Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ксубунту не зарежда след опит за активиране на нвидия

Featured Replies

Здравейте!

Имам Ксубунту 16.04. Опитах да си активирам нвидията (720М доколко разбрах) и не се получаваше като цяло. Последно следвах ето този гайд http://lenovolinux.blogspot.bg/2016/05/ 

(само че със нвидия-340 вместо тази в гайда) и пак не се получи. После избрах от nvidia-settings prime отново нвидия и рестартирах (не беше разпозната графичната ми карта, а праим бях отделно инсталирала преди това (не беше дошъл от драйвера)) и сега системата ми не зарежда. Една безкрайна грешка се върти и това е.

При втория опит да го пусна ми казва, че не може да си намери график картата, но не се получава и от tty да вляза в профила си.

Предполагам имам 2 вариянта: по някакъв начин на върна конфигурацията наобратно от този гайд и/или дали си избера от праим интел график картата. Вариянт 2 би бил нова инсталация на убунту/ксубунту. Може ли да ме насочите как да постъпя? Не знам как да вляза в системата и да върна нещата наобратно в това състояние. А ако е нужна преинсталация може ли да ме насочите към някой лесен гайд, където няма много какво да се обърка?

Благодаря ви предварително!

• Автор

Здравейте отново!

Успях да подкарам системата отново. Успях да вляза през терминала. Грешката ми беше, че си писах акаунта с голяма буква в началото, а се сетих, че те трябваше да са само с малка. Със нано едитора успях да изтри "nogrupmanager" и ъпдейтнах отново груб. Сега ми зарежда системата какво преди: нвидия не се ползва, но интел работи.

Бих те посъветвал да не ползваш това ръководство. Изобщо не премахвай свободния драйвър. Той се блокира при инсталиране на фирмен. А, самия фирмен драйвър инсталирай от графичния мениджър на "Програми и актуализации".

• Автор

Бях го инсталирала, но не работеше това. Той все още е "инсталиран", но не мога да го ползвам. И да, няма да следвам повече подомни гайдове.

Нямам много опит с хибридната графика, обаче знам, че има отворен, хибриден драйвер на Intel - intel-hybrid-driver, който би трябвало да върши работа с отворените драйвери на Intel и Nvidia. Би трябвало да си инсталира като зависимости и необходимите модули за превключване, като самото превключване би трябвало да се прави от контрол панелът на този драйвер. Prime се ползва за свободните драйвери, не съм сигурен дали ще работи с proprietary. За затворените има Optimus от Nvidia. Малко инфо тук - Hybrid graphics. Може да пробваш и VGA Switcheroo.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.