Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разделяне видео на кадри?!

Featured Replies

Знаете ли някаква програма, която да раздроби видеото на кадри? Имам предвид все едно даваш pause-play постоянно.;)

Кадър по кадър? Като извлечени картинки? Сети се при 24 кадъра в секунда колко снимки са

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 33 минути, ExaFlop написа:

Кадър по кадър? Като извлечени картинки? Сети се при 24 кадъра в секунда колко снимки са

Да, извлечени като картинки. При един филм сигурно снимките са стотици хиляди не знам, но аз искам да работя с клипчета от по 3-4 минути :D:D

Редактирано от kloklo (преглед на промените)

При 4 минутно клипче, с 24 кадъра в секунда, ти се получават 5 760 снимки.

Прекратения от миналата година QuickTime Player извършва магията безпроблемно и ще ти надроби видеото на безброй картинки, кадър по кадър. VirtualDub също го прави, функцията която търсиш е Image Sequence. Просто редактирай с QuickTime като махнеш нежеланите части, останалото го снимай.

VLC - любимия ми плеър, не го препоръчвам за никаква видео и аудио обработка! Абсолютно забранявам употребата му! Опит! Аудио извличането е непълно, видео проблеми с конверт и настройки, тотален крах, за нищо не става, освен за възпроизвеждане, ще те направи нищо неподозиращ с повредени файлове.

Ако търсиш готово решение - Video Snapshot Wizard

Редактирано от Mlechko (преглед на промените)

преди 9 минути, kloklo написа:

Да, извлечени като картинки. При един филм сигурно снимките са стотици хиляди не знам, но аз искам да работя с клипчета от по 3-4 минути :D:D

30 кадъра в секунда,по 60 е равно на 1800 картинки,за една минута видео.Какво ще ги правиш тези картинки?Ще ги обработваш и връщаш във видеото ли?

преди 7 минути, Димитър 59 написа:

30 кадъра в секунда,по 60 е равно на 1800 картинки,за една минута видео.Какво ще ги правиш тези картинки?Ще ги обработваш и връщаш във видеото ли?

Вероятно се е наумил да ги прави на GIF. Аз тази функция ползвам за обръщане на видеото, тоест - връщам във видеото. :)

• Автор
преди 56 минути, Mlechko написа:

Вероятно се е наумил да ги прави на GIF. Аз тази функция ползвам за обръщане на видеото, тоест - връщам във видеото. :)

Няма да правя гифчета, защото има по-лесни начини за това - онлайн конвертори или някаква лека програма като total video cnverter. Няма значение за какво ми е :D ще изгледам клипчето дето ми го даде еминем вр и ще пробвам така. Благодаря ви. ♥ :)

преди 3 часа, kloklo написа:

ще изгледам клипчето дето ми го даде еминем вр и ще пробвам така.

Ми то има стократно по-просто клипче за VirtualDub. Макар че ти подсказах, не желаеш да прослушаш друг начин. Ти си знаеш, аз ти забраних VLC, твоя си работа.

преди 7 часа, Mlechko написа:

Ми то има стократно по-просто клипче за VirtualDub. Макар че ти подсказах, не желаеш да прослушаш друг начин. Ти си знаеш, аз ти забраних VLC, твоя си работа.

VLC ще му свърши работа за това което иска да прави. Иначе после може да го трие и да си сложи PotPlayer като всички нормални хора. Иначе стократно по лесно не знам как ще е, като с VLC е елементарно упражнението. 

преди 4 часа, eminem_vr написа:

VLC ще му свърши работа за това което иска да прави. Иначе после може да го трие и да си сложи PotPlayer като всички нормални хора. Иначе стократно по лесно не знам как ще е, като с VLC е елементарно упражнението. 

