Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Благодатният огън в Йерусалим

Featured Replies

Какво мислите за падането на благодатния огън на Великден ? Защо в началото не "пари" и като цяло самозапалването на свещите ? Ще се радвам да чуя вашето мнение :)

преди 6 часа, valkiria1 написа:

Благодатният огън е измама на православната църква."Чудото" се дължи на свойствата на фосфора.Историкът Страбон пише за такова "чудо" на халдейските магьосници, перфектно копирано от гърците. Подобна измама са и всичките места по пътя Виа Долороса. Древният Иерушалаим не е бил в днешните граници и това не са местата където се е състояло събитието с Исус.

А измамата на синагогата? Как пък не те е срам в Български форум да си със знаме на друга държава! Ти българка ли си, християнка ли си, че си седнала да ми говориш ти за благодатния огън! От многото теми, в които съм те чел се имаш нещо като последна инстанция, па християнството било изродена религия, па твоята била по-правилна и християнството произлизало от нея.

преди 11 часа, valkiria1 написа:

Благодатният огън е измама на православната църква.

"Горящият храст" на дядо ви Мойсей какво е? Самата истина !

Ти си доста брутална.Злоупотребяваш с модераторския жезъл.

Юдаизмът е повече шарлатанство от християнството.Има къде повече чудеса.

преди 12 часа, valkiria1 написа:

Благодатният огън е измама на православната църква.

Аз не знам изобщо дали има нещо вярно казано или показано от която и да е църква или религия :D Всичко е Илюзия или измама,с цел правене на пари,или всяване на страх  у хората.С две думи - религия - Излишна глупост,за жалост,заблудени вярващи бол.

преди 6 минути, valkiria1 написа:

Но ти разбира се не си виновен ,че изтъкваш невежеството си като аргумент в спора. Не можем да съдим едно магаре ,че не прави разлика между цветя и магарешки трън , примерно.

Разбира се!!!

Ти би обяснила и като природно явление и разцепването на Червено море/някъде имаше такава версия/ та да премине Мойсей с танцова стъпка гонен от злия фараон.

За Исус Навин няма да казвам,всички знаем чудесата му.

Абе,ти имаш версия за всичко,много четеш и знаеш.

Аз чета Алън Стюърт Кьонигсберг,също евреин.

преди 22 минути, valkiria1 написа:

Аз обаче обичам да има свидетелства за човешката глупост  и незнание

хм, глупостта човешка е безкрайна
:(

преди 9 минути, Only Fools and Horses написа:

Абе,ти имаш версия за всичко,много четеш и знаеш.

вярата е основа на всичко останало

преди 28 минути, valkiria1 написа:

но верният остатък е този ,който казва "Шма "

Накрая се казва:"Амин"!

преди 35 минути, <--- написа:

вярата е основа на всичко останало

Вяра в какво?В чудеса?

Вярвам в здравия разум.Вярвам в умът,който властва над бедните духом .Те не са блажени.

Абе,всеки може да вярва в каквото си иска.Някога вярвах в Дядо Мраз/Коледа/.После ставаш Дядо Коледа.

преди 10 минути, valkiria1 написа:

Най хубавото в иудаизма е ,че Адонай се грижи и храни иудеите , докато в християнството хранят Бог-а си.

Да,чувал съм за "манна небесна".

Да съм казвал,че съм християнин?Само съм кръстен преди 54г. без някой да ме пита.

преди 8 минути, valkiria1 написа:

до ден днешен ,християнството е златната кокошка на иудаизма. Защо да ви мразим ?

Явно се мислиш за голяма работа. Хората, които вечно чакат месията. И тия, които превърнаха храма в място за търговия. Малко свян остана ли ви?

преди 54 минути, Only Fools and Horses написа:

Вярвам в здравия разум.Вярвам в умът,който властва над бедните духом .Те не са блажени.

вярвай, защото човек без вяра, не може да живее

преди 21 минути, valkiria1 написа:

Ех Симчо, какво разбираш ти от конспирации.

Аз съм създал "Теория на атеизма", но твоето пренебрежително отношение ме кара да застана на страната на християните. Можеш ли да се сетиш защо?
Пак те питах, ако имаш останало нещо българско, не те ли е срам от това парадиране, демонстративно и показно враждебно отношение?
Влизаш във форум, почваш да плюеш по всичко българско, че и те правят модератор. Просто съм възмутен.
Очевидно е, че тази песен важи за теб:

За интересуващите ги... Теория на атеизма -

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 29 минути, valkiria1 написа:

Сектите в иудаизма наистина създадоха машиях ,но са достатъчно умни никога да не го дочакат. Сещаш ли се защо ?

