Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на CD за автомобил

Featured Replies

Здравейте,бих искал да ми помогнете в избора на CD за автомобил.Нямам конкретни предпочитания към марка.Бюджета ми е около 300 лева.Моля ви за точни предложения(марка,модел).Благодаря ви предварително. 

Не ти трябва CD, някаква пиклива флашка ти е напълно достатъчна. Съобрази се само колко канала и мощност на канал ти трябват.

преди 10 часа, Филипов написа:

Не ти трябва CD, някаква пиклива флашка ти е напълно достатъчна. Съобрази се само колко канала и мощност на канал ти трябват.

А можеш ли да се досетиш, че той може да пита, защото въобще няма плеър в колата си ? И много хора на плеъра в колата все още му викат "СД", независимо дали е с дискове или с флашка.

Мощността на канал при всичките е еднаква - смятай при 14,4 V на запален двигател не повече от 20 реални. До 300 лева нямат импулсно.

преди 10 часа, Филипов написа:

А флашката къде да я пусне :D

Каквото ти харесва. Избор голям. Не си казал населено място, какъв е автомобила, колко и какви са му говорителите. Ако са оригиналните повечето са до 5W, а могат и с годините да са се поопекли / разклопали. Или въобще да ги няма, ако колата е купена наскоро от нашенски псевдотърговци. Снимка на фабричния куплунг.

Дори и в кауф. . . .  продаваха радио с флашка за 30 лв.

• Автор

Колата е Audi A4/B7.Говорителите са 6 има и буфер(фабричен) в багажника.До сега имах Audi Concert 2.

Тогава за какво искаш да сменяш оригиналната свирка? Все пак германецът я е предвидил за тази кола. Ако е просто да слушаш MP3 - един трансмитер за около 10 лв  е достатъчен. Има и дистанционно. И още за толкова една карта 8GB MikroSD. Аз съм така с оригиналната. Качеството е като на всяко радио.

Ако все пак искаш да сменяш, обърни се към специализирана фирма. Но CD поне за България не е удачно. Много е прашно и има много дупки. И дисковете се драскат. И като следствие от всичко това прескачат.

преди 3 часа, Филипов написа:

един трансмитер за около 10 лв  е достатъчен. Има и дистанционно. И още за толкова една карта 8GB MikroSD. Аз съм така с оригиналната. Качеството е като на всяко радио.

:D:D:D

Към автора-два варианта:
http://www.alpine.bg/p/Products/SingleView/UTE-72BT
http://www.alpine.bg/p/Products/SingleView/UTE-92BT
Първият,по-старият,модел може да се намери и за около 200 лв.
Страхотно качество на звука,радио,интернет радио,блутуут телефония,Спотифай,АМ,флашки,AUX...

• Автор

А за Pioneer Deh 5900bt някакво мнение?Между Alpine и Pioneer коя марка е по добре като звук и екстри?

преди 2 часа, gushev написа:

А за Pioneer Deh 5900bt някакво мнение?Между Alpine и Pioneer коя марка е по добре като звук и екстри?

И двете са много добри. Зависи лично ТИ кой модел си си избрал. В аудиотехниката едно време бяха едни от водещите фирми. Не е моя работа да те съветвам, но се чудя защо сам си създаваш неприятности и работа на пладнешките крадци. В автомобил качествена музика не се слуша. Виж, да вдигаш врява е напълно възможно. Да си срещал някъде по магазините за техника колони, направени от ЛАМАРИНА?

преди 19 минути, gushev написа:

Да де ама кой модел е по добрия :)

Де си посочил модели от двете фирми? Като питаш, питай както трябва!

на 1.09.2017 г. в 22:50, Филипов написа:

Човека пита за CD плеър, а ти му предлагаш да слуша някаква пиклива флашка.

преди 1 час, ****** написа:

И двете са много добри. Зависи лично ТИ кой модел си си избрал. В аудиотехниката едно време бяха едни от водещите фирми. Не е моя работа да те съветвам, но се чудя защо сам си създаваш неприятности и работа на пладнешките крадци. В автомобил качествена музика не се слуша. Виж, да вдигаш врява е напълно възможно. Да си срещал някъде по магазините за техника колони, направени от ЛАМАРИНА?

