Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Озвучаване - откъде да започна

Featured Replies

Не знам дали има подходящ раздел за моя въпрос,заради това го пиша тук. Предполагам има сред съфорумниците такива,които се занимават с тонрежисура... та по стечение на обстоятелствата се наложи преди няколко години (4) да започна да озвучавам малка зала, може би 100-140 кв.м. , в която  се изпълнява музика от група на живо, та така и с времето не се научих как да постигам качествен баланс между инструменти и гласове,не се научих как да настройвам EQ-то на пулта ( в моя случай е GEQ, миксерът е аналогов) и като цяло нямам никакви познания, а са ми нужни. Бихте ли помогнали, с някаква литература, писана като за идиоти ,тъй като самият аз съм учащ счетоводител, с леки знания по информационни технологии. Всяка насока ще бъде от помощ, моля ви без обидни и определящи коментари, наясно съм ,че нещата не стават с една книга и т.н. , но в момента такава е ситуацията.

Баланс между инструментите и вокала е най-лесното.Регулираш силата на микрофона така,че пеенето да се чува ясно,но в същото време и музиката да се чува добре.При оркестри, трябва предваритедно да си настроил силата и направил корекция ня звука на всеки инструмент по отделно.Тази корекция е задължителна ,защото един от микрофоните или инструментите,ако е по-силно пуснат и криви,ще пречи на цялото озвучение.Пробвани по отделно,всеки различен източник на звук,трябва да отчита еднакво ниво или така че да не пречи на общия звуков фон.

Гледай си счетоводството.

Остави музикантите сами да си направят звука и евентуално донагласи общото, защото музикантите са си глухи.

Другото е прекалено специфично - зависи от помещението, акустичното му оформление, вида и стила на музиката и инструментите.

За малки помещения до няколкостотин квадрата основната трудност са барабаните. Дори се предпочитат електронни че се озвучават по-лесно. Нагласява се по големите, добавят се чинели, фусове и други недостатъчни и след това се догавят балансирано другите инструменти. Има и други подробности хем да се чува, хем да няма микрофония.

Работата е обширна и сериозна и едва ли в няколко форумни поста ще се ограмотиш.

• Автор

Аз не изгарям от желание да озвучавам ,но просто се налага,ако имаше способен музикат, нямаше аз да се занимавам с това, но за момента са така нещата. Разбирам ,че цялата процедура се учи в 1 висше образование и не става с няколко поста. Благодаря за коректните отговори.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.