Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Днес кандидатствах за стоков кредит към УниКредит по телефона. За целта служителката ми се обади и ми поиска данните от личната карта за проучването, включително и номера на л.к. След като ме одобриха се отказах и това беше всичко, въпроса ми е тези лични данни унищажават ли се и каква е гаранцията че служителката няма да злоупотреби с тях!?

преди 12 минути, nikeman написа:

Днес кандидатствах за стоков кредит към УниКредит по телефона. За целта служителката ми се обади и ми поиска данните от личната карта за проучването, включително и номера на л.к. След като ме одобриха се отказах и това беше всичко, въпроса ми е тези лични данни унищажават ли се и каква е гаранцията че служителката няма да злоупотреби с тях!?

Данните не се унищожават, а служителката е подписала клауза към договора си за работа, че не трябва да разпространява личните данни или да ги ипозлва за собствени цели. 

• Автор
преди 15 минути, Емил Костов написа:

Данните не се унищожават, а служителката е подписала клауза към договора си за работа, че не трябва да разпространява личните данни или да ги ипозлва за собствени цели. 

Хмм а в случай, че даде на някой  да направи фалшива л.к с моите данни и да тегли кредити или други подобни...има начин да се стигне до изтичането на инфо!? И също така ако си направя нова л.к. това ще ме подсигури ли? Просто досега никога не съм кандидатствал по телефона и ми се стори малко несигурно!

Редактирано от nikeman (преглед на промените)

преди 5 минути, nikeman написа:

Хмм а в случай, че даде на някой  да направи фалшива л.к с моите данни и да тегли кредити или други подобни...има начин да се стигне до изтичането на инфо!? И също така ако си направя нова л.к. това ще ме подсигури ли?

И в момента в който се докаже подобно нещо, а то се доказва тази служителка няма да си намери работа и като чистачка. Да не говорим, че като нищо ще влезе в затвора.

• Автор
преди 7 минути, Емил Костов написа:

И в момента в който се докаже подобно нещо, а то се доказва тази служителка няма да си намери работа и като чистачка. Да не говорим, че като нищо ще влезе в затвора.

Значи се притеснявам излишно...надявам се, че е така. Гледам има доста сайтове за бързи кредити които само срещу личната карта и отпускат пари и ми е чудно после как се доказва дали реалния човек е теглил или измамник?

преди 6 минути, nikeman написа:

Значи се притеснявам излишно...надявам се, че е така. Гледам има доста сайтове за бързи кредити които само срещу личната карта и отпускат пари и ми е чудно после как се доказва дали реалния човек е теглил или измамник?

Личните ти данни се искат за да видят какви заеми имаш и какво дължиш. Нали се сещаш, че не се дават така кредити какво го показват по телевизията.

Кредитната ти история търсят.

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Aко има как да се докаже че от нея е изтекло. Случи ми се тук в сащ, данните ми изтекоха от Hertz. Е, не взеха заема за който бяха кандидатствали и аз разбрах единствено по писмото пратено от институцията в която бяха кандидатствали. Тиквеникът от Херц се надявал че няма да разбера понеже дал стария ми адрес, но аз имам абонамент за препращане на кореспонденция на новия ми адрес. 

преди 10 минути, Пaчo написа:

Aко има как да се докаже че от нея е изтекло. Случи ми се тук в сащ, данните ми изтекоха от Hertz. Е, не взеха заема за който бяха кандидатствали и аз разбрах единствено по писмото пратено от институцията в която бяха кандидатствали. Тиквеникът от Херц се надявал че няма да разбера понеже дал стария ми адрес, но аз имам абонамент за препращане на кореспонденция на новия ми адрес. 

Винаги може да се разбере. За такива неща съда и полицията действат доста експедитивно. 

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Винаги може да се разбере. За такива неща съда и полицията действат доста експедитивно. 

Е, айде сега, в сащ не разбраха, в България полицията щяла да разбере. Не да разбереш е важно за съда, а да докажеш.

преди 9 минути, Пaчo написа:

Е, айде сега, в сащ не разбраха, в България полицията щяла да разбере. Не да разбереш е важно за съда, а да докажеш.

Няма значение. Няма да споря. То риск има и ако излезеш на учлицата.

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Няма значение. Няма да споря. То риск има и ако излезеш на учлицата.

Естествено че има, обадих са щото ми се стори че върлува мнение дето няма риск.

преди 1 час, Пaчo написа:

Естествено че има, обадих са щото ми се стори че върлува мнение дето няма риск.

Риск има във всяко начинание. В моята работа също се работи с лични данни. 

Те би трябвало да са регистрирани като оператор на лични данни по ЗЗЛД. Законово, не би трябвало да има опасност. Практически - не се знае.

преди 10 часа, simtech написа:

Те би трябвало да са регистрирани като оператор на лични данни по ЗЗЛД. Законово, не би трябвало да има опасност. Практически - не се знае.

Практически си нямаш и идея, колко частни организации, на които никога не си предоставял никакви данни, разполагат с данните ти до девето коляно. ЧАСТНИ ОРГАНИЗАЦИИ!

• Автор

По принцип съм съгласен, че у нас личните данни са на твърде много места и теч може да има от много места. Но конкретно за този случай все пак става дума за реномирана банка, регистрирана по ЗЗЛД. Та като начин тази инфо да изтече единствено виждам като вариант служителката да злоупотреби с нея и да я предаде на трети лица със съзнанието, че те също ще направят някоя мизерия с нея. Доколкото разбрах бързите кредити искат копие от личната карта и контакт на твой приятел\роднина. Та въпроса е без да съм пращал копие, доколко рискът е оправдан? Какъв надзор упражняват банковите институции върху тези служители и придобитата информация?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.