И аз това казах преди време, че колата е от ламарина и трябва да е облицована.

преди 14 часа, Филипов написа:

Тогава за какво искаш да сменяш оригиналната свирка? Все пак германецът я е предвидил за тази кола. Ако е просто да слушаш MP3 - един трансмитер за около 10 лв  е достатъчен. Има и дистанционно. И още за толкова една карта 8GB MikroSD. Аз съм така с оригиналната. Качеството е като на всяко радио.

Ако все пак искаш да сменяш, обърни се към специализирана фирма. Но CD поне за България не е удачно. Много е прашно и има много дупки. И дисковете се драскат. И като следствие от всичко това прескачат.

Качеството на трансмитера не е като радио, радиостанциите се излъчват с динамична компресия на силата на звука, като музиката става на боза. Трансмитерите пък излъчват слаб сигнал и радиото шуми.

За да се разбере кой ресивър е по-добър, първо трябва да му се изтегли схемата и тогава се види с каква мощност е реално. Защото аз вчера дадох 300лв. за аудио система Blaupunkt, която се оказа с най-старите еднополярни усилватели. Докато за 200лв. Pioneer са последна дума на техниката.

Но от авто ресийвърите, Pioneer има CD-плеър.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не знаеш за какво става дума, не пиши откровени глупости. Аман от ламери. Имал си бол пари - дал си ги за някакъв надпис. Защото това няма нищо общо със старите корекомски неща. Това си е турско изчадие. Неслучайно многократно сме писали, че турчолята прекупиха поне двайсетина такива стари неподдържани марки от онова време.

Производителят е направил колата с някаква фабрична свирка. Питащият въобще не знае какво иска  Пита за надписи. Не казва оригиналната свирка с какво не го удолетворява и какво иска да постигне. Защото ако е просто гюрултия и главата му да става на тупАн, има други начини.

В една друга тема писах за свръхкомпресията и съвременната "музика". Трансмитер не шуми повече от която и да е радиостанция, още повече от слаб сигнал. 

Автомобилът не е място за слушане на качествена музика. Все пак основното му предназначение е да пренася хора и багаж от т. А до т. Б.

Шуми трансмитера и още как, дори и да го опра до антената, сигнала на трансмитерите е много слаб и радио приемник с по-слаба чувствителност не може да го разкодира в стерео. Навремето дадох 30лв. за такъв трансмитер с вградена памет от която памет в последствие половината файлове не могат да тръгнат и така от 1GB сега свирят само 500MB от тази памет, а останалите песни не тръгват и това е.

Това, че двете ти леви ръже растат от "жопа"  и не можеш да се оправиш и с най-елементарните неща не означава че трябва да правиш обобщения за всичко. При мен защо работят?

Като се появи питащия и даде повече информация може и да се мисли. Поне да каже оригиналната свирка ли е в колата или нещо друго. И моделът. И защо се опитва да сменя озвучаването,. Не знам защо цитиря 6 говорителя + суб и нещо не ми се връзва.

Като не разбира вече препоръчах да се обърне към фирма.

За пръв път чувам тази дума "жоп". Не те знам от кое село си допълзял, но когато не си съгласен с нещо, първо си замълчи, после помисли, че излизаш още по-неграмотен. Аз нямам намерение да се  надпреварвам с който и да е, знанията сам си ги оценявам колко са , това че не ги излизвам тука с бидони както някои други се оливат, в подписа ми съм написал защо. Няма да търпя такава селяния и още по-малко възрастова дискриминация.

Колкото до питащия, той търси нещо съвременно и не иска да слуша някакви дъртатнянски ресивъри, най-вероятно със старите маломощни еднополярни усилватели. Въпреки че и аз съм против да се сменя фабричната музика.

• 1 месец по-късно...

