Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Здравейте ) който разбира от програмиране на C++ да я драсне набързо задачката/ако може с #include<stdio.h>/ Благодаря предварително))

Да се състави програма за състезание по ориентиране на ученици, която поддържа следната информация за участниците:
име, ЕГН, клас, училище, брой точки;
и извършва следните операции:
създава нов празен файл; добавя нова информация за участници и изтрива ненужната за отказали се; извежда имената на всички ученици от дадено училище; извежда името и училището за всички момичета, които имат повече от 20 точки.

Редактирано от Магдаленаг
Правопис (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Честно, вече ми писна да го повтарям. Тука не се пишат домашни на готово.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)

Не заслужаваш. Като не можеш да напишеш нищо, а си тръгнала 2-ра година в университет - напускай.
Има много места за чистачки, садене на картофи и чистене на улиците.
Големи готованковци станахте.
Ама месинджъра и фейса могат да дрънчат през 2 минути и за тях имате време.
И само да те светна - stdio.h e библиотека на C, а еквивалентът й на c++ e iostream

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, simtech написа:

И само да те светна - stdio.h e библиотека на C, а еквивалентът й на c++ e iostream

Даже и не знае какво учи.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 3 минути, niki292002 написа:

Даже и не знае какво учи.

Всъщност почти всички библиотеки от C могат да се ползват и в C++, отделно че може да се пише смесен код.
За повечето среди и компилатори няма проблем.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 20 часа, simtech написа:

Не заслужаваш. Като не можеш да напишеш нищо, а си тръгнала 2-ра година в университет - напускай.
Има много места за чистачки, садене на картофи и чистене на улиците.
Големи готованковци станахте.
Ама месинджъра и фейса могат да дрънчат през 2 минути и за тях имате време.
И само да те светна - stdio.h e библиотека на C, а еквивалентът й на c++ e iostream

Човек...никак не си позитивен хахх..1-ва година съм..и по-добре вместо да пишеш такива неща не отговаряй нищо ))

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
#include <stdio.h>
#include <string.h>
#include <stdlib.h>
#include <functional>

FILE* d;
FILE* temp;

struct student
{
	char name[64];
	char egn[16];
	char grade[8];
	char school[32];
	char points[16];
}st;

void createnew()
{
	d = fopen("data.txt", "wb");
	fclose(d);
	printf("\nNew database created\n");
}

void addNew()
{
	fflush(stdin);
	printf("\nname = ");
	fgets(st.name, 63, stdin);
	printf("\negn = ");
	fgets(st.egn, 15, stdin);
	printf("\ngrade = ");
	fgets(st.grade, 7, stdin);
	printf("\nschool = ");
	fgets(st.school, 31, stdin);
	printf("\npoints = ");
	fgets(st.points, 31, stdin);
	d = fopen("data.txt", "ab");
	if (d == nullptr)
	{
		printf("\nFile open error\n");
		return;
	}
	fwrite(&st, sizeof(st), 1, d);
	fclose(d);
}

void deleteUnnecessary()
{
	char key[16];
	printf("\negn = ");
	fgets(key, 15, stdin);
	d = fopen("data.txt", "rb");
	if (d == nullptr)
	{
		printf("\nFile open error\n");
		return;
	}
	temp = fopen("temp.txt", "wb");
	if (temp == nullptr)
	{
		printf("\nFile open error\n");
		fclose(d);
		return;
	}
	bool found = false;
	while (!feof(d))
	{
		fread(&st, sizeof(st), 1, d);
		if (strcmp(key, st.egn) == 0)
		{
			found = true;
			continue;
		}
		fwrite(&st, sizeof(st), 1, temp);
	}
	fclose(d);
	fclose(temp);
	remove("data.txt");
	rename("temp.txt", "data.txt");
	if (found)
	{
		printf("\nStudent with egn %s deleted successfully\n", key);
		return;
	}
	printf("\nEgn %s not found in the data base\n", key);
}

