Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно GeForce GT 1030

Featured Replies

Здравейте, имам нужда от съвет.

Имам 7 годишен компютър - i5-750, P55, 8GB DDR3 1600, GeForce GTS250, 128GB SSD, 1TB HDD.

Игри отдавна НЕ играя. Използавам го основно за SoundForge, от време на време Photoshop, разни audio-checker-и, слушане на музика и гледане на филми. И жената се си гледа фейсбука... :D

Въпросът ми е дали си заслужава да "ъпгрейдвам" сегашната GTS 250 (128 CUDA-cores) с GT 1030 (384 CUDA-cores)?

Блазни ме мисълти за хардуерно декодиране на h265 и HDMI 2.0b, Но ме притеснява 64-битовата шина на паметта и използването на PCI-e x4. Дъното ми е 2.0, а картата 3.0 - понеже скоростите на обмен по PCI-E При 3.0 са по-високи, не знам дали съвсем няма да "умре трансфера" при 2.0 х4. Ясно е, че за филмите няма да има никакъв проблем, но с Photoshop-а?

Някакви идеи дали си заслужава "ъпгрейдът"?

Картата е в пъти по-добра от твоята, а и разлика между PCIE 2 и 3 няма да забележиш дори и с най-мощната карта на пазара за момента.

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2694698/pcie.html

Аз бих си задал следните въпроси:

Имам ли проблем със сегашната си карта?

Какво реално ще подобря с новата карта?

Колко пари ще вложа и дали могат да се спестят или вложат за друго?

За фейса и филми , смисъл от този ъпгрейд виждам само в по-тихата работа на новата карта и ниската консумация на енергия.

преди 29 минути, Can Oa написа:

За фейса и филми , смисъл от този ъпгрейд виждам само в по-тихата работа на новата карта и ниската консумация на енергия.

Не само. Тази карта не си струва парите и НЕ става за игри. Една GTX750TI или HD7850/70 да потърси втора ръка (за 7870 ще трябва да му е що-годе свястно захранването).

преди 18 минути, ceci80 написа:

Не само. Тази карта не си струва парите и НЕ става за игри. Една GTX750TI или HD7850/70 да потърси втора ръка (за 7870 ще трябва да му е що-годе свястно захранването).

Ти гледал ли си, че тази карта при тестове се доближава то GTX 750ti и става за игри колкото нея (разликата е от порядъка на 4-6 кадъра). Да не говорим, че ще е нова, с гаранция, нещо, което ако вземе карта втора употреба, няма да го има и може да спре всеки момент и пак да търси нова карта.

преди 17 минути, Радослав Матев написа:

Ти гледал ли си, че тази карта при тестове се доближава то GTX 750ti и става за игри колкото нея (разликата е от порядъка на 4-6 кадъра). Да не говорим, че ще е нова, с гаранция, нещо, което ако вземе карта втора употреба, няма да го има и може да спре всеки момент и пак да търси нова карта.

И ти може да спреш да пишеш, но не го правиш...

преди 56 минути, Can Oa написа:

Блазни ме мисълти за хардуерно декодиране на h265 и HDMI 2.0b - т.е. евентуален бъдещ ъпгрейд към 1440р или 2160р монитор. GTS 250 не декодира 4К.

преди 30 минути, ceci80 написа:

Игри не играя от поне 10 години... ;) Единствено ме притеснява хардуерното ускорение при филмите и при използването на Photoshop CC.

Редактирано от zitrön (преглед на промените)

преди 9 минути, ceci80 написа:

И ти може да спреш да пишеш, но не го правиш...

Мога, но за разлика от теб пиша неща, които съм проверил.

@zitrön с хардуерното ускорение на 4к няма да имаш грижи с 10-та серия на Nvidia, там си им е вградено, вече за Photoshop незнам какво може да се ползва, не работя с такъв софтуер.

преди 13 минути, zitrön написа:

Блазни ме мисълти за хардуерно декодиране на h265 и HDMI 2.0b - т.е. евентуален бъдещ ъпгрейд към 1440р или 2160р монитор. GTS 250 не декодира 4К.

Разбирам те , по принцип и само заради тишината/не знам как е твоята но аз тиха GTS250 не съм виждал/ и консумацията си струва - зависи какво значат за тебе 100 и няколко лева. Смисъл за момента това което написах ще получиш от картата а за фотошопа нямам идея какво ще ти подобри това. Ако не се лишаваш от  нищо заради тази покупка и бъдещите планове си струва.

преди 10 минути, Can Oa написа:

Разбирам те , по принцип и само заради тишината/не знам как е твоята но аз тиха GTS250 не съм виждал/ и консумацията си струва - зависи какво значат за тебе 100 и няколко лева. Смисъл за момента това което написах ще получиш от картата а за фотошопа нямам идея какво ще ти подобри това. Ако не се лишаваш от  нищо заради тази покупка и бъдещите планове си струва.

Моята GTS 250 си е супер тиха, напълно сериозно, MSI с WindForce охладител.

При фотошопа има едни минимални изисквания за да работи хардуерното ускорение, но понеже картата е сравнително нова, не намирам никакво инфо в нета до момента. Знам, че с GT 1050+ няма да имам проблеми, но там и цената е двойна... все пак не съм Фотошоп-професионалист, не си вадя с това хляба, но понякога ми се налага да си свърша нещо и не ми се ще да ми сече при работа с него.

Като гледам тука, освен ако не правиш някакви много специални ефекти и не си с вградено Intel видео, няма да имаш никакви проблеми:

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Photoshop-CC-2017-NVIDIA-GeForce-GPU-Performance-899/

GT 1030, дори да е наполовина на GTX 1050 (а тя е да кажем 1/3 по-слаба), пак ще ти е комфортно.

А и от същото място - виж тука по-долу какво пише:

https://www.pugetsystems.com/recommended/Recommended-Systems-for-Adobe-Photoshop-139/Hardware-Recommendations

Video Card (GPU)

Adobe has been increasing support for GPU acceleration in Photoshop over the last few years, but currently there are only a handful of effects that can utilize the video card. Adobe maintains a list of effects that are GPU accelerated in their GPU FAQ: Photoshop CC and CC 2014 GPU FAQ

While the number of accelerated effects is currently small, Adobe has made it clear that they intend to continue adding GPU acceleration capabilities in future updates. In addition, Adobe is not limiting official support to just workstation cards - any modern workstation and desktop cards should work just fine in Photoshop. This is great as desktop video cards tend to be faster than their workstation equivalents and are much more affordable.

Although Adobe is adding GPU acceleration support to Photoshop, the current demand on the video card is actually relatively light. Even an entry video card will be able to provide a huge boost in performance for GPU accelerated effects and there is a sharp drop in performance benefit by using anything more than a mid-range video card. There is still a performance benefit to using a high-end card like the GTX 1080, but beyond a GTX 1060 you are only going to see 2-3% faster performance by upgrading to a more expensive card.

Дори и да си с "Entry level" карта, пак няма да имаш проблеми при работа.

Редактирано от Радослав Матев (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.