Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

С какво се сваля дрон?

Featured Replies

От началото на месеца се преместихме в нова квартира в уж хубав квартал. Неочакван проблем обаче се появи. Вечер като къпем бебето или сме седнали да ядем около терасата жужат някакви дронове от нашия или съседния блок. Вместо да давам пари за солидни завеси, защото на хазяйна са едни мрежести полупрозрачни реших да предприема агресивен подход. Гледах в нета клипчета на американски полиции с микровълнови пушки, но не виждам как аз бих могъл да се сдобия с такава. Мислех си за въздушна пушка, но не съм сигурен дали съчмите и ще свалят дебилната пластмасова простотия. Отделно не ми се иска да стрелям ей така във въздуха защото не се знае къде ще падне.

Всякакъв конструктивен съвет е добре дошъл.

Ако добре си огледал дрона значи лети и близо до теб, можеш да прецениш дали с една мрежа (или стар чаршаф) можеш да прекратиш полета му. Ако мрежата ти е завързана и с въже няма да падне като "астероид" неконтролируемо към земята (дали стреляш с пушка или сваляш дрона все можеш да нараниш случаен минувач), но пак трябва да внимаваш с прозорците.

Като цяло е най-добре да опиташ да се разбереш с добра дума!

С харпун и мрежа, с прашка, с блага приказка със собствениците...

може и с АК74
Резултат с изображение за ак74

преди 27 минути, plamen_petrov_80 написа:

С това може да има доста косвени жертви!

По-добре на салатка с ракия :)

куй некой ногу голем "русенски комар", кът падне на главата, ще требе да се звъни на 112

drone-hamak-baby-animation.gif

виж тоа комар, отвлякъл чиляка

Дронът е с радиоуправление. В момента, в който изгуби сигнала - ще падне. Трябва ти най-обикновен заглушител на съответните честоти.
Ако дронове с камери ми обикаляха прозорците, докато си къпех детето и аз бих бих притеснен какъв е тоя педофилски изрод, който дебне малки деца през прозорците с дронове.  Като падне дрона, изчакваш да дойде да си го прибере, причакваш го и му удряш един бой.

преди 2 часа, дръндю написа:

куй некой ногу голем "русенски комар", кът падне на главата, ще требе да се звъни на 112виж тоа комар, отвлякъл чиляка

Ай стига с тъпотиите. В 21 век изродите имат все по-достъпни средства.. Бейбифони с камерки и всякакви други техники с очи и уши са потенциални цели на разни изроди. Ако достатъчно се постараят, могат да ти включат и камерата на компа дистанционно.
Хич не е смешна ситуацията. Под изроди имам предвид педофили с малко повече умения и всякакви други изверги.
-----------
Дроновете обикновено работят в 3 диапазона..433Mhz, 2,4Ghz и 5.8Ghz.
В нета има схемички и готови устройства.
----------
Ако не ти се занимава със заглушители и въздушна пушка сигурно ще свърши работа.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 3 часа, mitosandov написа:

Гледах в нета клипчета на американски полиции с микровълнови пушки, но не виждам как аз бих могъл да се сдобия с такава. Мислех си за въздушна пушка, но не съм сигурен дали съчмите и ще свалят дебилната пластмасова простотия. Отделно не ми се иска да стрелям ей така във въздуха защото не се знае къде ще падне.

Не можеш, защото е скъпо и незаконно. Снимането не става чак толкова просто и едва ли тоя, дето го кара, изобщо ви е видял. Но дори и да предположим, че му заглушиш сигнала, дрона ще се върне там където е пуснат. Трябва да му заглушиш и джипиес-а, въобще трудна работа. Само спортните и много елементарните нямат навигационен компютър и е вероятно да кацнат или да се разбият.

Накратко, разбери се с този, който го пуска.

преди 50 минути, simtech написа:

Ако не ти се занимава със заглушители и въздушна пушка сигурно ще свърши работа.

По-скоро топка за тенис на корт. Но все още не съм убеден, че човека заслужава да му се чупи машината.

преди 39 минути, Melmak ® написа:

По-скоро топка за тенис на корт. Но все още не съм убеден, че човека заслужава да му се чупи машината.

Човекът трябва да знае, че не е приятно през прозореца ти да те дебнат с дрон.