Еххх, @eminem_vr , току що те послушах и рекох да направя тест с това счупено недоразумение VLC, за да съм сигурен, че все пак има някакъв хляб в програмата. Колко още по 100 опита трябва да начевам, за да се убеждавам на накрая, че съм сглупил, вярвайки в адекватната работа на декодера, защото той за декодер става, за енкодер си е доказано парализиран инструмент без никакви надежди за оздравяване.
Теста ми показа, че при честота на заснемане "1" снимките повтарят един и същи кадър! Първите два кадъра бяха еднакви, следващите 80 бяха също еднакви, но снимат втория кадър! Видеото на се проиграваше и стоеше като на пауза, а папката се пълнеше. Така половин минута и го спрях. Престанете с тия тъпи експерименти и слушайте батко ви "моя милост" какво ви говори. ;)

преди 6 минути, Mlechko написа:

Еххх, @eminem_vr , току що те послушах и рекох да направя тест с това счупено недоразумение VLC, за да съм сигурен, че все пак има някакъв хляб в програмата. Колко още по 100 опита трябва да начевам, за да се убеждавам на накрая, че съм сглупил, вярвайки в адекватната работа на декодера, защото той за декодер става, за енкодер си е доказано парализиран инструмент без никакви надежди за оздравяване.
Теста ми показа, че при честота на заснемане "1" снимките повтарят един и същи кадър! Първите два кадъра бяха еднакви, следващите 80 бяха също еднакви, но снимат втория кадър! Видеото на се проиграваше и стоеше като на пауза, а папката се пълнеше. Така половин минута и го спрях. Престанете с тия тъпи експерименти и слушайте батко ви "моя милост" какво ви говори. ;)

Целта е да не задаваш 1 и да чакаш всеки кадър да ти го сложи. А някакво по голямо число че да пропуска някои кадри. Капиш? Иначе ако ти вади всеки един фейм естествено че ще се повтарят с малки разлики докато стигне до другата сцена. Видеото доста ще се проиграва докато ти извади всеки един фрейм. Иначе за гледане не я препоръчвам в никакъв случай. Казах в предния пост кое според мен е добро за гледане.

Аз пък точно обратното мисля. За гледане VLC е най-удобният плеър и няма равен. Няма и никога да има конкурент.

Това със снимките обаче не е целта да прескачаме кадри, а да извлечем всичките налични кадри. С което се обезсмисля функцията му.

преди 2 часа, Mlechko написа:

Аз пък точно обратното мисля. За гледане VLC е най-удобният плеър и няма равен. Няма и никога да има конкурент.

Това със снимките обаче не е целта да прескачаме кадри, а да извлечем всичките налични кадри. С което се обезсмисля функцията му.

Целта е да се прескачат няколко кадъра поне, защото както сам каза иначе са едни и същи картинките. А за гледане може да няма равен, ама след PotPlayer. 

преди 2 часа, eminem_vr написа:

Целта е да се прескачат няколко кадъра поне, защото както сам каза иначе са едни и същи картинките.

Напротив. Изискването е всеки кадър да може да преснима, така че човек да може да изобрети GIF или обратно видео. Иначе за нищо не ти трябва функцията.

преди 2 часа, eminem_vr написа:

А за гледане може да няма равен, ама след PotPlayer. 

VLC има бърза навигация и свръх манипулативен гъвкав ефект на изпълнение с рояк от ефекти, за които не е нужно да се луташ.

преди 11 минути, Mlechko написа:

Напротив. Изискването е всеки кадър да може да преснима, така че човек да може да изобрети GIF или обратно видео. Иначе за нищо не ти трябва функцията.

VLC има бърза навигация и свръх манипулативен гъвкав ефект на изпълнение с рояк от ефекти, за които не е нужно да се луташ.

Виж нагоре автора какво е изписал като изисквания. Иначе както сам си изпробвал може и всеки един кадър да ти извади, но е безсмислено, дори за GIF. 

По другата тема не ми се спори. Гледай си с което искаш.

