Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Домашно кино 5.1 съвет

Featured Replies

Здравейте,

имам намерението да си купя all in 1 или отделни компоненти за домашно кино. Като цяло не съм силен в аудио техниката и знанията ми клонят по-скоро към окабеляването. 

На този етап съм харесал Samsung HT-J7500W, който излиза около 1000-1100 лева, но подозирам, че за тези пари може да се сглоби нещо много по-добро.

Ще съм благодарен ако можете да ми предложите алтернатива или да кажете дали тази ще ми свърши работа (за тези пари).

Обема на помещението е около 70кв/м, мансарднo с неправилна форма, подозирам че само около 30-40кв/м ще бъдат добре озвучени.

Едит: в друга тема видях, че колега е предложил http://www.musicworld.bg/bg/c_2931/i_62373/ONKYO_HT_S5805_B.html, който влиза в бюджета.

п.с. blu-ray не ми е must.

Редактирано от Prophian (преглед на промените)

Самсунга е по-добър,според данните.Възпроизвежда 3Д ,Блу рей,даже и уеб браузър пише че има...

Системите за домашно кино не са подходящи за музика, тъй като са 5 канални и честотният обхват е разделен по всеки канал индивидуално и в стерео режим няма да възпроизвежда басите, освен ако нямаш ДВД-аудио диск. Но с тези малки колонки и само една бас каса не може да се получи качествен звук. По-добре си потърси 6-канален усилвател и си намери хубави тонколони.

преди 1 час, peppone1 написа:

Системите за домашно кино не са подходящи за музика, тъй като са 5 канални и честотният обхват е разделен по всеки канал индивидуално и в стерео режим няма да възпроизвежда басите, освен ако нямаш ДВД-аудио диск. Но с тези малки колонки и само една бас каса не може да се получи качествен звук. По-добре си потърси 6-канален усилвател и си намери хубави тонколони.

Не е ли по добре,направо да пишеш постовете си свързани с озвучаване,направо в  темата на бисерите?Човека иска озвучаване за домашно кино,ти му казваш че не става за музика?5 канала били с различен честотен обхват? В стерео режим нормално свирят предни две колони + субуфера,но според теб го нямало баса!Последното ти изречение също е бисер:Да вземе 6-канален усилвател...за стерео ли?Или с един канал повече ще свирне по-добре?Единственото,което си посъветвал правилно е да си намери хубави колони,но пък се оказва че бюджета няма да му стигне за тях.

Човека иска домашно кино защото не разбира и затова пита. Не, в стерео режим, субуъфера няма да свири, ще свирят само предните 2 колони които са средночестотни. Докато един 6 -канален усилвател с 6 идентични канала, за музика ще свирят предните 2 тонколони, а за филми - всичките, при това навсякъде ще бумти бас, вместо само в средата монофоничен бас. Въпреки че повечето плеъри имат функция да смесват каналите, то звука няма да е същия. А каквито и колони да сложи на това домашно кино, те пак няма да вадят бас, поради причината която изтъкнах, а именно че каналите са честотно разделени и е безсмислено да купува качествени тонколони и да ги слуша на неподходящ усилвател.

Ако ти заставаш с името си и препоръчваш тази аудио система, аз бих посъветвал човека да отиде в магазина и да си носи един музикален диск и да го прослуша, въпреки че могат да му се намръщят служителите.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Точно защото не разбирам, се обръщам към вас колеги.

Няма смисъл да се карате :)

Да синтезирам: за този бюджет може би е добра идея да тръгна от добър усилвател + 2 тонколони ? Има ли смисъл от буфер ? И към какво да се насоча като марки ?

преди 24 минути, Prophian написа:

Да синтезирам: за този бюджет може би е добра идея да тръгна от добър усилвател + 2 тонколони ? Има ли смисъл от буфер ? И към какво да се насоча като марки ?

Идеята е добра за слушане на качествена стерео музика.Филмите,които намираме да гледаме,повечето са със стерео звук,така че не е нужен чак толкова многоканалния звук.Дали има смисъл от субуфер,зависи от качеството на двете колони.Марки много могат да се изредят,но винаги има някой,който ще започне да спори коя е по-добра.Ето част от по известните,за които се сещам в момента:HARMAN CARDON ,YAMAHA ,JBL,Klipsch,Cervin Vega, HTC,KEF,Boston Acustics,Onkyo...