Ами реших все пак този уикенд ако пак видя бръмбарите да изляза на терасата и да видя дали и накъде ще идат. Разбрах се с жената да завием детето ако е изкарано изкъпано. Иначе не съм се отказал от варианта за въздушната пушка. 

И все пак едно е да ползват дроновете да снимат крепости, стадиони и разни забележителности от високо, а друго да висят между блоковете и да дебнат комшийки (надявам се) по гащи...

Потърси някой комшия-ловец и поискай пушката "за малко". До 20-30 метра , с по-едри сачми, дронът ще се превърне в куп падащи дребни парчетий . Неудобството е, че е доста шумна.

Със същия успех може да го отстреля с воден импулс. А за пушка - ще требе с комшията да пият по бира на тераса и да тренират лов на панички. Иначе все ще се намери някой добронамерен съсед и да го писне, че има пушка и я ползва в населеното място.

с прашка,лък харпун все безшумни са

преди 5 часа, mitosandov написа:

да дебнат комшийки (надявам се) по гащи...

Ако дрон е с камера, си е живо воайорство и отива в една друга графа...спокойно можеш да си пуснеш жалба в полицията.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Баси колко сте спрели всички тука.... бебето искали да заснемат.... купи си щори и запомни, че не си център на света = #светаепъленсидиоти

на 25.10.2017 г. в 17:48, Гост написа:

Дронът е с радиоуправление. В момента, в който изгуби сигнала - ще падне. Трябва ти най-обикновен заглушител на съответните честоти.
Ако дронове с камери ми обикаляха прозорците, докато си къпех детето и аз бих бих притеснен какъв е тоя педофилски изрод, който дебне малки деца през прозорците с дронове.  Като падне дрона, изчакваш да дойде да си го прибере, причакваш го и му удряш един бой.

Ай стига с тъпотиите. В 21 век изродите имат все по-достъпни средства.. Бейбифони с камерки и всякакви други техники с очи и уши са потенциални цели на разни изроди. Ако достатъчно се постараят, могат да ти включат и камерата на компа дистанционно.
Хич не е смешна ситуацията. Под изроди имам предвид педофили с малко повече умения и всякакви други изверги.
-----------
Дроновете обикновено работят в 3 диапазона..433Mhz, 2,4Ghz и 5.8Ghz.
В нета има схемички и готови устройства.
----------

Първо по-новите дронове с GPS особено на DJI НЯМА да падне при загуба на сигнал а ще се върне сам от точката на излитане.Отностно проблема. Първо какъв е дрона дали е просто играчка на деца или  е по-модерен с камера.2ро свалянето на дрон то бил малък или голям може да доведе до повреди на имущество долу (примерно кола) или да УБИЕ човек падайки върху него примерно дронове като DJI Фантом 4 тежи малко по-малко от килограм и половина представете си това да падне на главата ви .Ако постояно лети просто го проследете къде  отива за да кацне при оператора и то в град няма да е кой знае колко далече и се разберете като човек. Разберете защо жужат тези дронове няма ли някоя забележителност или са просто деца който си играят.Ако не сте някой милионер или важна клечка няма голяма причина дронове да хвърчат за вас, папараците не се интересуват от простите хора като нас.И друго любителите и профисионалните оператори на дронове никога няма да нарушат личното ви пространство летейки пред прозореца\тераса и тн. Аз имам дрон използвам го за любителски цели да снимам влакове,паметници или просто град от високо и ще ви кажа че дрона летейки на 50м височина над сградите човека най-много да се види като точка на снимката.Просто разберете защо тези дронове летят там дали има интересен обект или просто някой има дрон и лети във междублоковото пространство и всяка техника може да се използва за зли цели това не значи че техниката ви е виновна така наречения педофил може да ползва бинокъл\телескоп от блок на 4км от вас и пак да ви наблюдава. Просто си вземете добри завеси ако толкова си мислите че сте папата и дозина дронове идват специално за вас. Ако както казвате дроновете вечер се появяват наверно са деца или човек който просто си лети запомнете че никой не е център на внимание и още повече е крайно невероятно няколко дрона дошли специално за вас и разпитайте съседите като сте нови във квартала дали дроновете от скоро или от по-отдавна летят и за какво летят или на кого са.Просто си вземете завеси и не къпете бебето на терасата защото следващото е май съседа(съсетката) ни гледа с бинокъл как си къпем бебето.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.