Преснимането на кадрите никак не му се удава на VLC, така че плеъра въобще не подхожда за определената работа. Това, за което е направена тази функция при него е да ти извлече на равен интервал, примерно на 5 или 20 минути по някаква снимка (информативна). Аз не знам кой ги е ударил в главата да окажат кадри, през колко кадъра да прави снимка. Който го е добавил, той просто е бил гълтач на знания и готово снесени проекти с цел да не загуби сорса или казано просто (проекта е наш, а кога ще стане завършен, когато стане - някога, ако въобще се довърши). В града ни например има контактна мрежа на тролейбуси, която не се използва за нищо. Но пречи при движението и колите намалят, за да мине безопасно тролейбуса. Тези съоръжения не се премахват, защото са заложени като проект - от имане глава не боли, очаква се субсидия.

• 4 години по-късно...

Eeee..4 години по-късно се включвам в темата,но дано някой запознат отговори и на  мен.аз именно такава програма търся,с която да мога да изрежа само даден елемент от клипче.Или ако мога  да обясня малко по-подробно,дано ме разберете.Да си представим клипче с бягащия Юсеин Болт.Как да избера,да отрежа само тялото на Болт,както си бяга...след което да го постна в друго клипче,да кажем на лъв който преследва плячката си..и да сложа Болт пред лъвът,сякаш гони да хване Болт?!Неподвижна pdf снимка мога да вкарам в клип,но как да избера движеща се фигура?“!

преди 1 час, facebibi написа:

Eeee..4 години по-късно се включвам в темата,но дано някой запознат отговори и на  мен.аз именно такава програма търся,с която да мога да изрежа само даден елемент от клипче.Или ако мога  да обясня малко по-подробно,дано ме разберете.Да си представим клипче с бягащия Юсеин Болт.Как да избера,да отрежа само тялото на Болт,както си бяга...след което да го постна в друго клипче,да кажем на лъв който преследва плячката си..и да сложа Болт пред лъвът,сякаш гони да хване Болт?!Неподвижна pdf снимка мога да вкарам в клип,но как да избера движеща се фигура?“!

Намираш си видео с Болт, който е сниман да бяга на т.нар. "green screen". После във видео редактора ползваш chroma key. Или експортаваш клипа на кадри (ще получиш мин по 25 кадъра/сек), обработваш ги в графичен редактор и ги "събираш пак във видео файл".....

• 1 месец по-късно...

Извинявам се,че се включвам от дъжд на вятър..но все така става.Тръгна да правя нещо..не става..и започна да търся начини за осъществяване на идеята...и забивам в други посоки..изобщо каша.Направо ме е срам да призная,но от снощи пак взех да търся начин за нарязване на кадри даден клип...и гугъла ми посочи този форум..а изобщо не включвам,че съм бил тук...просто защото гугъл ми посочи видеото на еминем-вр и аз въобще не скролвам надолу,за да видя,че вече съм бил ту..а бе..каша,страшна каша :)

И да,това със зеления екран е супер..но има много малко такива готови клипчета на зелен екран.Въпроса е,да си направя такива.Но стигнах до извода,че май ще трябва да си ги правя "бабешката"...да,както човек е отворил темата..точно това се питам и аз.Как да нарежа клипче на кадри.До сега се мъчих с този vlc плеър..и не успях.На мен ми е на български..и имам чувството,че нещо не е както трябва.За това,реших да търся друга програма.Avidemux някъде някой беше казал..инсталнах я..но и с нея не успях..сега ще ровя за друга..или пак ще опитвам с VLC..но намирам там"запис на изображение от видео сцена"...(то някои опции са ми излизиат на български,други на английски?!) но тази опцийка както я виждам във видео обяснението-"scene video filter"..както се вижда на втората снимка от vlc плеъра..не знам коя е!?!?

за vlc 3.png

за vlc 22.png

Понеже видях Еминем..2017 година е писал,че ползва VLC и с него нарязва клип на кадри..но аз не успях.Сега се опитвам да видя в shotcut дали става..но пак не виждам как?! Накрая ще го направя бабешката..24 чадъра в секунда няма да мога да отрежа..но колкото толкова..?!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.