Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 дава син екран при инсталация на нова машина

Featured Replies

Здравейте всички.

Пиша ви заради следния проблем: Уиндоус 10 не желае да се инсталира от USB флаш памет на нов компютър. След като излезе съобщението на UEFI (press Del to enter setup и т.н) се появява син екран и дотам.

Създадох буутваща флашка с помощта на Rufos и я тествах с MobaLiveCD. Мисля, че тестът беше успешен, защото се показа логото на Win 10. В UEFI зададох флашката да е първо буутващо устройство. 

Спецификациите са: 

Ryzen 1600

Дъно-MSI Tomahawk B350

Видео-ATi Radeon HD 3450 (колкото да изкара образ, докато копачите се успокоят, заедно с цените на видео картите)

RAM 2x4 Kingston HyperX 2666-в УЕФИ ги "отчита" и двете плочки на стандартната им честота. Даже не се налага да се пипат XMP профилите

Хард-Seagate barracuda 1TB

Сглобих го тази седмица и само тествах дали изобщо включва.

Коя е версията на Windows? От USB 2.0 или USB 3.0 стартира флашката? Пробвай от друг USB порт. Директно син екран ли показа? Без логото на Windows.

• Автор

Билд 14379, от замунда. В момента един познат ползва същия и не е имал такива проблеми.

Първият път пробвах от usb 2.0, а след тва от 3.1. Където и да включа флашката в уефи ми показва, че е плъгната.

Синият екран излиза директно без нищо друго на него и след около 30 сек. компютърът се изключва. Светлосин, ако трябва да бъдем точни. :) 

А когато я създава с Rufus беше ли указано в програмата да е за UEFI?

преди 5 часа, Yordan Videnov написа:

Билд 14379

Какъв е пък този "измислен" build? Стабилните са 15063(v1703)/14393(v1607)/11586(v1511). Всичко друго е Insider Preview build, а ако е бърникан, още по-зле. Сваляй от сайта на Microsoft.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

Чудя се що наистина теглите 10-ка от Замунда. Теглиш си media creator, тегли ти win-a и ти го качва на флашката без излишни драми. Аз до колкото разбрах, не показва BSOD, а просто светло син екран без нищо, или не съм разбрал правилно ? Ако рам паметта не е "съвместима", може да има нестабилност или вероятнср да не постне. Пробвай да ъпдвйтнеш биоса до последната версия 

преди 12 минути, П.Петров написа:

От същото място, от който си свалил 10-ката, си свали win8.1 x64. Не прецаквай новата машина с това лайно 10. (не се извинявам). 

Всеки с вкуса си, казало кучето и си облизало... 

Аз например windows 8/8.1 няма да си сложа. С 10ката съм имал много малко проблеми. (Трябва да трупам рейтинг, че от Микрософт ще ми спрат стотинките...) В началото (преди 2 години ако не и повече) имах проблем с аудио драйвъра, но те MS не са виновни че хардуера ми е сравнително стар и нямат нищо общо с моя драйвър. 

Конфигурации има безброй, потребители - още повече, а да не говорим за "знанията" на някои от тях. 

Въпрос на късмет. Те и AMD уж всички ги плюят че са печки (ех, праисторически истории) ама що ли на мен не ми "грее"...

Факторите за работата и стабилността на компютърната ти система и ОС са безброй...

преди 8 минути, m0nss7erKill написа:

Всеки с вкуса си, казало кучето и си облизало... 

Аз например windows 8/8.1 няма да си сложа. С 10ката съм имал много малко проблеми. (Трябва да трупам рейтинг, че от Микрософт ще ми спрат стотинките...) В началото (преди 2 години ако не и повече) имах проблем с аудио драйвъра, но те MS не са виновни че хардуера ми е сравнително стар и нямат нищо общо с моя драйвър. 

Конфигурации има безброй, потребители - още повече, а да не говорим за "знанията" на някои от тях. 

Въпрос на късмет. Те и AMD уж всички ги плюят че са печки (ех, праисторически истории) ама що ли на мен не ми "грее"...