void outputSingleSchool()
{
	char key[32];
	printf("\nschool = ");
	fgets(key, 31, stdin);
	d = fopen("data.txt", "rb");
	if (d == nullptr)
	{
		printf("\nFile open error\n");
		return;
	}
	bool found = false;
	while (true)
	{
		fread(&st, sizeof(st), 1, d);
		if (feof(d)) break;
		if (strcmp(st.school, key) == 0)
		{
			found = true;
			printf("\n%s\n%s\n%s\n%s\n%s\n\n", st.name, st.egn, st.grade, st.school, st.points);
		}
	}
	fclose(d);
	if (found == false)
	{
		printf("\nSchool %s not found in the data base\n\n", key);
	}
}

void outputGirlsMoreThan20Points()
{
	d = fopen("data.txt", "rb");
	if (d == nullptr)
	{
		printf("\nFile open error\n");
		return;
	}
	bool found = false;
	while (!feof(d))
	{
		fread(&st, sizeof(st), 1, d);
		if ((strtol(st.points, 0, 10) > 20) && (st.egn[8] % 2 == 1))
		{
			found = true;
			printf("\n%s\n%s\n%s\n%s\n%s\n\n", st.name, st.egn, st.grade, st.school, st.points);
		}

	}
	fclose(d);
	if (found == false)
	{
		printf("\nNo girls with more than 20 points\n");
	}
}

void finito()
{
	exit(0);
}

std::function<void()> command[] = 
{
	createnew,
	addNew,
	deleteUnnecessary,
	outputSingleSchool,
	outputGirlsMoreThan20Points,
	finito
};

int main()
{
	char input[32];
	int n;
	for (;;)
	{
		printf("\n0 - Create new database\n");
		printf("1 - Add new participant\n");
		printf("2 - Delete unnecessary\n");
		printf("3 - Output by school\n");
		printf("4 - Output girls with more than 20 points\n");
		printf("5 - Exit\n\n");
		scanf("%d", &n);
		fgets(input, 16, stdin);
		if ((n >= 0) && (n <= 5)) command[n]();
	}
    return 0;
}

 

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Реджеп Иведик написа:
#include <stdio.h>
#include <string.h>
#include <stdlib.h>
#include <functional>

FILE* d;
FILE* temp;

struct student
{
	char name[64];
	char egn[16];
	char grade[8];
	char school[32];
	char points[16];
}st;

void createnew()
{
	d = fopen("data.txt", "wb");
	fclose(d);
	printf("\nNew database created\n");
}

void addNew()
{
	fflush(stdin);
	printf("\nname = ");
	fgets(st.name, 63, stdin);
	printf("\negn = ");
	fgets(st.egn, 15, stdin);
	printf("\ngrade = ");
	fgets(st.grade, 7, stdin);
	printf("\nschool = ");
	fgets(st.school, 31, stdin);
	printf("\npoints = ");
	fgets(st.points, 31, stdin);
	d = fopen("data.txt", "ab");
	if (d == nullptr)
	{
		printf("\nFile open error\n");
		return;
	}
	fwrite(&st, sizeof(st), 1, d);
	fclose(d);
}

void deleteUnnecessary()
{
	char key[16];
	printf("\negn = ");
	fgets(key, 15, stdin);
	d = fopen("data.txt", "rb");
	if (d == nullptr)
	{
		printf("\nFile open error\n");
		return;
	}
	temp = fopen("temp.txt", "wb");
	if (temp == nullptr)
	{
		printf("\nFile open error\n");
		fclose(d);
		return;
	}
	bool found = false;
	while (!feof(d))
	{
		fread(&st, sizeof(st), 1, d);
		if (strcmp(key, st.egn) == 0)
		{
			found = true;
			continue;
		}
		fwrite(&st, sizeof(st), 1, temp);
	}
	fclose(d);
	fclose(temp);
	remove("data.txt");
	rename("temp.txt", "data.txt");
	if (found)
	{
		printf("\nStudent with egn %s deleted successfully\n", key);
		return;
	}
	printf("\nEgn %s not found in the data base\n", key);
}

void outputSingleSchool()
{
	char key[32];
	printf("\nschool = ");
	fgets(key, 31, stdin);
	d = fopen("data.txt", "rb");
	if (d == nullptr)
	{
		printf("\nFile open error\n");
		return;
	}
	bool found = false;
	while (true)
	{
		fread(&st, sizeof(st), 1, d);
		if (feof(d)) break;
		if (strcmp(st.school, key) == 0)
		{
			found = true;
			printf("\n%s\n%s\n%s\n%s\n%s\n\n", st.name, st.egn, st.grade, st.school, st.points);
		}
	}
	fclose(d);
	if (found == false)
	{
		printf("\nSchool %s not found in the data base\n\n", key);
	}
}

