Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Захранването ще държи ли видеото

Featured Replies

Не съм електротехник, не мога да споря, може и така да е щом казваш. И аз търсих тестове, но не намерих, по форумите има много запитвания относно въпросното захранване, но никъде не го препоръчват. Автора да си преценява вече, особено след като има по-добра алтернатива.

преди 4 часа, Радослав Матев написа:

Аз си имам достатъчно знания, ако нямам чета и ползвам google. За твоите знания може да поспорим обаче.

преди 13 минути, Радослав Матев написа:

Не съм електротехник, не мога да споря, може и така да е щом казваш. И аз търсих тестове, но не намерих, по форумите има много запитвания относно въпросното захранване, но никъде не го препоръчват. Автора да си преценява вече, особено след като има по-добра алтернатива.

Дойдохме си на думата. Колкото до захранванията- питай ме, само дори по етикета ще ти кажа бива ли го и как е направено, дори да е ново и да не съм го виждал вътре. И по отношение на захранванията- гледам @Roujin Z бута някаква нова ЕВГА от варио за 120 лв 500 или 550 вата. То може да излезе добро, като му гледам етикета е LLC DC-DC, ако не са пестили много от компонентите и е с биващи кондензатори, ще излезе находка.

Може да се отклоним малко от темата, ама и без това всеки си пише каквото иска и където иска, така че не вярвам да е проблем. @ceci80 : като си специалист какво мислиш за това:

http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00002723

Ползвам го вече година с конфигурацията от подписа, преди това и малко с FX-8350  и засега нямам никакви проблеми, има си и софтуер за мониторинг, а и в доста сайтове дават сравнително добри отзиви за него. Не че ми трябва толкова мощност, но за в бъдеще нищо не се знае.

• Автор

Реших да не се набутвам за захранване а да взема GTX 970 като мощността е почти идентична на gtx 660.Всъщност целта ми е игра на 2560х1080 само на WOT и 970 ще ми свърши работа.

Благодаря на всички.

То си зависи и от играта, но аз съм с конфигурацията от подписа и не съм срещнал игра, която да ме "спъва". Видеото ми си се товари на около 99% постоянно, с малки изключения, но те са най-вече от неоптимизирани игри (примерно GTA V). Възможно е с по-мощен процесор (клокнат I7 или някой от по-новите 7--8 серия) да вади повече кадри, но и така съм доволен, играя си игрите без лагове или насичания на high/ultra  1080p с над 40-50 кадъра. Процесора ми се равнява на i5 3470 с по-голям кеш.

Редактирано от Радослав Матев (преглед на промените)

преди 23 часа, Радослав Матев написа:

Може да се отклоним малко от темата, ама и без това всеки си пише каквото иска и където иска, така че не вярвам да е проблем. @ceci80 : като си специалист какво мислиш за това:

http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00002723

Ползвам го вече година с конфигурацията от подписа, преди това и малко с FX-8350  и засега нямам никакви проблеми, има си и софтуер за мониторинг, а и в доста сайтове дават сравнително добри отзиви за него. Не че ми трябва толкова мощност, но за в бъдеще нищо не се знае.

Захранването е ново на пазара, не съм го разглеждал. Виждам,че е LLC DC-DC, с класическите за DC-DC 750ватови захранвания 62А на +12. Изпълнение на каналните малоумници с типичните им глупости за този клас, които ги отделят от лидерите. Сложили са някоя екстра, като хибриден фан и мониторинг, на което Flextronics биха се изсмяли. Е, не им е за първи път, виждайки го преди години в Corsair, а дори бяха набутали мониторинг преди година в едно посредствено изпълнение с групова регулация, което подлуди баламите по форумите.

Tt можеха да не се занимават с глупости и да вдигнат повече качеството на заложените компоненти. Aз бих подходил скептично към тази единица и не бих му обърнал внимание, ако е на цена близка на RMi или направо бих си взел SuperFlower, Seasonic или някой от ОЕМите им за тези пари.

Беглият поглед, който хвърлих на снимката не ми дава да съм много критичен, защото не добих детайла представа, нито имам идея как се държи, но не е нещо ново под слънцето, нито нещо интересно и едва ли би изненадало някого при тест.

Все пак захранването изглежда добре и няма да ти създава проблеми. Ползвай си го със здраве!

@Радослав Матев

Радко, малко ще поспамя и ще го направя в отделен пост, макар да е свързано с предходното.

Жегна ме с питането си и понеже дълго време не съм поглеждал захранвания и как е пазара, реших да поразмърдам мишката.

Още на първите два клика се показаха две по- добри предложения:

(Бях решил да ти намеря една Евга на Цветето, ама хайде да се направя на много отворен и да реша да я пропусна, защото китките са направили страхотно и евтино захранване, ама са се осрали с +5VSB, не че е голяма болка)

1. По- качествено, по- мощно и по- евтино, с повече гаранция. Една класическа и неумираща платформа, която е заложена (само са сменили името)- http://nikem-bg.net/computer-components/SEASONIC-FOCUS-Plus-850-Gold-SSR-850FX/ само за 244 лв;

2. На същата цена като твоето, но много по- качествено (макар пак да е на каналните олигофрени), нова платформа, а не доработка на европейската линия (като твоето), с повече гаранция и невероятни показатели, даже и Платинка- http://www.vario.bg/corsair-hx-series-hx750-cp-9020137-eu за 292 лв.

Сигурен съм, че ще намеря и още, но и тези двете си заслужават, та няма смисъл да ровя.

@ceci80 Моето беше под 200 лв, не помня точно - миналата година лятото го взех с добра отстъпка (имам си стабилни връзки :D ), бях си го харесал откъм параметри/цена/гаранция,а и не ми се ровеше много. Доволен съм, не ми е правило проблеми, знам, че има и по-хубави, но ще си го ползвам докато мога. А и захранване, на цената на средно добър процесор/евтина видеокарта не бих взел засега, освен ако някой ден не ми трябва и да мога да си го позволя.

Редактирано от Радослав Матев (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.