Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на твърд диск - Seagate или Hitachi?

Featured Replies

преди 16 минути, simtech написа:

Само като видях контакта и ми стана ясно, че не живееш в България, а тук кой знае какви боклуци ни пробутват.
А и там един диск го изкарвате за 2 часа, тук хората работят цяла седмица за него.

Идеята е да вземеш нещо, което да може да надживее гаранцията.

Много си интересен.Аз сега както си пишем, току виж сутринта си чул, че съм гушнал букета. Здрав съм, прав съм, ама всичко се случва бре човек. Ти искаш за такива джунжурии да ти дадат гаранция. Вземаш едно SSD 500 гига с 10 години гаранция и си в джаза! 500 лева ще ги дръпнеш за седмица от сервиза!

https://ardes.bg/product/512gb-ssd-samsung-850-pro-mz-7ke512bw-63720

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 58
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 15 минути, simtech написа:

а тук кой знае какви боклуци ни пробутват.
А и там един диск го изкарвате за 2 часа, тук хората работят цяла седмица за него.

В това може да имаш право. През 2012 когато тръгнах да избирам лаптоп за майка ми от не помня коя голяма верига, взех кодовете на моделите и се обадих в Леново (понеже имам договор за поддръжка с тях). Оказа се, от няколкото модела, може би 4-5 модела бях набелязал, само за два от тях в Леново имаха съответстващ номер и съответно документация. За другите ми казаха - не са наши тези лаптопи. Писах го тогава това поне в два форума.

И сега най-интересното. Точно двата за които в Леново знаеха че се произвеждат от тях, и двата не бяха в наличност, но имаха от тях "дисплей модел", тоест, показен или как се казва. Това добре, реших ще купувам, обаче се оказва че е показен модел на английски, US English. Това разбирам когато майка ми го получи. И разбира се, никаква отстъпка не пожелаха да ми дадат затова че е ползван. Платих за него доста повече отколкото ако го бях купил в щатите да и го занеса. После като си отидох в България и споделих с приятел който ми каза, че изкупували от западни магазини показните модели и ги продавали в България. Не пробвах, но съм склонен да вярвам, че ако опитах да купя същия модел отново, пак щеше да има "само една бропйка и то показен". На английски. С виндовс 7 хоме на който не можеш да смениш езика. 

преди 7 часа, simtech написа:

2 не е съмнало. Глупости.

Що се спичаш? Това беше форма на лирично отклонение. Вярно е,че няма статистика за сривове на2,5" дискове.

преди 53 минути, ExaFlop написа:

Вярно е,че няма статистика за сривове на2,5" дискове.

Няма и това е проблем.

Като с много други неща и това е изстрел в тъмното. Избираш модел с най-дълга гаранция. А дали ще е с добра проиводителност...

преди 9 часа, ExaFlop написа:

Като с много други неща и това е изстрел в тъмното. Избираш модел с най-дълга гаранция. А дали ще е с добра проиводителност...

Сийгейта със 128мб кеш правил 100 мегабайта/сек без проблеми. Моят диск на лаптопа прави около 45-50.

преди 7 минути, ZeroG написа:

100 MB/s e доста малко както скорост за съвременен 2.5" SATA3 диск, а пък за такъв и със 128 MB cache си е долна подигравка с клиента.

Над 100MB/sec е доста нормална скорост. А кешът помага във времената на достъп.
И може да има 128МБ кеш, но е 5400 оборотен диск. 7200 стават доста по-горещи.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 13 минути, simtech написа:

7200 стават доста по-горещи.

Чак доста...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 8 минути, ExaFlop написа:

Чак доста...

diskJRMGMrb.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.