Понеже никой не даде конкретно инфо на човека, ето и моя опит със Alpine i Pioneer: значи в момента съм с Alpine DEH 1700 за 150 лв нов. Слушам го с фабричните колонки 10-ки/10 см/. Въпреки размера си и това че са фабрични, вадят униклално чист звук.)Та когато пробвах Alpine с тях, значи звука, който изкараха беше чист, но откъм бас беше доста посен, т.е. се учещаше определено липсата на бас и мощ. Същия Alpine го пробвах и в колата на човека от който щях да го взимам. Там определено си имаше мощ и бас, но най-вероятно звука минаваше през фабричен усилвател. Когато сложих Piooner-a в мойта кола, моментално се усети мощ, бас и чистота, даже хора са се чудели как 10-ки ще изкарат такава сила и бас и дали нямам скрит субуфер, Още повече има допълнителни 4 нива за усилване на екстра бас-а, както и 6 нива на усилване на цялостната мощ. Според мен причината за тази разлика в мощността м/у Алпина и Пионер-а е, че при Пионер-а Mosfet-усливателя е истински. Например, пробвал съм и JVC за 100 тина лв, на което също пише че има Mosfet усилвател. На мойте 10-ки колонки баса звучеше доста постно, все едно бия с лъжица по тиган, дори и на най-виското ниво бас.

Същия този Пионер съм го пробвал и с елипси DLS 960/познавачите знаят за какво става на въпрос/ с 90 W реални, които по принцип са за усилвател. Захранва ги без проблем до доста прилично ниво и без кривене.

Та извода е, че ако ще взимаш Alpine, е желателно да имаш и усилвател, oще повече държи и по-висока цена от Pioneer-a. С Pioneer-a за 150 лв получаваш мощ, бас, чистота.

Редактирано от cool_cool (преглед на промените)

Сравнението при нулиран еквалайзер, динамичен бас и Pro Logic ли го проведе? При скъпи и маркови ресийвъри разликата в звука би била незначителна. Трябва да се обърне внимание че много често левия и десния канал на флашката са разменени. И последно коя марка свиреше по-зле Алпин или Пайнер, щото разбрах че фабричните колонки са от Алпин?

преди 18 минути, peppone1 написа:

Сравнението при нулиран еквалайзер, динамичен бас и Pro Logic ли го проведе? При скъпи и маркови ресийвъри разликата в звука би била незначителна. Трябва да се обърне внимание че много често левия и десния канал на флашката са разменени. И последно коя марка свиреше по-зле Алпин или Пайнер, щото разбрах че фабричните колонки са от Алпин?

И кое не разбра, написано е ясно, с Алпин-а звука беше чист, но нямаше сила и бас, с Пионер-а има сила, бас, чистота. Колонките са някакви корейски, колата е Хюндай Атос. Иначе, дори при включен екстра бас при Алпин-а, не подобри мощността.

150лв. е скромна цена за ресийвър. Ако разполагаш с мултимер, измери минусовият кабел (този с цветната лента) на тонколоните дали не е свързан към маса. Все още се произвеждат ресийвъри със старите  усилватели с грамадни кондензатори, аз също дадох 300лв.за аудио система Блаупункт, която беше с този тип усилвател.

Иначе разлика в звука между усилватели с различни интегрални схеми има, но тя не е фрапираща, например  усилвател свързан в мостово изпълнение с TDA1554Q вади по-слаб бас от от фабрично интегрираният в чипа мостов усилвател TDA1552Q. Като и в документацията дават че вторият усилвател има долна гранична честота 20Hz, а първият е 50Hz, но и това не е показателен аргумент, тъй като и други усилватели с по-висока честота пък вадят много бас. Но и българите пък в КИТ модула сложили по-малки входни кондензатори от фабричната схема, но не е от тях загубата в баса. Друг мощен усилвател отново в КИТ модул с интегралната схема STK4241, изпълнен по фабричната схема пък има леки изкривявания и бръждене, които се забелязват при ниско ниво на звука, но ментета елементи колкото щеш и последното нещо което ще гледам са спецификациите.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.