Премини към съдържанието

    Препоръчан отговор

    sonicz93    0

    Здравейте,
    Имам проблем с машината и се надявам да можете да ми помогнете да го разреша. Проблемът се изразява в следното: При някои игри (основно Overwatch) на случаен принцип (и веднъж при нормално браузване в интернет) машината забива напълно, екранът забива в един цвят със вертикални линиии (вижте снимките по-долу). Самият звук също забива и се повтаря безкрайно и единственото решение е рестартиране от бутона на кутията (таск мениджър и каквото и да е било друго не мога да отварям). Понякога след рестартиране ми се показва черния екран на снимката по-долу и ми се налага да го изключа отново от копчето и да изчакам няколко минути преди да го включа отново.

    Направих следните неща:
    1 - Ъпдейтнах драйвърите на аудиото и видеото.
    2 - Сканирах хард диска със HDTune за лоши сектори, но не откри нищо.
    3 - Флашнах биоса до последна версия и върнах фабричните настройки.
    4 - Сканирах с анивирусна (Eset NOD32) за вируси и също нищо не открих.
    5 - Разкачи х сата кабелите на хард диска и ги закачих отново и разкачих и върнах обратно рам паметта.
    6 - Подложих видео картата на стрес тест FurMark за 20-30 мин и машината не заби на самия тест

    Параметри на конфигурацията:
    Дъно: ASROCK H81M-DG4 /LGA1150
    Процесор: Intel Pentium G3258 3.2GHZ/3M/BOX/1150    
    Рам: 8GB DDR3 1600 GEIL
    Харддиск: 1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
    Видео карта: POWERCOLOR AXR9 270 2GBD5-TDHE/OC
    Захранване: Corsair VS450 450W ATX
    Операционна система: Windows 8.1 Pro 64bit

    Всяка информация би била полезна. Благодаря Ви предварително!

    charen_ekran.jpg

    Vertikalni_linii.jpg

    Редактирано от sonicz93 (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    А някой да провери температурите????

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    sonicz93    0

    Тъй като забива на абсолютно случаен принцип и нямам идея кога ще се случи няма как да ги видя в момента на самото забиване, но мога да предоставя температурите в момента.

    temperaturi_idle.jpg

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    ExaFlop    26986

    Смени САТА кабелите с тия на DVD (ако има такова). Ако и това не помогне пробвай да махнеш твърдия диск и да заредиш инсталатор (на Windows или Linuks) или Hiren's Boot CD. Ако тръгне нормално - купуваш нов диск.

    Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    dynamo    45

    Смени батерията на дънната платка, смени с по-голям радиатор този на чипсета или сложи вентилаторче да го охлажда, направи пълна профилактика на охлаждането на видео картата със смяна на термо паста със свястна такава.

    Принципно това, което се вижда от нимката ти са артефакти, не съм имал случай на същите, но при подобни, виновници бяха и видео картата и чипсета.

    Малко вероятно е, но ако няма особено подобрение, пробвай със свястно по-мощно захранване от някой приятел, нищо чудно настоящото да се дъни от сайта на производителя на картата ти -> " Minimum System Power requirement (W)500W", настоящото с годините вече до колко е на ръба не се знае.

    Редактирано от dynamo (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    sonicz93    0

    Шубе ме е да бърникам по дъното, а нямам и резервни части с които да подменям за тест. Нямах успех и с отварянето на видеокартата, а тъй като гаранцията е изтекла се притеснявам да не стане нещо. Към кутията са вързани два вентилатора - един intake отпред и един outtake отзад. Носенето в сервиз ми е краен вариант, понеже нямам времето да се занимавам особено с него, а и машината не се ползва само от мен. Смених SATA кабелите и сложих харда на различен слот, но проблема продължава да е на лице. Направих проверка на смарт статуса на диска и го прикачвам тук ако резултатите са от значение. Също така нещо, което забравих да допълня горе, е че подложих видео картата на стрес тест FurMark за 20-30 мин и машината не заби на самия тест.

    smarta.jpg

    Редактирано от sonicz93 (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    ExaFlop    26986

    А пробва ли да свалиш твърдия диск и да стартираш "жива" ОС от DVD/USB

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    dynamo    45
    преди 3 часа, sonicz93 написа:

    Шубе ме е да бърникам по дъното, а нямам и резервни части с които да подменям за тест. Нямах успех и с отварянето на видеокартата, а тъй като гаранцията е изтекла се притеснявам да не стане нещо. Към кутията са вързани два вентилатора - един intake отпред и един outtake отзад. Носенето в сервиз ми е краен вариант, понеже нямам времето да се занимавам особено с него, а и машината не се ползва само от мен. Смених SATA кабелите и сложих харда на различен слот, но проблема продължава да е на лице. Направих проверка на смарт статуса на диска и го прикачвам тук ако резултатите са от значение. Също така нещо, което забравих да допълня горе, е че подложих видео картата на стрес тест FurMark за 20-30 мин и машината не заби на самия тест.

    smarta.jpg

    Няма как да ти се помогне повече от форум. Щом не щеш и не можеш, а и както изглежда и виновен ще те изкарат, не барай ти, остави ги да се оправят като даде фира съвсем. Тогава вероятно ще плащат карта, захранване и дъно, защото ремонтът вече ще е невъзможен. 

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Trend    21

    Проблемът прилича на изтощена батерия на дъното, съответно биоса си нулира настройките и губи харддиска като първо буутващо устройство.

    А може и видеото да има проблем.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Диска с тези лоши сектори е пътник. Пробвай нова инсталация с читав диск. Също и тези температури на процесора ми се виждат високи - кога е почистван последно компютъра и е сменяна термопастата? Пусни един тест и температури под товар на процесора след 20-30 минути примерно.

    Редактирано от Радослав Матев (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.