преди 29 минути, valkiria1 написа:

Хм,доста хасиди има.Не са ли много за малобройната ви религия?

Редактирано от Only Fools and Horses (преглед на промените)

преди 36 минути, valkiria1 написа:

Нямах предвид хасидите. Техният машиях не е Исус , а Шабатай Цви.

Аз ти предлагам да прегледаш видеото. Може да се разпознаеш. Дипломаа....А на друго научиха ли те, като уважение към българите?
Да се чуди човек защо българите са правили труда да ви спасяват. Дано ти си изключение.
Да видиш как мръсните долни християни са ви отървали кожата, иначе до измислената страна Израел нямаше никога да стигнете. Страна, създадена от Англия и някои други велики сили чрез война, къде са изгонили палестинците от земята им и по тази причина и днес регионът е размирен. И с християните не почвай война, защото те са една от най-големите общности в света. А, да - имат атомни бомби.

преди 6 минути, valkiria1 написа:

къде видя такива мои думи ? защо обиждаш така грозно християните ?

Явно сарказмът ти бяга като езиков похват. Може би трябва да прочетеш малко литература, вместо да ми пишеш Ammm yisrael hai . Амм я, някой е бил гладен? Какво правиш с неуважение на християнството и корене на Българите многократно? Това не е неуважение към България, така ли?
Аз съм атеист и за мен сълзящите икони и благодатният огън са шарлатанство, но как пък все ти събираш погледите на хората?

преди 15 минути, valkiria1 написа:

Но е необходимо ,когато се натискаш за вниманието ми из различни теми   да си подготвен в известна степен. С поназнайването на езици също.
Отивай да си чешиш комплексите другаде. Темата е за "чудесата" в православието.Точка по въпроса.

Валкирия, аватарът с флагче на друга държава, което си е жестоко парадиране на отмятане от българска национална идентичност рисува мишена на гърба ти. "Чудеса" не само в православието има. Всяка религия прелива от по-големи или по-малки "чудеса"
Относно езиците - сарказъм. Любим мой езиков похват.
Та по въпроса с чудесата има една истина. За да не си цитирам блога, всеки може да я намери в него и да помисли.
За разлика от теб, която просто минава по темите да критикува, аз съм създал направо дисертация по въпроса.
Или си мислиш, че скрижалите с 10-те заповеди ги е спуснал вашият Бог наистина?

преди 11 минути, valkiria1 написа:

Както писах  "чудото" на благодатния огън отдавна е развенчано. Един от изобличителите е и християнски папа

Кажи за скрижалите... Дори вашите 10 "заповеди" са шарлатанство и религията ви е построена на фалшиво "чудо"
Понеже сама каза за християнството като сродна религия, вие споделяте много еднакви заблуди!

преди 9 минути, simtech написа:

Кажи за скрижалите... Дори вашите 10 "заповеди" са шарлатанство и религията ви е построена на фалшиво "чудо"
Понеже сама каза за християнството като сродна религия, вие споделяте много еднакви заблуди!

Сим, напъните ти да изглеждаш интелегентен не са много успешни. 1. Заповедите са малко повече. 2. Ти направил ли си си труда да ги прочетеш и напъна ли си мозъка да осмислиш какво искат да ти кажат и как това се свързва със здравия разум?

преди 8 минути, capnemo написа:

Сим, напъните ти да изглеждаш интелегентен не са много успешни. 1. Заповедите са малко повече. 2. Ти направил ли си си труда да ги прочетеш и напъна ли си мозъка да осмислиш какво искат да ти кажат и как това се свързва със здравия разум?

За юдаизма и за християнството са еднакво важни десетте божи заповеди, които представляват списък от религиозни морални заповеди, които Бог Яхве (Йехова) дава на Синайската планина на Мойсей върху каменни скрижали, представляващи откровение, написано с Божи пръст.

Как да не повярваш, че от небето валят камъни, които не се трошат и съдържат повелите на Бог.
А 10-те божи заповеди са шарлатанство и каквото и да искат да кажат, за мен те имат стойност на нищо повече от приказка или мит именно заради начина им на поднасяне. Не уважавам нищо в една система, която цели контрол на хората и манипулация чрез лъжа.

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Някои хора се отнасят към съветите   и призива за разумност така ,както организмът към чужд протеин..отхвърлят го. Случая със Симчо е точно такъв. Безмислена е всяка комуникация. Не си заслужава и усилието. Човек не може да надприказва латерна.

Много ти беше лесно да критикуваш другите, но когато започнаха да критикуват теб и твоята основа - това не ти се хареса, нали така?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.