Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ниски скорости на ъплоуд чрез LAN кабел

Featured Replies

Здравейте уважаеми съфорумци.Преди седмица ми подариха нов рутер TP-Link WR841N v.13 . Идеята беше да заменя  старият WR740N ,който доста често забиваше. На новият рутер  веднага сложих последният фърмуеър и започнах да го ползвам както си му е редът.Работи си съвсем стабилно,не е забивал до сега,както и обхвата и обмена на данни между компютрите у дома се подобриха.Обаче се получава следната ситуация. При работа с програмата uTorrent версия 2.2.1 която ползвам на всичките си компютри ,се  появи странно ниска скорост на ъплоуд когато връзката между компютъра и рутера е с LAN кабел. При безжична връзка,която правя единствено с лаптопчето HP Elitebook 2570p ,нямам никакви проблеми със скоростта на ъплоуд.за тест свързах лаптопа с рутера посредством LAN кабел,и веднага намаляват скоростите,или пък стават нулеви.

Та въпросът ми е,каква може да е причината и какво може да се направи? Дали някоя настройка не е както трябва?

Благодаря предварително на всички отзовали се.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Като за начало смени ЛАН кабела и тествай с друг. Виж и мрежовата ти карта на колко мегабита работи 10/100/1000

• Автор

Благодаря за отговора,почитаеми Емил Костов.

Тествах с различни кабели.Няма промяна.

За съжаление,нямам безжичен адаптер на настолният компютър,пък и не ми се дават пари за това.И няма как да проверя какво се получава при него в ситуациите когато е  свързан с кабел или пък безжично с рутера.Мога да тествам тези моменти само на лаптопа.На настолният компютър сега не достига повече от 300 КБ/с , когато е с кабел.Със старият рутер,при едни и същи торенти,които сийдвах се получаваше скорост до около 1,2 - 1,5 МБ/с ,че и повече.

Картата на настолният компютър,вградена в дъното е 100 Мб.

Безжичната карта на лаптопа е  двубандова,300 Мб , а  Ethernet картата на лаптопа е гигабитова.

А отвори ли порт в рутъра за utorrent? Тестът на utorrent за скорост и за отвиорен порт мина ли?

• Автор

Може би питате за функцията UPnP ,активирана е в настройките на рутера.Ако за нещо друго става дума,моля пояснете.Не съм много наясно с конфигурирането на мрежовите адаптери.

За какъв тест става дума?

Колкото до скоростите,при даунлоуд няма никаква промяна,тегля със същата скорост,както и със старият рутер,тоест,колкото ми пусне интернет доставчика. Питането ми е защо при ъплоуд се получи промяна.

Значи си направил следното.

1. Тествал си с няколко ЛАН кабела

2. Тествал си в различни портове на рутера

3. Обновил си драйверите на лан картата

4.Инсталирал си последната версия на мторента.

5. Тествал си с друг торент клиент.

В utorrent натисни Ctrl+G и следвай съветника за теста - трябва да завърши с 2 зеелени тикчета

преди 15 минути, onogondur написа:

функцията UPnP ,активирана е в настройките на рутера

А в utorrent активирана ли е?

• Автор

Тикчетата  са зелени,да.

В utorrnet има отметка на "Пренасочвай UPnP портовете"

преди 24 минути, Емил Костов написа:

Значи си направил следното...

Не съм направил точки 3 , 4 и 5. Нямам намерение да обновявам UTorrent  с по-нова версия,особено и след като настоящата е най-стабилната.

Сега ме извинете,но ще си почивам,защото довечера съм нощна смяна.Ще продължим малко по-късно или пък в някой следващ ден.

преди 10 минути, onogondur написа:

Тикчетата  са зелени,да.

В utorrnet има отметка на "Пренасочвай UPnP портовете"

Не съм направил точки 3 , 4 и 5. Нямам намерение да обновявам UTorrent  с по-нова версия,особено и след като настоящата е най-стабилната.

Сега ме извинете,но ще си почивам,защото довечера съм нощна смяна.Ще продължим малко по-късно или пък в някой следващ ден.