Факторите за работата и стабилността на компютърната ти система и ОС са безброй...

От Win XP, 7, 8, 8.1 та дори и vista през 6-7 Linux distros, тая 10 ми смаза компа. То едно зареждане, едно стартиране на процеси гълтащи ресурси, едни бъгове с най елементарни неща... Не случайно му го казах това на автора. В момента се уча на MS Server 2016. Същата боза, не ми е ясно как ще пусна 2 виртуални машини за тест, като само една държи процесора на 65-90 % натовареност. 

преди 26 минути, П.Петров написа:

, като само една държи процесора на 65-90 % натовареност. 

От процесор до процесор разлика от тук до луната и обратно.

На мен ми зарежда доста бързо през повечето време. Понякога наистина зарежда доста бавно, но съм с механичен диск, а не SSD. В момента събирам пари за нова КС, която вероятно ще бъде R5 1600, MSI x370 carbon gaming (може би) и минимум 16GB RAM, за видео ще ползвам GTX 780, защото това имам, а и ще ми върши работа. И Samsung 960 Evo 256GB  В момента е много добро време за покупка на процесор, но ужасно за покупка на видео карта

:

:offtopic: като цяло хора безброй, конфигурации безброй, мнения, желания, вътрешни терзания, нужди и прочие безброй. Няма как всеки клиент да бъде "почесан отзад". Дали въпрос на конфигурация, настройка, късмет или употреба, при всеки е различно и ще бъде различно. По принцип всеки има право да каже какво мисли за дадено нещо, но няма нужда да се "осира" всичко. Малко двойни стандарти удрям тука, ама всеки е писал глупости без да помисли малко понякога.

Извинявам се на автора за офтопика

Редактирано от m0nss7erKill (преглед на промените)

• Автор

Ами, само син екран свети, без нищо на него.

Пробвай да заредиш от EFI файла на флашката. Т.е да го укажеш на ръка в BIOS.
%USB%\efi\boot\bootx64.efi
Тук %USB% е буквата на флашката. Примерно Е:

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 34 минути, Yordan Videnov написа:

Ами, само син екран свети, без нищо на него.

В началото мисля че имах подобен проблем т.е. първия път като инсталирах 10-ка. Качвам го с media creator, и като се опира да бутне флашката, само син екран и нищо друго. Флашнах си биоса до последната версия от 1.2 до 2.0 на AsRock A75m-hvs и си буутна без проблем. Пробвай да изчакаш малко (примерно десетина минути да видиш дали няма да тръгне, защото мисля че и този филм го имаше) 

• Автор

Изключва се сам след 30 секунди някъде. Сега тегля с MediaCreator и ще пробвам пак. Освен това днес ще ми донесат ползвана буутваща флашка. И ако тогава не стане, флашвам БИОС, тоест... УЕФИ де.

• Автор

момент...Windows 10 може ли да се ползва безплатно? И за колко време? Има се предвид изтеглен от официалния сайт на Microsoft Извинявам се за двойният пост.

Редактирано от Yordan Videnov (преглед на промените)

преди 13 часа, Yordan Videnov написа:

момент...Windows 10 може ли да се ползва безплатно? И за колко време? Има се предвид изтеглен от официалния сайт на Microsoft Извинявам се за двойният пост.

Сигурно и за цял живот. Само дето менюто за персонализиране няма да работи. Аз смятам да си купя win 10 от kinguin като си сглобя новата конфигурация

• Автор

Инсталирах Уин 10 от флашката на приятел. Всичко е ок. Едно нещо само човърка понякога: въпреки, че избрах 64 битовата версия повечето ми програми са 32 битови. Така е и при него (той е със същия).

Повечето програми въобще не са издадени в 64-битов вариант, така че ще трябва да си маалко по-конкретен и да споменеш имена.

А и не знам защо това те "човърка".

• Автор

Аха, мерси. Иначе става въпрос за MSIAfterburner Discord, uTorrent и не помня други (не че в момента има много)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.