void outputGirlsMoreThan20Points()
{
	d = fopen("data.txt", "rb");
	if (d == nullptr)
	{
		printf("\nFile open error\n");
		return;
	}
	bool found = false;
	while (!feof(d))
	{
		fread(&st, sizeof(st), 1, d);
		if ((strtol(st.points, 0, 10) > 20) && (st.egn[8] % 2 == 1))
		{
			found = true;
			printf("\n%s\n%s\n%s\n%s\n%s\n\n", st.name, st.egn, st.grade, st.school, st.points);
		}

	}
	fclose(d);
	if (found == false)
	{
		printf("\nNo girls with more than 20 points\n");
	}
}

void finito()
{
	exit(0);
}

std::function<void()> command[] = 
{
	createnew,
	addNew,
	deleteUnnecessary,
	outputSingleSchool,
	outputGirlsMoreThan20Points,
	finito
};

int main()
{
	char input[32];
	int n;
	for (;;)
	{
		printf("\n0 - Create new database\n");
		printf("1 - Add new participant\n");
		printf("2 - Delete unnecessary\n");
		printf("3 - Output by school\n");
		printf("4 - Output girls with more than 20 points\n");
		printf("5 - Exit\n\n");
		scanf("%d", &n);
		fgets(input, 16, stdin);
		if ((n >= 0) && (n <= 5)) command[n]();
	}
    return 0;
}

 

Много, многоо благодаря))

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)
на 11.05.2017 г. в 21:39, Магдаленаг написа:

Човек...никак не си позитивен хахх..1-ва година съм..и по-добре вместо да пишеш такива неща не отговаряй нищо ))

И какво като си първа година? Като отидеш 3-та част висша математика с двойни интеграли тука интегралите на изпита ти ли ще ти решаваме? А може би като отидеш микропроцесорна електроника 3-ти курс, да ти пишеме и асемблерските програми?
Ето за тва от днешните студенти нищо не става, защото повечето като теб гледат да минат тънка лайсна, без да се мъчат и учат. Такива дето са само за изкласяване - на полето да берат картофи или да чистят контейнерите.

преди 21 часа, Магдаленаг написа:

Много, многоо благодаря))

Това е на C, не на C++ И се надявам да те изхваща преподавателят и да ти тресне двойката.
Аз съм бил тъп навремето сам да си ги пиша, да се мъча и да чета. Готованковци.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, simtech написа:

И какво като си първа година? Като отидеш 3-та част висша математика с двойни интеграли тука интегралите на изпита ти ли ще ти решаваме? А може би като отидеш микропроцесорна електроника 3-ти курс, да ти пишеме и асемблерските програми?
Ето за тва от днешните студенти нищо не става, защото повечето като теб гледат да минат тънка лайсна, без да се мъчат и учат. Такива дето са само за изкласяване - на полето да берат картофи или да чистят контейнерите.

Това е на C, не на C++ И се надявам да те изхваща преподавателят и да ти тресне двойката.
Аз съм бил тъп навремето сам да си ги пиша, да се мъча и да чета. Готованковци.

Всички оценки са изкарани само и единствено с мои знания и труд..математиката ми се отдава понеже учих в мат гимназия..и дори не знам защо се обяснявам на човек, който не познавам, но явно не обичам да ме подценяват..на курсовите по програмиране не ни пишат оценки, а са ни нужни само, за да ни допуснат до изпит..мисля че това ти е достатъчно. Бъди по-позитивен и добронамерен към другите, а и най-вече към теб, защото не искам и аз да почвам да се заяждам..безсмислено е

Screenshot_2017-05-13-15-25-21.png

Screenshot_2017-05-13-15-25-15.png

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)
преди 7 минути, Магдаленаг написа:

на курсовите по програмиране не ни пишат оценки, а са ни нужни само, за да ни допуснат до изпит..мисля че това ти е достатъчно. Бъди по-позитивен и добронамерен към другите, а и най-вече към теб, защото не искам и аз да почвам да се заяждам..безсмислено е

