Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Местонахождението ми се променя - това хакер ли е?

Featured Replies

Здравейте, нова съм във форума и реших да се обърна към вас, тъй като съм чела  и съм наясно, че тук има изключително много компютърни специалисти. Започна да ме притеснява сериозно фактът, че от време на време интернет местонахождението ми, което е изписано най-долу в отворената страница на Google, се променя. Не го следя постоянно, но от време на време съм хващала, че пише различни квартали, като днес например се изписва квартал, близък до моя. Имам преинсталиран нов Windows 10 и искам да ви попитам възможно ли е това да е хакер, който е проникнал някак в компютъра ми и как мога да проверя това? 

П.С: Попринцип имам опция на телефона да ми изписва непознати IP адреси, но досега да чукна на дърво не го е правило. Днес реших обаче да си проверя устройствата, които са влизали във фейсбука ми, като последната активност е преди 2 месеца и всичките устройства, от които е влизано са от Android, обаче от различен от моя IP адрес.  Това вече е доказателство, че чужд човек ми е прониквал в профила, нали? 

И последно нещо да ви попитам - видях, че предпоследния IP адрес, от който е влизано във фейсбук  пак преди 2 месеца, има последни числа, които само те  различават моя собствен от него, въпреки това отново ли се смята за чужд IP?

Много ще се надявам да ми помогнете, защото наистина съм притеснена доста.

Това е доказателство, че телефона ти се свързва към различни мрежи. Стига с тези хакери.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Какво по-точно значи това? Аз почти никога не успявам да се свържа с wi-fi навън и повечето пъти си използвам собствен интернет.

Ето какво ми изписва най-долу в страницата на google: район Красно село, София - От историята на търсенията ви 

преди 39 минути, septemberrain написа:

Какво по-точно значи това? Аз почти никога не успявам да се свържа с wi-fi навън и повечето пъти си използвам собствен интернет.

Ето какво ми изписва най-долу в страницата на google: район Красно село, София - От историята на търсенията ви 

Там трябва да има вид на устройството. Различно ли е от вашето?

Навигирате (Фейсбук) до "Настройки">>Сигурност и влизане. Там виждате устройствата, с които е влизано.

По-долу има опция

Get alerts about unrecognized logins

Активирали ли сте го?

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 38 минути, septemberrain написа:

Ако ти е включен безжичния модул на телефона и в района където си има свободна безжична мрежа без парола телефона ще се свърже веднага. Но дори и да е изключен и да използваш безжичната мрежа се свързваш към различни клетки с различен капацитет (2G, 3G, 4G ). Съответно може да получиш и различен IP адрес.

• Автор
преди 15 минути, Мальчик Бананан написа:

Там трябва да има вид на устройството. Различно ли е от вашето?

Да, аз даже съм написала в поста, че имам активирана такава опция и всичките устройства с чужд IP са Android, като моя телефон.

Емил Костов, добре, това за телефона, ами променящите се интернет адреси на компютъра ми?

Редактирано от septemberrain (преглед на промените)

преди 15 минути, septemberrain написа:

Да, аз даже съм написала в поста, че имам активирана такава опция и всичките устройства с чужд IP са Android, като моя телефон.

Емил Костов, добре, това за телефона, ами променящите се интернет адреси на компютъра ми?

Компютъра ти лаптоп ли е или десктоп? Кой ти е доставчика? Вероятно си с динамичен IP адрес и при рестарт на модем/рутер получаваш нов. Напълно нормално.

преди 24 минути, septemberrain написа:

При мен, Фейсбук ги дава така:

c949bc85548d80d4.png

• Автор
преди 14 минути, Емил Костов написа:

Компютъра ти лаптоп ли е или десктоп? Кой ти е доставчика? Вероятно си с динамичен IP адрес и при рестарт на модем/рутер получаваш нов. Напълно нормално.

Компютърът ми е десктоп, а доставчикът Виваком. Интересното, което открих при извличането на данни за няколкото непознати IP адреси в http://whatismyipaddress.com е, че техният доставчик също е Виваком, пощенският код е напълно еднакъв с този на моя IP, а също така и данните за Latitude и Longitude са напълно еднакви.

Мальчик Бананан, как може човек да види така по-детайлно самите марки на телефоните, чрез които е влизано във фейсбук, а не само видът на устройствата?

преди 12 минути, septemberrain написа:

Мальчик Бананан, как може човек да види така по-детайлно самите марки на телефоните, чрез които е влизано във фейсбук, а не само видът на устройствата?