на 17.07.2017 г. в 23:30, peppone1 написа:

Човека иска домашно кино защото не разбира и затова пита. Не, в стерео режим, субуъфера няма да свири, ще свирят само предните 2 колони които са средночестотни. Докато един 6 -канален усилвател с 6 идентични канала, за музика ще свирят предните 2 тонколони, а за филми - всичките, при това навсякъде ще бумти бас, вместо само в средата монофоничен бас. Въпреки че повечето плеъри имат функция да смесват каналите, то звука няма да е същия. А каквито и колони да сложи на това домашно кино, те пак няма да вадят бас, поради причината която изтъкнах, а именно че каналите са честотно разделени и е безсмислено да купува качествени тонколони и да ги слуша на неподходящ усилвател.

Ако ти заставаш с името си и препоръчваш тази аудио система, аз бих посъветвал човека да отиде в магазина и да си носи един музикален диск и да го прослуша, въпреки че могат да му се намръщят служителите.

Това, което сте писали за каквито и тонколони да сложиш на домашното кино, няма да има бас  не е вярно.

Ако имате качествен многоканален ресийвър и добри предни florstanding (подови) тонколни- пример, с настройка - large speakers (На ресийвъра), ще има бас и на тях освен на субуфера.

И тогава си слушате музика без проблем. Да не говорим че по подразбиране на ресийвър, ако му пуснеш музика (стерео), работи в режим 2.1.

Ако говорите за качество, то тогава вече един класически усилвател  среден клас , може да "свирне" по-добре от ресийвъра. И е за препоръчване ако се слуша основно музика.

Но, всичко е относително каква е аудио конфигурацията: тонколони, ресийвър/усилвател, кабели, източник , дали са подбрани коректно, помещение и т.н.

Не става въпрос дали ресивъра е качествен, системите за домашно кино са предназначени за кино, не за музика и ако на предните канали се подаваше целият спектър от звука, онези мини колонки щяха да изпушат. Затова баса се възпроизвежда от бас касата, а за стерео режим има функция за смесване на каналите, така че да свирят всичките тонколони. Тези системи се продават в комплект с тонколоните и не са съвместими да работят с обикновени 3-лентови тонколони. Така че не можеш да си правиш собствена конфигурация.

преди 1 час, peppone1 написа:

Не става въпрос дали ресивъра е качествен, системите за домашно кино са предназначени за кино, не за музика и ако на предните канали се подаваше целият спектър от звука, онези мини колонки щяха да изпушат. Затова баса се възпроизвежда от бас касата, а за стерео режим има функция за смесване на каналите, така че да свирят всичките тонколони. Тези системи се продават в комплект с тонколоните и не са съвместими да работят с обикновени 3-лентови тонколони. Така че не можеш да си правиш собствена конфигурация.

От къде ти идват на акъл толкова простотии направо се чудя!

Добрите ресивъри имат достатъчно много долбита за кино че и директ драйв за стерео режим за да докарат и приличен стерео звук.

Така, че питащия най-добре да си купи многоканален ресивър и комплект колони- предни трилентови с над 10 инчови баси и център и задни двулентови. Ако мното иска още бас да си вземе активен в добавка. Това за кино.

Ако приоритета е музика - стерео усилвател и 2 колони с 10-12 инчови баси.

И аз предложих да си вземе 6-канален ресийвър. И както казах онези малките предни тонколони ще изгорят ако им се подаде басов сигнал. Затова онзи ресивър не трябва да вади бас на предните канали. Говорех конкретно за онази система и съдейки според други китайски боклуци, но принципа на действие е същия. Добър широкоспектърен сигнал може да се извади само от изходните чинчове за свързване към външен усилвател, но не и от вграденият му усилвател.

Няма да спра да споря, докато не покажеш снимка на твоята система с басовите предни колони!

В галерията има някои от колоните мога да кача и още снимки.

А 5.1 каналния ресийвър къде е? Като показваш тонколоните си е добре да им напишеш и размерите.

Дори системата да вади бас на предните колони,  то с тези малки размери и мощността ще е малка. Тези системи са добри единствено за ДВД-Аудио, ако възпроизвеждат такъв формат и ако има от къде да си купим такъв албум. Ако не поддържат такъв формат по-добре да не си ги купуваме.

Какви размери да ти дам?

99 процента слушам стерео. Иначе имам 5 канален Техникс RX-V463 - 5х105 вата със всички екстри за кино.

Колоните ми са 5 чифта като само 2 са с бас по-малък от 10 инча. От малките басчета имам със двоен неодимов могнит, които си свирят като големи.

Редактирано от AGD (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.