Така ти се струва, че се заяждам. Истината е, че те побутвам да научиш нещо. Въпреки, че за курсовите работи не пишат оценки, това не означава че няма да ти трябват тези знания. А на изпита според теб какво ще има?
Сега, освен аз да си снимам книжката. Имал съм среден успех 5.52 от всички години.
Когато аз учих преди 5-6години, имаше много колеги и колежки, които пак търсеха тънка лайсна. Някои от тях зубреха и някак минаваха изпитите. Но беше парадокс, че 3-ти курс Компютърни Системи не може да си преинсталира лаптопа...И не прави разлика между транзистор и резистор. И едвам пише Hello World.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, simtech написа:

Така ти се струва, че се заяждам. Истината е, че те побутвам да научиш нещо. Въпреки, че за курсовите работи не пишат оценки, това не означава че няма да ти трябват тези знания. А на изпита според теб какво ще има?
Сега, освен аз да си снимам книжката. Имал съм среден успех 5.52 от всички години.

Не се съмнявам, че имаш висок успех, дори се радвам и възхищавам на хора като теб, както и не обичам да споря с хора, които знаят повече от мен, без значение за какво се отнася, но не е приятно някой да ти каже отивай бери ягоди, маслини и т.н..) И да..това че искам помощ за курсовите в крайна сметка ще се отрази на мен ми е пределно ясно, но пък нещата винаги се получават в последния момент при мен, защото чак тогава си давам зор, колкото и тъпо да звучи.

/А за това, че си снимках книжката..с цел само да покажа, че не лъжа.. програмирането не ми е силата/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)
преди 5 минути, Магдаленаг написа:

но пък нещата винаги се получават в последния момент при мен, защото чак тогава си давам зор, колкото и тъпо да звучи.

:D Познато! Аз курсовите работи съм ги правил последните 1-2 дни от срока посред нощ. Докато се накаааняяя...
Ама си се записала Компютри. Ще учиш САМО и ПРЕДИМНО програмиране и математика. Висша, дискретна, двоична, синтез на логически схеми..
Ще имаш Обектно-Ориентирано...
Java, C++, JavaScript, C#, класове...PHP, HTML...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, simtech написа:

:D Познато! Аз курсовите работи съм ги правил последните 1-2 дни от срока посред нощ. Докато се накаааняяя...
Ама си се записала Компютри. Ще учиш САМО и ПРЕДИМНО програмиране и математика. Висша, дискретна, двоична, синтез на логически схеми..
Ще имаш Обектно-Ориентирано...
Java, C++, JavaScript, C#, класове...PHP, HTML...

Е с javascript и html нямам проблеми, защото в гимназията сме ги учили, но не смятам да се отказвам от унито както повечето ми колеги макар че знам какво ме чака занапред ))

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)
преди 6 минути, Магдаленаг написа:

Е с javascript и html нямам проблеми, защото в гимназията сме ги учили, но не смятам да се отказвам от унито както повечето ми колеги макар че знам какво ме чака занапред ))

Нищо не сте учили в гимназията. Гимназиалното ниво го забрави. Като ти изтряскат теоретична електротехника да решаваш триъгълник на мощностите и векторна диаграма на фазите в 3 фазна система... Казвам ти, не е толкова лесно. Опичай си акъла.
Иначе дори и да го завършиш някак, пак си обречена да береш картофи.
А HTML е лесно, ама ще искат и да пишеш сайт на PHP/HTML/JS, който да работи.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, simtech написа:

Нищо не сте учили в гимназията. Гимназиалното ниво го забрави. Като ти изтряскат теоретична електротехника да решаваш триъгълник на мощностите и векторна диаграма на фазите в 3 фазна система... Казвам ти, не е толкова лесно. Опичай си акъла.
Иначе дори и да го завършиш някак, пак си обречена да береш картофи.
А HTML е лесно, ама ще искат и да пишеш сайт на PHP/HTML/JS, който да работи.

