Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с GTA V

Featured Replies

Здравейте! Компютърът ми е GTX960 4G,i5 6500,8GB DDR4 проблемът е следният, че не ми се дига над 60% GPU Usage дори и на макс настройки, а ако я набрича на ултра разбира се занимава на 99%, но тогава пък играя с под 60 кадъра.. Пробвах нисики настройки,средни и т.н всичко дропи ужастно особенно в тревата.. Драйвърите са най-новите не знам от какво може да е..

• Автор
преди 9 минути, RED ZONE 64 написа:

При изстеглянето на играта от Торент тракер, нормално да имаш пробелми.

:D https://socialclub.rockstargames.com/member/djaniingame Оставям това тук.... Първо се пита, но нищо...

П.П И ако беше писал малко по-грамотно поне, че в едно изречение 250 грешки, приятел.. Не че се заяждам, но просто яко на тролчета ми мирише, но :(

Редактирано от D101149 (преглед на промените)

А какъв е проблема?Изключи си вертикалната синхронизация.Ако е включена кадрите ти ще стоят на 60 картата няма да се товари на макс.Като пуснеш настройките на ултра вече няма да хващаш 60 фпс и картата почва да работи на 100%.

• Автор
преди 5 минути, Pamlea написа:

А какъв е проблема?Изключи си вертикалната синхронизация.Ако е включена кадрите ти ще стоят на 60 картата няма да се товари на макс.Като пуснеш настройките на ултра вече няма да хващаш 60 фпс и картата почва да работи на 100%.

Значи проблемът при Online и Story Mode е сходен по принцип играта я играя на high настройки (Normal,High,Very High и някои Ultra) реално погледнато не я изцеждам картата и би итрябвало поне 70 кадъра да изкара и да не се постоянни ще пада до 40-50 в моя случай обаче каквито и настройки да задам върви под 50 кадъра... V-Sync е изключен има два режима Half - локва до 30 кадъра нормалният - 60 кадъра.. Изключил съм го без успех..

Все пак тва е Онлайн игра, и там нещата вече се променят коренно. Явно играта не е достатъчно персонализирана, за това.

- И да оправи си настройките на картата, щото не ти е нагласена кат хората!

Редактирано от RED ZONE 64 (преглед на промените)

• Автор
преди 5 минути, RED ZONE 64 написа:

Все пак тва е Онлайн игра, и там нещата вече се променят коренно. Явно играта не е достатъчно персонализирана, за това.

Проблемът е също и при Story режим

преди 5 минути, RED ZONE 64 написа:

Не пиши глупости.

• Автор
преди 6 минути, Pamlea написа:

Я отиди в nvidia контрол панела, manage 3d settings и намери "Power management mode".Задай го на "Prefer maximum performance"

Пробвах го, но без успех за жалост..

Разгледай в Ютюб, ако някои е имал подобен пробелем, със сигурност ще са направили видео, какво трябва да направиш за да ти върви нормално.

• Автор
преди 7 минути, RED ZONE 64 написа:

Разгледай в Ютюб, ако някои е имал подобен пробелем, със сигурност ще са направили видео, какво трябва да направиш за да ти върви нормално.

Вярвай ми цял ден чета из форуми,няма да ги изброявам,а youtube вече съм го забравил... :) Последната ми надежда беше тука щом и от Rockstar форума ли community ли ко беше мълчат :D 101% е Softwareн проблем, въпросът е къде... Сканирам вируси особенно мируси :), но няма регистри проверих няма проблеми Malware пробвах няма грешки и там..Просто съм се изчерпал и за това пиша тук последно :) 

Щом теб те мързи да се поразровиш в Ютюб, го направих аз... От мен да мине. И какво да видиш- Още на първата страница видях проблема какъвто имаш и ти. Хайде приятна игра!

• Автор
преди 14 минути, RED ZONE 64 написа:

Щом теб те мързи да се поразровиш в Ютюб, го направих аз... От мен да мине. И какво да видиш- Още на първата страница видях проблема какъвто имаш и ти. Хайде приятна игра!

Оф човек... Много ме напрегна, казвам ти, че съм гледал сумати и форуми сумати и видеа в Youtube, а тоя клип даже е от 1 година мислиш ли че точно него не съм го гледал, който е един от най-известните клипове относно GTX960 и GTA V.....'айде от теб да мине..

П.П виж че съм го питал преди 4 месеца кви драйвъри ползва...

Провери дали някой процес не товари играта. По принцип е възможно като включиш 3D режим на видеокартата, някой отделен процес да натоварва някое от ядрото на процесора на 100%, а от там и да падат кадрите. Лично аз съм имал подобни проблеми със софтуера за монитора ми Филипс. В 3D  режим едно от ядрата почва да се товари максимално, а в 2D  спира да се товари след известно време. При теб може да е нещо друго.  Пробвай и друго, макар че не знам дали ще помогне. Задай от драйверите fast sync  за GTA 5  и виж дали пак ще е така. Това ще изключи всякакви видими и невидими синхронизации на кадрите. 

• Автор
преди 19 часа, bildera_ написа:

Провери дали някой процес не товари играта. По принцип е възможно като включиш 3D режим на видеокартата, някой отделен процес да натоварва някое от ядрото на процесора на 100%, а от там и да падат кадрите. Лично аз съм имал подобни проблеми със софтуера за монитора ми Филипс. В 3D  режим едно от ядрата почва да се товари максимално, а в 2D  спира да се товари след известно време. При теб може да е нещо друго.  Пробвай и друго, макар че не знам дали ще помогне. Задай от драйверите fast sync  за GTA 5  и виж дали пак ще е така. Това ще изключи всякакви видими и невидими синхронизации на кадрите. 

Пробвах го не става..А как мислите дали е проблем в картата? При бенчмаркове си е 97,98,99 няма грешка, но в игрите 65-70%...

преди 1 час, D101149 написа:

Пробвах го не става..А как мислите дали е проблем в картата? При бенчмаркове си е 97,98,99 няма грешка, но в игрите 65-70%...

Не мисля, че е в картата.Пробва ли с чиста преинсталация на видеодрайверите? Това включва и деинсталиране на GFE преди това.  Сега се сетих за един подобен проблем преди години на един колега от тоя форум, дето бе пуснал подобна тема, ама за една игра онлайн. Тогава се оказа, че колкото и да твърдеше,че нищо не е променял в БИОС, процесорът му работи на 1.2 GHz  или нещо от тоя сорт, че не помня точната честота.  Но щом казваш, че при бенчовете няма проблем, едва ли е това. Все пак си направи един точен мониторинг на натоварванията - процесор, видеокарта ( памет, ядро), RAM... Може да позлваш MSI Afterburnig  с допълнително инсталирани Riva Tuner Statistics Server( инсталира се заедно с MSI Afterburner) и HWiNFO64  ако си с 64 битов Windows. В настройките на HWiNFO  има опция  OSD(RTSS), където може да зададеш кой датчик да се показва на екрана ти по време на игра. Това работи заедно с включен RTSS и HWiNFO64. Нещо такова може да се получи:

Целта е да видиш дали само видеоакртата е на 60% или и пороцесора е някъде там. Ако е на 100% някое от ядрата, определено може да се търси това, което товари процесора. Виж и дали всички ядра на процесора се товарят или пък само едно. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.