителна. След втората седмица всичко си идва на мястото. 

Вече нямам нокът. Абе започна да ме отпуска упойката почва да боли, не е болка за умиране, но се усеща. При самото слагане на упойката дори не болеше толкова, колкото очаквах. :)

преди 7 минути, Ивайло П. написа:

Вече нямам нокът. Абе започна да ме отпуска упойката почва да боли, не е болка за умиране, но се усеща. При самото слагане на упойката дори не болеше толкова, колкото очаквах. :)

Нормално. 

• Автор
на 23.05.2017 г. в 17:17, Емил Костов написа:

Нормално. 

На 2рата превръзка, според ортопеда беше зачервено и ми предписа антибиотик, има ли за какво да се притеснявам или е нормално ? :(

преди 19 минути, Ивайло П. написа:

На 2рата превръзка, според ортопеда беше зачервено и ми предписа антибиотик, има ли за какво да се притеснявам или е нормално ? :(

Е нормално. Това е интервенция. Да не говорим, че е това е открита рана, където има доста нервни окончания.

• Автор
преди 14 минути, Емил Костов написа:

Е нормално. Това е интервенция. Да не говорим, че е това е открита рана, където има доста нервни окончания.

Благодаря ти за бързите отговори. Може би са малко смешни, просто за 18 години това ми е може би най - лошото нещо, което ми се е случвало(като нещо физическо говоря) *чукам на дърво*. И затова от най - малкото се притеснявам. :) 

преди 20 минути, Ивайло П. написа:

Благодаря ти за бързите отговори. Може би са малко смешни, просто за 18 години това ми е може би най - лошото нещо, което ми се е случвало(като нещо физическо говоря) *чукам на дърво*. И затова от най - малкото се притеснявам. :) 

6 пъти ми се е налагало да ходя на подобна процедура ;)

Отстраняването на нокът не решава проблема, а и това са остарели методи от времето на инквизицията. По-добре ходете на медицински педикюр, за да ви поддържа ноктите в състояние, което не води до врастване. 

преди 1 час, azsumsiaz написа:
Отстраняването на нокът не решава проблема, а и това са остарели методи от времето на инквизицията. По-добре ходете на медицински педикюр, за да ви поддържа ноктите в състояние, което не води до врастване. 

Много е персонално, при някой това решава проблема при някой не, и нокътя отново расте в грешната посока.

Две години имах този проблем и ходих при хирург да ми подряза ъгъла периодично защото тогава бях на работа и нямаше как да ме оперират.

След това този същия хирург ми каза, че най-много се плаши от такива нокти защото ги е вадил също така само половината е рязал, но проблема пак се връщал. Не знам дали това го беше практикувал и друг път, но при мен отряза част от нокътя до основа и го махна, заши кожата за другата част на нокътя с два шева а в основата самият палец имах още два шева защото предполагам е рязъл и до там. След това ме превърза доста стабилно защото при всяко стъпване самият шев опъва и течеше доста кръв.

Ако някой иска да види ето така ми изглеждаше палеца след 2 смени превръзката:

Spoiler

45f606d1bf693610ee6189c8295599dc.jpg

Редактирано от Mr.n0b0dy (преглед на промените)

преди 20 часа, azsumsiaz написа:

И я обясни като е враснал нокъта в месото и то се е възпалило как педикюрист ще ти реши проблема.

• Автор
преди 2 часа, Емил Костов написа:

И я обясни като е враснал нокъта в месото и то се е възпалило как педикюрист ще ти реши проблема.

Може би педикюриста може да се справи в началото, но моето стоя така доста време, докато най - накрая се наканих да отида на лекар. :D

преди 12 минути, Ивайло П. написа:

Може би педикюриста може да се справи в началото, но моето стоя така доста време, докато най - накрая се наканих да отида на лекар. :D

Не, не може да се справи. Педикюриста се грижи за здрави нокти, а не за болни. Ето ти малко информация.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Нищо не знаете за педикюриста, както го наричате. Пълен смях, грижил се само за здрави нокти. Има медицински педикюр за целта, а и занимаващите се с това са много по-подготвени като специалисти за справянето с такива проблеми, отколкото въобще предполагате. Разбира се, това си е ваш избор в крайна сметка, махайте си ноктите за спорта периодично, пък да видим това решава ли нещо...   

преди 13 часа, azsumsiaz написа:

Нищо не знаете за педикюриста, както го наричате. Пълен смях, грижил се само за здрави нокти. Има медицински педикюр за целта, а и занимаващите се с това са много по-подготвени като специалисти за справянето с такива проблеми, отколкото въобще предполагате. Разбира се, това си е ваш избор в крайна сметка, махайте си ноктите за спорта периодично, пък да видим това решава ли нещо...   

Да! Магат да се предприемат процедури преди да е станало късно. Изобщо враставнето на нокътя може да бъде предовретено! Рязянето на нокти също е много важно за което си има и правило предотваратяващо врастването! Носенето на тесни - стягящи обувки също допринася за врастване на нокътя!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.