Напълно си прав, но лично за мен не бих се примирила с такова бъдеще. Познавам хора, които са завършили същата специалност, разбират нещата, хвърлили са адски много труд и накрая работят като..майстори в сервизи за велосипеди или сервитьори..ще си опичам акъла ;) все пак го правя заради баба ми понеже ако не беше тя нямаше и да съм записана в уни

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 12.05.2017 г. в 13:47, Реджеп Иведик написа:
#include <stdio.h>
#include <string.h>
#include <stdlib.h>
#include <functional>

FILE* d;
FILE* temp;

struct student
{
	char name[64];
	char egn[16];
	char grade[8];
	char school[32];
	char points[16];
}st;

void createnew()
{
	d = fopen("data.txt", "wb");
	fclose(d);
	printf("\nNew database created\n");
}

void addNew()
{
	fflush(stdin);
	printf("\nname = ");
	fgets(st.name, 63, stdin);
	printf("\negn = ");
	fgets(st.egn, 15, stdin);
	printf("\ngrade = ");
	fgets(st.grade, 7, stdin);
	printf("\nschool = ");
	fgets(st.school, 31, stdin);
	printf("\npoints = ");
	fgets(st.points, 31, stdin);
	d = fopen("data.txt", "ab");
	if (d == nullptr)
	{
		printf("\nFile open error\n");
		return;
	}
	fwrite(&st, sizeof(st), 1, d);
	fclose(d);
}

void deleteUnnecessary()
{
	char key[16];
	printf("\negn = ");
	fgets(key, 15, stdin);
	d = fopen("data.txt", "rb");
	if (d == nullptr)
	{
		printf("\nFile open error\n");
		return;
	}
	temp = fopen("temp.txt", "wb");
	if (temp == nullptr)
	{
		printf("\nFile open error\n");
		fclose(d);
		return;
	}
	bool found = false;
	while (!feof(d))
	{
		fread(&st, sizeof(st), 1, d);
		if (strcmp(key, st.egn) == 0)
		{
			found = true;
			continue;
		}
		fwrite(&st, sizeof(st), 1, temp);
	}
	fclose(d);
	fclose(temp);
	remove("data.txt");
	rename("temp.txt", "data.txt");
	if (found)
	{
		printf("\nStudent with egn %s deleted successfully\n", key);
		return;
	}
	printf("\nEgn %s not found in the data base\n", key);
}

void outputSingleSchool()
{
	char key[32];
	printf("\nschool = ");
	fgets(key, 31, stdin);
	d = fopen("data.txt", "rb");
	if (d == nullptr)
	{
		printf("\nFile open error\n");
		return;
	}
	bool found = false;
	while (true)
	{
		fread(&st, sizeof(st), 1, d);
		if (feof(d)) break;
		if (strcmp(st.school, key) == 0)
		{
			found = true;
			printf("\n%s\n%s\n%s\n%s\n%s\n\n", st.name, st.egn, st.grade, st.school, st.points);
		}
	}
	fclose(d);
	if (found == false)
	{
		printf("\nSchool %s not found in the data base\n\n", key);
	}
}

void outputGirlsMoreThan20Points()
{
	d = fopen("data.txt", "rb");
	if (d == nullptr)
	{
		printf("\nFile open error\n");
		return;
	}
	bool found = false;
	while (!feof(d))
	{
		fread(&st, sizeof(st), 1, d);
		if ((strtol(st.points, 0, 10) > 20) && (st.egn[8] % 2 == 1))
		{
			found = true;
			printf("\n%s\n%s\n%s\n%s\n%s\n\n", st.name, st.egn, st.grade, st.school, st.points);
		}

	}
	fclose(d);
	if (found == false)
	{
		printf("\nNo girls with more than 20 points\n");
	}
}

void finito()
{
	exit(0);
}

std::function<void()> command[] = 
{
	createnew,
	addNew,
	deleteUnnecessary,
	outputSingleSchool,
	outputGirlsMoreThan20Points,
	finito
};

int main()
{
	char input[32];
	int n;
	for (;;)
	{
		printf("\n0 - Create new database\n");
		printf("1 - Add new participant\n");
		printf("2 - Delete unnecessary\n");
		printf("3 - Output by school\n");
		printf("4 - Output girls with more than 20 points\n");
		printf("5 - Exit\n\n");
		scanf("%d", &n);
		fgets(input, 16, stdin);
		if ((n >= 0) && (n <= 5)) command[n]();
	}
    return 0;
}

