Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на цифров декодер със лаптоп

Featured Replies

Здравейте? Искам да си  свържа цифровият декодер със лаптопа и един вид лаптопа да ми  е като телевизор. На декодера ми има вход за hdmi кабел и аз си взех такъв и свързах другият край на кабела с лаптопа. Може би от някъде нещо трябва да бутна - настройки... за да ми излезе картина и звук... Помощ!

На декодера HDMI е изход, на лаптопа също е изход и затова не комуникират.

За да гледаш телевизия на лаптопа ти трябва USB TV тунер  - DVB-T ако е за ефирна телевизия или DVB-C ако е за кабелна.

https://www.pazaruvaj.com/tv-tuneri-c4027/

Редактирано от ined (преглед на промените)

Дано вече не си си опукал HDMI на лаптопа. И, да, без тунер, но с HDMI-USB конвертор.

Или направо с декодер като този http://www.shop.pacostar.com/product/31/ple-1090hd-tsifrov-efiren-dekoder-za-kompyutar.html

Ако се напъваш да купуваш други тунери трябва да поддържат Mpeg4

На лаптопа само hdmi in не е.

• Автор
преди 9 часа, ined написа:

На декодера HDMI е изход, на лаптопа също е изход и затова не комуникират.

За да гледаш телевизия на лаптопа ти трябва USB TV тунер  - DVB-T ако е за ефирна телевизия или DVB-C ако е за кабелна.

https://www.pazaruvaj.com/tv-tuneri-c4027/

Под приемника ми пише:Model: Diva HD DVb-t receiver...

Редактирано от Dani 01 (преглед на промените)

Според някои картинки на въпросното чудо на техниката, има и аналогови изходи! С една дума - някаква capture карта на USB и съответните кабелчета (чинч-чинч), все ще изкара нещо на монитора

преди 16 минути, ExaFlop написа:

И що да е аналогов кепчър на USB, като може да е HDMI/USB

Заради цената - основно. Едва ли, този STB може да изкара нещо свястно от ефира

Дай към това копче да закачим балтон, а? Авторът си има декодер и иска от него да гледа и на лаптопа си.

преди 19 минути, ExaFlop написа:

Дай към това копче да закачим балтон, а? Авторът си има декодер и иска от него да гледа и на лаптопа си.

Нали за това говоря - лаптопа със сигурност няма никакъв мултимедиен ВХОД (освен микрофона и камерката). Просто трябва да му го (на лаптопа) осигурим

Затова предложих аналгов вариант - по 30 тина лева има свестни китайчета 

• Автор
преди 18 часа, street racer написа:

Нали за това говоря - лаптопа със сигурност няма никакъв мултимедиен ВХОД (освен микрофона и камерката). Просто трябва да му го (на лаптопа) осигурим

Затова предложих аналгов вариант - по 30 тина лева има свестни китайчета 

Не знам на лаптопа има място къде да се вкара hdmi кабела и аз го вкарвам там и във декодера има място къде да го вкарам. вкарвам го и на лаптопа не ми дава че се инсталира драйвер нещо...

преди 14 минути, Dani 01 написа:

Не знам на лаптопа има място къде да се вкара hdmi кабела и аз го вкарвам там и във декодера има място къде да го вкарам. вкарвам го и на лаптопа не ми дава че се инсталира драйвер нещо...

Това ти обясняват хората: и двата конектора са изходящи. тоест могат само да изпращат сигнал. Нямам как лаптопа ти да приеме сигнала от този декодер, освен ако не му купиш допълнително устройство.

Редактирано от milevmilev (преглед на промените)

Дани, моля те не се излагай повече! Ти разлика между вход и изход правиш ли? Купи си една аналогова USB capture карта (ако бюджета ти позволява - може и комбинирана) и си решаваш проблема. Като опция, получаваш възможността да "вкараш" в лаптопа и сигнал от други стари аналогови източници, както и да записваш това - онова от аналогови източници.

преди 58 минути, Dani 01 написа:

Не знам на лаптопа има място къде да се вкара hdmi кабела и аз го вкарвам там и във декодера има място къде да го вкарам. вкарвам го...

Така можеш и да си изгориш някой от Изходите!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 17 часа, street racer написа:

Дани, моля те не се излагай повече! Ти разлика между вход и изход правиш ли? Купи си една аналогова USB capture карта (ако бюджета ти позволява - може и комбинирана) и си решаваш проблема. Като опция, получаваш възможността да "вкараш" в лаптопа и сигнал от други стари аналогови източници, както и да записваш това - онова от аналогови източници.

ок ще си купя

Аз ти казах какво да купуваш, ама ти си знаеш. И на път ще можеш да си го ползваш, без да мъкнеш декодери. кепчъри и други простотии.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.