Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на матрица

Featured Replies

Здравейте, притежавам лаптоп Lenovo Legion Y520 и имам конкретен въпрос, възможно ли е да се смени матрицата на екрана с друга? В момента е с модел LG Philips LP156WF6-SPK3 (30 пинов.) Тъй като често се налага да се занимавам с фотообработка се нуждая от IPS екран с по-добро покритие на sRGB. Когато не съм вкъщи няма как да използвам външен монитор. Разбира се, избързах с покупката на лаптопа подмамен и от ниската цена, за това ви моля за съвет. Ясно, че ще кихна едно 150+ лева за нова матрица, но се надявам да си струва. Спрял съм се на тази LG LP156WF6-SPB5 в тестове на  ASUS GL552VW ѝ дават 91% sRGB. 

Забрави, Не е само матрица, но и интерфейс, ТКон, подсветка. Насочи се към външен монитор. И друг път да гледаш преди да платиш.

преди 3 часа, samuil. написа:

...

Да, възможно е. Въпрос на няколко минути демонтаж-монтаж. Откачаш куплунга на захранването. Сваляш батерията и напред.

• Автор

Като цяло съм гледал клипове в тубата как сменят по кофти TN матрици с IPS и от сорта. За това предположих, че е възможно да стане, но съм пишман разбирач и не мога да бъда сигурен, както и болести не се лекуват в гугъл, така и това не се учи от клипчета в Youtube :D Въпроса е да няма някаква несъвместимост и да пия една студена вода след това. За това питах във форума. А сега се обърках с различните коментари

• Автор
преди 2 часа, M.Николов написа:

Тази която си си избрал е малко по-добра от сегашната ти, но са от една серия.

E 51% sRGB покритието на сегашната е далеч от 91% на другата, за още по-добра предполагам ще иска и по-голяма инвестиция, която просто не си струва. Все пак вкъщи използвам монитор. Желанието ми е да мога да го използвам за фотообработка, когато не съм около него. Друг е въпросът дали новата матрица е съвместима и дали няма да има някакъв проблем със смяната.

По-глупаво нещо не бях чувал. Човек зорлен да си чупи нов работещ лаптоп и на всичкото отгоре се дават съвети да го носи по разни майстори, те да му го счупят. Хората дори и повреден лаптоп не щат да си поправят, а камоли за безсмислен ъпгрейд, отделно може и кабелите да не си паснат, управлението да не подаде максималната възможна резолюция и др. и крайният резултат да е незначително подобрение и изхвърлен нов дисплей на боклука. Ако не ти харесва лаптопа, купи си нов или върни този ако е в периода на 14 дневният срок.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.