 

Пич..ще може ли да те помоля да ми пратиш скрийншотове на 2-3 варианта на работещата програма )) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Маце... ми тя е работеща, копирай я, компилирай я и си направи скрийн шотове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Маце... ми тя е работеща, копирай я, компилирай я и си направи скрийн шотове

Преди няколко дена се пробвах да я пусна, но с dev+ ..защото в Русе нямам комп ;д и нещата за унито ги пратя там в библиотеката ;д и даваше грешки при if-овете. Видях че си правил и редакции на кода :) днес ще пробвам пак ))

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, Реджеп Иведик написа:

Маце... ми тя е работеща, копирай я, компилирай я и си направи скрийн шотове

Пак същото ;/

iffail.png

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 18 минути, Реджеп Иведик написа:

Съжалявам. На вижуъл студио я пускам, работи.

Няма проблеми ) ще помоля някой с visual studio да ми цъкне няколко скрийна ))

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

nullptr идва с C++11. Погледни версията, с която компилираш или просто замести nullptr с 0... няма разлика.

 

Редактирано от pix3l (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Joanna01
      I. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи , да се напишат и следните:
      • абстрактен метод за печат;
      • метод, който връща възрастта иа човека на база на ЕГН-то;
       • метод, който връща месеца, през който е роден човека на база на ЕГН-то.
      II. Да се дефинира клас преподаgател CLecturer наследник на CPerson, съхраняващ информация за научно звание (от изброим тип — ас., гл.ас., доц. ...) и контейнер от дисциплини, които води, с необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат).
      III. Да се дефинира клас катедра CDepartment, съхраняващ информация за име на катедрата и контейнер от преподавателите в нея (vector<CLecturer>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
      • конструктор с параметър име на файл, с данните от който се инициализира обекта;
      • изчислява и връща броя на преподавателите със зададено като параметър научно звание;
      • връща списък от преподавателите (list<CLecturer*>), водещи дисциплина, подадена като параметър;
      • изчисляsа и връща средната възраст на преподавателите със зададено като параметър научно звание;
      • изчислява и връща контейнер от преподаватели, които подлежат на пенсиониране до 3 години;
      • намира броя на преподавателите, родени през месец, подаден като парамеrьр;
      • връща през кой месец има родени най-много доценти;
      • връща броя на преподавателите, родени през зададен като параметър сезон; 

      IV. Да се създадат няколко обекта от класа CDepartment u се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя катедра има по-киска средна възраст, коя катедра има повече доценти, кои дисциплини се водят от преподаватели и в двете катедри, в коя катедра има повече преподаватели родени през лятото). 
    • от Boiko Borisoff
      Здравейте!Без да искам съм изтрил около 30-40 снимки от телефона (бяха на SD card) както и да е върнах снимките с едно приложение от Google Play, но забелязах,че са замаглени (КАЧЕСТВОТО НА СНИМКИТЕ БЕШЕ ДОБРО И ОРИГИНАЛИТЕ ПО ПРИНЦИП СА ЧИСТИ).Въпроса ми е има ли начин да ги върна default и ако да какъв е?
    • от силвия димитрова стефанова
      Здравейте колеги . Не ми стана много ясно в лекцията за тези опашки , стекове , декове и т.н на C++ .На всичкото отгоре имам и задача за домашно . Ако има някой доброволец да ми каже как става ще му бъда много благодарен ..Прочетох правилата ,че не бива да искам на готово , обаче нямам избор като не знам как става. Задачата е следната :
        / Решението да бъде реализирано чрез динамично изграждане и управление на стек, дек и опашка (с указатели). Не  се допуска използване на class и библиотека STL./
      Да се напише програма и всички необходими функции, чрез които 
      само с едно преминаване през елементите на масив от числа (без използване 
      на допълнителни масиви, само с помощта на опашки) да се изведат на екрана 
      елементите на масива в следния ред: отначало всички числа, които са по‐малки 
      от a, след това всички числа в интервала [a,b] и накрая всички останали числа, 
      запазвайки техния първоначален ред (a и b, се въвеждат като входни данни от 
      потребителя, a<b, както и елементите на масива) 
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...