Е поне да тестваш с друг торент клиента можеш ;)

• Автор

Здравейте отново.Пиша от работа,докато имам промеждутък.

Наистина предвиждам да пробвам с друг торент клиент.Възможно е и да опитам с по-нова версия на uTorrent.

По принцип озадачаващото е защо по кабела имам нисък ъплоуд,а по Wi-Fi няма такива проблеми.

Не каза в рутъра отварял ли си портове - ако си отворил само за безжичната карта е обяснимо. Също не клаза какъв е резултатът от теста на utorrent и долу в дясно в лентата за състояния на клиента има ли иконка за състоянието на свързаността - зелена, оранжева, червена.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Извикай утре доставчика да направи диагностика на кабела а тук говорим за торент не при всеки торент можеш да сиийдваш както искаш

• Автор
преди 18 часа, ExaFlop написа:

Не каза в рутъра отварял ли си портове - ако си отворил само за безжичната карта е обяснимо. Също не клаза какъв е резултатът от теста на utorrent и долу в дясно в лентата за състояния на клиента има ли иконка за състоянието на свързаността - зелена, оранжева, червена.

Направих теста на uTorrent. След теста всичко е в зелено. Иконката долу вдясно също е зелена.И винаги е ставала зелена.

Днес реших да обновя до по-нова версия на uTorrent. Последната версия изобщо не тръгна. Старата версия ,която ползвам , заби. Деинсталирах uTorrent.

Инсталирах Tixati 2.53 ,какво да кажа,положението е още по-трагично. Максимална скорост на сваляне 2 МБ/с ,максимална скорост на ъплоуд 320 КБ/с . Със старият по-слаб рутр достигах даунлоуд 7,5 МБ/с ,ъплоуд 2М/с . С новият рутер даунлоуд 7,5 МБ/с ,ъплоуд 270 КБ/с. Това само с торент клиента.

Сега ще се свържа с интернет доставчика,да видя там какво е положението.

А пробва ли да свържеш компютъра директно към  доставчика (без рутъра)

последните версии на фирмуерите на тъплинк имат добавена поддръжка на ipv6 и независимо дали тя се ползва или не оказва негативни резултати (най малкото щото фирмуера е по голям и остава по малко свободна рам)... лошото е, че връщането на стара версия може да е трудно или пък в старата версия да има дупка, която в новата да е запушена - (на доста хакнати тъплинкове се наложи да префлашвам фирмуера на програматор - на хакнатите тъплинкове при опит за префлашване не флашва нищо а те праща на главната страница...)

п.с. пробвай на utorrent да намалиш броя на конекциите - колкото са повече толкова повече рам му трябва на рутера (пък е възможно във фирмуера да има лимит на конекциите пре wifi - там все пак се ползва и криптация, която също гълта рам и процесор)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Ето  спийдтест по кабел....

6490122803.png

Ето и по Wi-Fi...

6490117896.png

https://www.kaldata.com/forums/profile/58061-exaflop/  ,как мога да конфигурирам портове на рутера за вградената в дъното на настолният компютър лан-карта?

Има ли възможност да тестваш скоростта без рутера. Тогава ще си проличи дали проблема е при теб или в рутера.

@Емил Костов питах, ама @onogondur не се е появявал.

преди 21 часа, ExaFlop написа:

А пробва ли да свържеш компютъра директно към  доставчика (без рутъра)

• Автор

Извинете,че доста време не успявах да вляза във форума.

Тествах без рутер,няма такива проблеми. После продължих с ръчкане на какви ли не настройки и други подобни.Сон шон жмо,както казват някои франкофони.

В крайна сметка реших да се възползвам от гаранционните условия и в момента устройството е в сервиза.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Днес ми звъннаха от магазина,където върнах рутера.Подменен е с друго устройство,съвсем ново.Взех си го,първите впечатления са добри.Мисля за сега да не слагам последният фърмуеър,защото не съм съвсем сигурен дали със старото устройство имаше проблеми с ъплоуд-а преди да му сложа последният официален фърмуеър.

Поздрави.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.