Ами, не съм правил нещо по-различно май... това е от десктопа ми. При вас не е ли така?

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 10 минути, septemberrain написа:

Компютърът ми е десктоп, а доставчикът Виваком. Интересното, което открих при извличането на данни за няколкото непознати IP адреси в http://whatismyipaddress.com е, че техният доставчик също е Виваком, пощенският код е напълно еднакъв с този на моя IP, а също така и данните за Latitude и Longitude са напълно еднакви.

Тези ИП адреси са си твои. При всеки рестарт на устройството получаваш нов ИП адрес, защото си с динамичен. Стига стези хакери. Престанете вече.

• Автор
преди 5 минути, Емил Костов написа:

Тези ИП адреси са си твои. При всеки рестарт на устройството получаваш нов ИП адрес, защото си с динамичен. Стига стези хакери. Престанете вече.

Аз казах хакери, защото преди са ми прониквали в профили и съм си патила. А иначе това сигурно ли е за динамичните ми IP адреси? 

П.С:  това, което цитирах за район ,,Красно село'', например, се води IP адрес също ли? И поради същата причина ли се сменя и текста след адреса ,,От историята на търсенията ви'' и ,,От интернет адреса ви''?

преди 10 минути, septemberrain написа:

Аз казах хакери, защото преди са ми прониквали в профили и съм си патила. А иначе това сигурно ли е за динамичните ми IP адреси? 

П.С:  това, което цитирах за район ,,Красно село'', например, се води IP адрес също ли? И поради същата причина ли се сменя и текста след адреса ,,От историята на търсенията ви'' и ,,От интернет адреса ви''?

Информация

преди 15 минути, septemberrain написа:

Ясно, разбрах. Проблемът обаче е, че като погледнах в данните за моя IP, той се води статичен в http://whatismyipaddress.com. Ами сега?! :/

И как разбра, че се води статичен и откъде разбра, че това е твоя IP адрес?

Дали е с данимичен или статичен- все тая. Пак си се променя IP адреса.

преди 8 минути, Audi Power написа:

Дали е с данимичен или статичен- все тая. Пак си се променя IP адреса.

Не е вярно!

• Автор
преди 9 минути, Емил Костов написа:

И как разбра, че се води статичен и откъде разбра, че това е твоя IP адрес?

http://whatismyipaddress.com е най-големият сайт за откриване на собствен IP адрес и именно от там си научих и моя. Там в характеристиките на собствения ми IP и на непознатите пишеше, че всичките са статични.

преди 9 минути, septemberrain написа:

http://whatismyipaddress.com е най-големият сайт за откриване на собствен IP адрес и именно от там си научих и моя. Там в характеристиките на собствения ми IP и на непознатите пишеше, че всичките са статични.

На какво устройство зареждаш този сайт в момента. Зареди ping.eu и кажи какъв IP адрес ти дава в момента.

• Автор
преди 19 минути, Емил Костов написа:

На какво устройство зареждаш този сайт в момента. Зареди ping.eu и кажи какъв IP адрес ти дава в момента.

Чрез Google Chrome. А иначе IP адресът, който ми даде ping. eu е абсолютно същият като този от сайта, в който аз си го проверих.

преди 29 минути, septemberrain написа:

Чрез Google Chrome. А иначе IP адресът, който ми даде ping. eu е абсолютно същият като този от сайта, в който аз си го проверих.

Кой е той - напиши го! И преди кое устройство и на каква интернет свързаност ти излиза? Google Chrome няма как да ти каже дали адреса е статичен или динамичен.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 час, septemberrain написа:

И аз съм на Виваком и според този сайт се намирам на 45 км. от вкъщи-да ама не :)  .Много се филмираш :) 

• Автор
преди 31 минути, Емил Костов написа:

Кой е той - напиши го! И преди кое устройство и на каква интернет свързаност ти излиза? Google Chrome няма как да ти каже дали адреса е статичен или динамичен.

http://whatismyipaddress.com ето това е сайтът

Organization: BTC Broadband Service
Services: None detected
Type: Broadband
Assignment: Static IP

Та кой е този IP адрес, който ти излиза в момента при ping.eu, от кое устройство зареждаш сайта и към коя мрежа си се вързала?

• Автор

Емил Костов, нещо май не мога да те разбера напълно, извинявай. Искаш да напиша IP адресът ми с цифри ли? Под устройство какво разбираш, би ли изброил едно, аз мислех, че е Google Chrome. И мрежата не е ли на Vivacom, тъй като интернет доставчикът ми са те. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.