Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Проблемът е следния: USB портовете ми се изключват, когато си поискат.. понякога цял ден ползвам компютъра без проблеми, друг път го ползвам 20 минути, и те се изключват сами..
Мишката и клавиатурата ми спират да работят.. дори и да ги изкарам, и пак да ги вкарам, не мърдат а се чува звук, когато свържа мишката или клавиатурата в USB порта..
Пробвах какво ли не, инсталирах най-новите драйвъри за чипсета ми.. никва промяна, каквито и драйвъри да инсталирам (стари, нови) работят USB-тата максимум 1 ден добре, после пак си спират когато им скимне..проблемът видимо е софтуерен, понеже когато ги преинсталирам от мениджъра на устройствата си тръгват да работят на момента..
Ако някой, знае къде може да е проблема, защото ми писна през 5 минути да го рестартирам..
Лаптоп:Acer Aspire E1-571G Windows 7 32-bit
П.С. Ако има някакво значение, компютъра не го изключвам изобщо почти, само го затварям (излизам от всички приложения преди това разбира се).
Не винаги е правил така.:no-no::no-no::no-no:

Редактирано от Crysis55 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 може да е от захранването.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, Crysis55 написа:

каквито и драйвъри да инсталирам (стари, нови) работят USB-тата максимум 1 ден добре, после пак си спират когато им скимне..

Имам един лаптоп Асер(с уиндоус 7),който прави същите номера на 3-те УСБ които има,въпреки че съм му инсталирал всичките драйвъри,изтеглени от официалния сайт.В диспечера на устройства ми показва,че всичко е инсталирано и няма липсващ драйвър.Пробвах какво ли не.Ровичках в сервизите,настройките,преинсталирах многократно драйвърите и системата,но пак в един момент няма връзка с УСБ,което се оправяше само с рестарт на системата.Дори отварях лаптопа,за да проверя и почистя връзките,но пак без резултат.Как реших проблема.Имам папка,в която си държа инсталационните файлове на всички драйвъри за моя модел,които съм теглил от официалния им сайт.Оказа се,че ако през диспечера на устройства,пробвам актуализация на драйвър,но не автоматично,а задавам да търси в моята папка с драйвърите,има липсващи доста драйвъри!Куриоза в случая е,че предварително съм си бил инсталирал абсолютно всичките драйвъри от същата папка и ми показва че са си инсталирани правилно!Въпреки всичко,като разгъна УСБ контролери в диспечера на устройства и пробвам обновяването им един по един,се оказа че са липсвали драйвърите на едната част.Липсваха драйвъри също и в системни устройства,както и този на чипсета!Системата по този начин проверява за драйвър и го инсталира само ако е правилният и не е инсталиран до момента. Това е всичко.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 35 минути, Димитър 59 написа:

Имам един лаптоп Асер(с уиндоус 7),който прави същите номера на 3-те УСБ които има,въпреки че съм му инсталирал всичките драйвъри,изтеглени от официалния сайт.В диспечера на устройства ми показва,че всичко е инсталирано и няма липсващ драйвър.Пробвах какво ли не.Ровичках в сервизите,настройките,преинсталирах многократно драйвърите и системата,но пак в един момент няма връзка с УСБ,което се оправяше само с рестарт на системата.Дори отварях лаптопа,за да проверя и почистя връзките,но пак без резултат.Как реших проблема.Имам папка,в която си държа инсталационните файлове на всички драйвъри за моя модел,които съм теглил от официалния им сайт.Оказа се,че ако през диспечера на устройства,пробвам актуализация на драйвър,но не автоматично,а задавам да търси в моята папка с драйвърите,има липсващи доста драйвъри!Куриоза в случая е,че предварително съм си бил инсталирал абсолютно всичките драйвъри от същата папка и ми показва че са си инсталирани правилно!Въпреки всичко,като разгъна УСБ контролери в диспечера на устройства и пробвам обновяването им един по един,се оказа че са липсвали драйвърите на едната част.Липсваха драйвъри също и в системни устройства,както и този на чипсета!Системата по този начин проверява за драйвър и го инсталира само ако е правилният и не е инсталиран до момента. Това е всичко.

Да, ама аз като ги обновя така, както каза ти - от диспечера на устройствата, работят пак 30 минути, колкото да ми замажат очите и после пак си спират... 

преди 2 часа, Yvan Sergeev написа:

 може да е от захранването.

Възможно ли е да е от външната ми клавиатура, защото мисля че преди това когато си бях само с мишката, нямаше проблеми УЖ..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А проверявал ли си за актуализация на BIOS?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, ExaFlop написа:

А проверявал ли си за актуализация на BIOS?

