Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

усилвател technics su-x933 Проблем!!!

Featured Replies

Здравейте,имам следният проблем.Усилвателчето technics su-x933 работеше и работи перфектно ,но преди време единия канал изгуби звук,работи само десният,знам,че причините може да са много,но все пак ако някой има идея,орентировъчно да помага,така или иначе ще се ходи на сервиз,но искам да имам някаква насока за какво иде реч,щото в сервиза могат да ми кажат всичко.Мерси предварително.

Редактирано от batbambo (преглед на промените)

""...щото в сервиза могат да ми кажат всичко.""

Именно,че в сервиза ще ти кажат всичко за проблема,а не тук. Може ли даден дефект да се локализира през форум? Естествено, че и тук може, но ще ти изредят хората всевъзможни причини с което няма да ти се помогне. Ето ти няколко причини една от които е много важна.Ако е повредено крайното стъпало, то една от причините си  - ТИ ! Късо съединение на изхода му (става въпрос за изхода,в който свързваш тонколоната на съответния канал) винаги води до такива последствия. Дори усилвателя да има електронна защита, това също може да се случи. Друго. Размени входните кабели от източника на сигнал (ляв и десен) за да видиш дали същият канал не работи. И още много случаи,за които не е редно да се изброяват,а да посетиш сервиз,след като не си наясно с такава техника. От мен - успех с ремонта!

https://www.hifiengine.com/manual_library/technics/su-x933.shtml

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Мерси.

Радвам се,че си гордостта на този форум,Да си жив и здрав и да ти се връща добрината.

преди 15 минути, batbambo написа:

Мерси.

Радвам се,че си гордостта на този форум,Да си жив и здрав и да ти се връща добрината.

Хехехе :) То новите потребители няма да разберат иронията 

Размени местата на колоните от изхода на усилвателя.Така ще разбереш дали случайно не е прекъснал кабел на колона,а ти да обвиняваш усилвателя.

Я чукни няколко пъти върху релето и виж дали няма да свирне...

Предполагам, нещата като входен кабел и тонколони си ги проверил ?

Ако е с две отделни релета на изхода, може единия канал да е в защита.  Следва стандартнат процедура мерене на крайни транзистори, емитерни резистори, след това правотоков режим, ток на покой, офсет в предусилвателно стъпало и т.н.

Ако крайното работи както трябва, се тръгва по пътя на сигнала - мултиплексъри/входни ключове, прекъснати потенциометри и т.н.

Редактирано от Staseka7777 (преглед на промените)

• Автор

Да,входни кабели,колони,букси всичко съм проверил отвън , но не съм го отварял все още.Крайното стъпало би трябвало да работи щом има звук,дори и на единия канал.Мерси за идеите,ще пробвам.

Първо провери релето, проводниците до бананите и след това провери какво има след операционката на проблемния канал...

Като го гледам, тоя усилвател даже и защита няма. Мери на входовете на stk-то дали присъстват двата сигнала.

Редактирано от Staseka7777 (преглед на промените)

• Автор

Проблема е решен, срещу 25 лв. в сервиз.Някакъв транзистор е изгорял и подменен,но не мога да дам подробности.Благодаря на всички,които се включиха в темата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.