Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на CD за автомобил

Featured Replies

Значи питал съм специалисти и са ми казвали, че при по-скъпите модели Pioneer или други марки разлика в звука няма, има само повече екстри. Така че, мисля дори и с тази скомна сума от 150 + фабричните колони в колата звука за моите нужди е уникален.

Също така, ако трябваше да избирам музиката от BOSE /тествал съм в BMW X6 Biturbo с тунинг/ и тази от  мойта уредба, не бих избрал BOSE-то. Ок звука е чист, но басовете са неестествено усилени, средите и високите не ги усещам така ясно и приятно както от мойте колони, даже бих казал че ми звучат доста повече HI-FI, отколкото BOSE-то за само наколко хилядарки...

Редактирано от cool_cool (преглед на промените)

Усещането за добър звук е субективно разбиране. Това че даден ресийвър вади повече бас не значи че е с по-високо КПД, може пък високите и средните честоти да му липсват, а баса да е силен, но с икривявания, както е при обикновените усилватели с кондензатор. Аз се доверявам повече на очите си и когато видя ресийвър с такъв усилвател, въобще не ми трябва да го слушам, колкото и добре да свири той.

Освен това сравнението от неопитен слушател може да бъде грешно, тъй като почти всички ресийвъри освен еквалайзера имат и отделен тонкоректор за ниски и високи честоти, който е независим от фабричните настройки на еквалайзера, затова и двете функции трябва да са в нулево положение и динамичният бас също да е изключен. Ако при това положение между различните модели има значителна разлика в звука, вината трябва да се търси в по-евтиният ресийвър и по-непопулярната марка. Но за още по-прецизно тестване, трябва да използваме външен звукоизточник, свързан към AUX входа на устройството. Но и това може да ни подведе, тъй като крайното стъпало може да свири добре, но вътрешният DAC кодек на радиото и и на флашката в ресийвъра да е калпав. Затова трябва да се проведат последователно и двата метода на изпитване преди да заключим кой ресийвър е по-добър.

Ок, съгласявам се, че ги разбираш повече от мен. Няма спор за това. Скоро бях на едно изложение за аудио хи - фи. Та музиката беше инсталирана от Ави.ел в бус...звука беше уникален, с добър плеър, отделен процесор, дискретен субуфер и качествени колони, общо към 4-5 бона само. Та всичко това много добре, въпроса е ти колко може да отделиш и какво търсиш. Мисълта ми е, че за 150 с Pioneer-a аз съм си решил моя въпрос и съм доста доволен, както и че в този ценови клас Pioneer-а няма конкурент :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.