Не съм, лаптопа го купих 2013 година, до сега съм нямал проблеми никакви, и все още нямам слава Богу, като изключим тоя досаден проблем със USB портовете..
Ако евентуално обновя версията, понеже знам че моята е стара, ще има ли някакъв ефект? И ако да, как се инсталира нова версия BIOS ? :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А с коя версия си сега?
Проверявал ли си за счупени системни файлове с:
sfc /scannow 
в администраторска конзола (cmd as admin)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 15 минути, ExaFlop написа:

А с коя версия си сега?
Проверявал ли си за счупени системни файлове с:
sfc /scannow 
в администраторска конзола (cmd as admin)

Ако не се лъжа, мисля че беше - 1.07 (виждал съм, че има по-нова сега). Сега правя сканиране, и ще кажа резултата след малко.

Няма проблеми уж, Windows Resource Protection did not find any integrity violations.

Редактирано от Crysis55 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Версията на BIOS - в админска cmd:
wmic bios get smbiosbiosversion

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 34 минути, ExaFlop написа:

Проверявал ли си за счупени системни файлове с:
sfc /scannow 

Как завърши проверката?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, ExaFlop написа:

Как завърши проверката?

Няма проблеми - Windows Resource Protection did not find any integrity violations.

Мислех си, ако деинсталирам всичко свързано с USB портовете, и после рестартирам Windows, и той си инсталира нещатата сам... ама пък от друга страна това вече съм го правил и пак е за 1 ден радост..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай да изключиш управлението на захранването на USB устройствата от диспечера на устройства. С коя версия на драйвъра за USB е в момента. Да не се окаже, че е с Microsoft-ски драйвър.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 минути, ExaFlop написа:

Пробвай да изключиш управлението на захранването на USB устройствата от диспечера на устройства. С коя версия на драйвъра за USB е в момента. Да не се окаже, че е с Microsoft-ски драйвър.

Нямам такава опция в диспечера на устройствата, иначе от настройките за батерията и тн. съм спрял това да спира USB портовете, ама пак същия проблем..
Пробвах със последния драйвър от Acer сайта им, после от други сайтове (последната версия) пак работеше 1 ден и после пак се изключваха, сега съм със "Standart Enhanced PCI to USB Host Controller , оригиналния ми драйвър беше - intel(r) 7 series/c216 chipset family usb enhanced host controller - 1Е26

Имах и 2-ри такъв интел(р) , само че с различно число накрая и винаги първия ми прави проблем - intel(r) 7 series/c216 chipset family usb enhanced host controller - 1e26 , когато на негово място сложа други драйвъри, или просто преинсталирам този, всичко се оправя (временно)

Редактирано от Crysis55 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В диспечера на устройства, в свойства на USB устройството, в раздел Power Mangement

А всъщност с какви устройства създава проблем? Или с всички? Мишки, флашки...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 11 минути, ExaFlop написа:

В диспечера на устройства, в свойства на USB устройството, в раздел Power Mangement

А всъщност с какви устройства създава проблем? Или с всички? Мишки, флашки...

Нямам такава опция.

Ами основно винаги мишката и клавиатурата спират, но Wi-Fi адаптера ми продължава да свети, и може би работи, не съм обръщал внимание, сега (понеже след малко естествено, че пак ще се бъгне, ще си свържа телефона да видя дали ще го отчете.)

Всъщност имам, намерих я.. но всичко е НЕ-маркирано.

Generic USB Hub го имам 2 пъти - драйвъра ми е от 2006 година на Microsoft.
USB Root Hub пак го имам 2 пъти - драйвъра е пак от 2006 на Microsoft.

Редактирано от Crysis55 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всички инсталирани драйвъри - на Microsoft. Е, почти - за видеото не е .

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай едно по едно да махаш устройства от юсб-то и тествай след това дали ще се прояви проблема. При  мен със предната конфигурация дъно Asrock 990fx Extreme 3, AMD FX-8350 имах следния проблем: USB TP-Link TL-WN721N 150Mbps - като се натовари повече и изключва юсб-тата, понякога се оправя само след около минута, друг път трябваше да рестартирам компютъра, за да се оправи. Пробвах драйвери, биоси, юсб портове - 2,3 - все тая. Дори смених и захранването. С друг по-слаб адаптер нямаше проблем. Сега съм с друг хардуер и адаптера си работи перфектно. Така че най-вероятно е несъвместимост на някое от устройствата, което ползваш (май прочетох нещо за WIFI адаптер по-горе).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, Радослав Матев написа:

Пробвай

Проблемът отдавна е решен със заместване на драйвърите от Microsoft  с такива от intel

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз такова нещо не прочетох никъде, че е решен проблема?!?!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 8/20/2017 в 14:20, ExaFlop написа:

Всички инсталирани драйвъри - на Microsoft. Е, почти - за видеото не е .

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре, обясни ми от това последното, което си го писал ти, а не автора - къде пише, че проблема е решен??

Както и да е, няма да пиша повече, щом така сте решили, и без това мисля, че съм дал достатъчно добър отговор.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Наистина и аз не прочетох някой да се похвали че е решен проблема но такива проблеми понякога идват от дъното

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.