Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор
преди 9 минути, hudyr написа:

Не съм от хората, които обръщат внимание кога точно е редактиран този или онзи пост. Съответно, казах "прочети какво е написано, преди да питаш какво е написано" в съвсем прав текст. Явно всичко, казано малко по-напречно, се приема за заяждане...

Не се вълнувай за старата рам, понеже H81M-C е дъно с 2 слота, които в конкретния случай са пълни с 2х4GB плочки. Теб ще те вълнува как да продадеш старите дъно, процесор и рам.

За "повредения пин" или каквото там се окаже, ще питаш допълнително, когато връзката е стабилна и се чува ясно, все едно човекът е до теб. За кабелаците също.

Определено ще го попитам, благодаря ти.

А за старите части ще питам тук-там дали не могат да ги изкупят. Ако не могат ще пробвам да ги продам онлайн, макар че не знам дали на някой ще му трябват. Между другото колко пари мислите, че мога да им взема горе-долу? :)

Както виждаш за 200 лв. се купуват много по-добри процесори. Бих казал 60 лв. за Атлона. Още 40 лв. за дъното и 20 лв. за паметта.

п.с. 60 лв. за SSD-то е изгодна цена. Повече не бих дал точно за това SSD дори да беше с гаранция.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, Roujin Z написа:

Както виждаш за 200 лв. се купуват много по-добри процесори. Бих казал 60 лв. за Атлона. Още 40 лв. за дъното и 20 лв. за паметта.

п.с. 60 лв. за SSD-то е изгодна цена. Повече не бих дал точно за това SSD дори да беше с гаранция.

Аха, мерси. Иначе последното, което си писах с пича преди малко е следното:

Цитат

Аз: Спомена нещо за дъното, което не разбрах понеже връзката беше ужасна. Нещо свързано с пин ли какво? Също си му пипал волтажа, ако съм разбрал правилно? Не разбрах също и за някакви кабели май спомена нещо. Просто връзката беше ужасна човек, на моменти заглъхваше докато ми говореше и разбрах 1/2 от целия разговор честно казано.

Той: Няма проблем. За дъното като слагах i5-тицата мислех, че съм изкривил пин, но после видях че всеки пин си е наред. Волтажа пипах на процесора и дъното не е прегрявало. За sata кабелите едва ли ще мога да ти ги изпратя, защото ще ми трябват

Та тези sata кабели универсални ли са или са различни според модела? (сигурно пореден тъп въпрос задавам :clown:)

И пипаният от него волтаж дали е проблем? Защо може да го е пипал след като ми каза, че тоя процесор не е овърклокван? Дали си седи "пипнат" тоя волтаж и каква може да му е била идеята да го пипа?

Хора, съжалявам, че ви занимавам и задавам малоумни въпроси, но наистина не разбирам, а предпочитам да питам компетентни хора, дори с риск да ми се смеете...:ph34r:

Става дума за кабела с които ти е вързан харда. Да не е проблем да ползваш сегашния ти с харда на новото дъно.

Тоест като продаваш старото си дъно ти също ще го направиш без да даваш кабела. Струват 2-3 лв.

п.с. Ако ползваш от ония антични устройства дето записват дискове не забравяй да си запазиш и него кабел. :wink12:

Ако решиш да купиш и SSD-то обаче ще ти трябва още един кабел. Тоест си го искай или си приготви още 2-3 лв.

https://www.jarcomputers.com/SATAeSATA_cat_120.html?ref=c_108&order=1&fprop[123][303]=303&fprop[123][338]=338

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Ахам, значи това да ми е най-малкото притеснение :)

А относно волтажа на процесора, дето спомена, че е пипал какво ти е мнението?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.