Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бюрокрация - разрешение за строителство

Featured Replies

преди 8 часа, Филипов написа:

Държавата е написала своето в "държавен вестник". Като не разбираш - има съответните специалисти за платени консултации ..

Хората имат пари за да отиват за всяко нещо, което умишлено е направено сложно и объркващо?
То закони има, но дори съдилищата на база на един и същи закон отсъждат различни присъди.
Еквивалентни случаи имат различни присъди спрямо кефа на съдията.
Законите са създадени против хората, умишлено объркани и двузначни.
Аз си плащам данъците, за да ми правят живота прост, а не да се разкарвам по юристи и да тълкувам закона, който е неясен.
Защо ще плащам на "специалисти", за да ми свършат работа с държавата, понеже и тя сама не знае какво иска?
За това ли си плащаме данъците, за да ни изнудват умишлено?

Примерно едно удостоверение за наследници се вади с 5 лв. за седмица.

Ама няма такова. Справката в компютъра се прави за 2 минути. Останалото е бавене. За това няма инвеститори и бизнес в България, защото все трябва да "молиш" с подкуп под масата и администрацията само те бави умишлено и не си върши работата чевръсто.
Аз защо трябва да ходя в КАТ, за да си сменям регистрацията на колата, като информацията от нотариуса може да отиде в КАТ, а КАТ да ми изпрати регистрационните табели по пощата или да ме покани да си ги взема?
Защо трябва да се редя на опашки и да губя работни дни, защото те са мазници малоумници, които искат подкуп, за да си свършат работата, за която им се плаща от нашите данъци?
Защо в Англия или Германия кола се купува много по-лесно и не трябва да ходиш дори в КАТ. Те да не би да са по-прости?

И като не разбира ползва услугите на други. А те работят това и трябва да им се плаща. Въпросът е ти като имаш виШУ що не се оправяш с елементарни неща?

Аз се оправям с данъчна декларация, но първият път, когато хванах такава четох 20 минути.
Цялата декларация е объркана и написана излишно сложно.
За да отида да си платя данъците не би трябвало да отида при друг човек, на който да платя за това, че искам да платя на държавата.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

на ‎2‎.‎10‎.‎2017‎ г. в 14:57, Питоня написа:

Направо съм възмутен от бюрокрацията...

Добре дошъл в действителността :)

Строителството не е за всеки... ъм, кът те знам я и тука пробваш.... ай успех в жалването....

Един мой познат ми каза - кой ти пречи, правиш нещо, а после да те съдят.... тя бюрокрацията пак ще те намери и пак ще си платиш и повечко даже в този случай....

Плащаш и бягаш, да малко скъпо, ама по-добре предварително, а не после...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.