Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Facebook бил ли е хакван някога?

Featured Replies

Здравейте,юнаци!

Имам два основни въпроса към вас.

Значи,първо искам да ви попитам дали "Facebook",е някога бил хакван?

С втория въпрос се целя да докажа на един приятел,че е невъзможно ТОЙ И НЕГОВА ГРУПА(с botnet) да хакнат Facebook.(Той твърди,че го е СПИРАЛ за 5 минути),а аз обратното.

Таа,Може ли?

Обяснете го с доказателсва,че аз много не съм по "хакерсвото",докато той си разбира от това.

П.П.:Няма да споменавам на колко години е но мога да каже,че още няма пълнолетие,но е блзико.

БЛАГОДАРЯ!

Ако се хакваше толкова лесно... Сървърите на фейсбук просто блокират ip адресите, които прекаляват със заявките.

Нашенски хлапета не разполагат с толкова ботнет.  В една друга тема бях писал за какво става при флуд над 100 Gbps и милиони IP. Случка от преди години. Сега нещата са доста по-напред. И при доставчиците съгласно закона има логове - така че няма да се измъкнете безнаказано.

И не си мисли че ще доказвам на пъпчиви пишкомерци каквото и да е.

Най-много да е спрял на някой си "приятел" нета за малко. Иначе лъже.

Не! Не могат да го хакнат. Има си така наречените DDos защити и съответно ISP, който ги предлагат, а там нещата са доста сериозни. Трафика се филтрира и прерутира ако се налага. Кажи на твоя познат да спре да гледа толкоз филми и малко да се пообразова.

И между хакване, кракване и спиране на сървъри има една гора разлика.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Кое да му "хакнат"? Ако питате дали може да се хакне отделен акаунт. Сигурно. Дали има експлойти и разни такива. Ми има, май. Могат ли да хакнат компанията, може би питате? Щом хакнаха  Yahoo. Щом преди десетина години китайци хакнаха Гугъл (днес ще е далеч по-трудно). Може. Иначе не помня Фейсбук като компания да е хаквана, като това се дължи до голяма степен, мисля, точно на хакерската култура на хората, които защитават мрежата на Фейсбук и това, че си използват написани от тях неща. Примерно. Що се отнася до DDoS атаката, тя "хакване" ли е? Не знам дали е възможно да сринеш Фейсбук, ако това питаш. Може да сринат нещо на горно ниво сигурно, ама това може да го направи някой с наистина голям ресурс. Миналата година, тези, които отговарят за сървърите на кореновите имена (com, org, biz, bg...) предадоха, че е имало някаква много мощна атака, но понеже е децентрализирана система, не са успели, но била някаква супер мощна. Та... май не може.

преди 24 минути, Blue_Hulk написа:

Представяте ли си колко спам ще има, ако спрат фейсбукса за 1 ден :D 

Тая нощ имало някакво кратко спиране, Guardian с ей такива букви заглавие. Докато са оформили статията за публикуване е спряло, ма, пфффф.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.