Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разчитане на един резистор от Телевизор

Featured Replies

преди 8 часа, дръндю написа:

добре, ве...кажи сега на автора, каква  е стойността и да се спрем вече с тази тема

Аз лично съм объркан.
Имах няколко таблици, закачени около мен и не съвпада по никоя.
Тоя светло зелен оранжев ли е..не се знае.
Аз не гадая, а после нещо да каже КАБУУМ....

преди 11 часа, Daylight Dancer написа:

на два мега го хващам 1,392

А как го мериш? Ако държиш двете сонди с ръце, тогава уредът мери съпротивлението на тялото ти, а не на резистора.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 52
  • Прегледи 3,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
Цитат

А как го мериш? Ако държиш двете сонди с ръце, тогава уредът мери съпротивлението на тялото ти, а не на резистора.

Е русото си е русо..

На скала 2 мега показва безкрайност :)

преди 14 минути, Daylight Dancer написа:

Е русото си е русо..

На скала 2 мега показва безкрайност :)

сега усети ли се, че 4,7 мегаома, няма как да го измериш с този уред?

• Автор

как да процедирам сега?

старият ми мултицет го открадна един пе...дори не помня в какъв диапазон мереше, но имаше Auto

преди 14 минути, Daylight Dancer написа:

как да процедирам сега?

отивай до близката подстанция да вземеш мегера:lol6:

преди 1 час, Daylight Dancer написа:

Е русото си е русо..

Ми това е грешка в процедурата по мерене..Типично..За малки резистори под 10К няма проблем. За големи ти се явяваш паралелен резистор с по-ниско съпротивление. Съответно уредът мери грешно.

Резисторът е 4,7 МЕГАОМА както е написал Дръндьо!!! Погледни фолийната картина да видиш къде и защо е сложен. Предполагам, понеже не съм се задълбочавал в схемата , че има и последователен на него кертамичен кондензатор. Погледни снимката. Как ги оправяте тези техники, като не познавате елементите и аз не зная!

ScreenShot010.jpg

преди 55 минути, *LZ4JW* написа:

Резисторът е 4,7 МЕГАОМА както е написал Дръндьо!!

въх, мбаси изненадите, дето сте в тоя форум...ъ-ъ-ъ...тъй де, схема му намерихте:no-no:

преди 1 час, дръндю написа:

въх, мбаси изненадите, дето сте в тоя форум...ъ-ъ-ъ...тъй де, схема му намерихте:no-no:

То схема всеки 5-ти от форума ще му намери, но на него му е трудно да намери къде е  R127 на схемата.

преди 26 минути, *LZ4JW* написа:

То схема всеки 5-ти от форума ще му намери, но на него му е трудно да намери къде е  R127 на схемата.

сега като разгледах схемата, видях че свързва масата на захранването с масата на телевизора
електростатично изравняване без което телевизора пак ще работи, но при поява на електростатично напрежение, има вероятност да стане пробив и да изгори нещо
та не разбирам, защо е захапал точно тоя резистор
нямам думи
:no-no:

преди 1 час, *LZ4JW* написа:

Остави схемата, на резистора как може да разберем, че е 4.7, като цветовете не отговарят?

преди 7 часа, дръндю написа:

извинявай, забравих да дам обяснение

Жълт=4
СИН = 6
ЗЕЛЕН=5
От 5-те ивици ЧЕТВЪРТАТА е странно зелена = 5
465х100000=46500килоома=46.5Мегаома...
Защо ще е 4.7, като е с 3 ивици за стойност и 1 ивица за множител?
Това не ми е ясно!
Освен странно зеленото да е оранжево и нулите да са 4.
Иначе по схема 4М7, което е 4.7Мегаома.

преди 25 минути, simtech написа:

СИН = 6

аз съм само цвят лилав
люляк съм, люляк съм
:clown:

преди 9 минути, дръндю написа:

аз съм само цвят лилав
люляк съм, люляк съм
:clown:

Питам те нещо сериозно. На моят монитор втората ивица е чисто Синя.

преди 9 минути, simtech написа:

Питам те нещо сериозно. На моят монитор втората ивица е чисто Синя.

и защо така?
автора на темата ти каза, че е лилав, а и аз го виждам такъв от приложената снимка 

преди 10 минути, дръндю написа:

и защо така?
автора на темата ти каза, че е лилав, а и аз го виждам такъв от приложената снимка 

Добре. И лилав да е, то става 475??

преди 18 минути, simtech написа:

Остави схемата, на резистора как може да разберем, че е 4.7, като цветовете не отговарят?

Ти от къде съдиш, че не отговарят бре Живко? Захранването да е пред очите ти? А резистора? След като не можете да определите маркировката на един РЕЗИСТОР с цветен код,  защо даваш акъл на хората  кое как да се чете.Хората са направили за целта таблица, която Дръндьо ви  приложи и по нея не можете да се справите, независимо, че тя е за индуктивности. Но таблиците се препокриват бре синко. След като по нея не можеш да определиш стойността, остава да потърсиш електрическата схема, на която  елементите са написани Това е АЗБУКАТА на електрониката бе момче неопитно. Само се биеш в гърдите че си инженер. Да, ама на документ.В сервиза ти искат не да филосовстваш, а да го ремонтираш.Всичко това се постига с опит момче, а не с празни приказки като твоите.Ти си на 28-29 години, докато моя скромен опит в ремонтите е вече 50. Като ти пишат хората че си мушморок, трябва да им вярваш.Ето, несъзнателно  отново Дръндю обясни защо е сложен този резистор, като се казва, че може и без него. Да, ама в индустрията без значение от къде е тя - дали от Америка или Русия има правила и норми. Изделието трябва да отговаря по всички показатели, за да се пусне в продажба.Тези неща не са необходими да се знаят от всеки човек, но такива като теб са ДЛЪЖНИ да ги знаят. Нали имаш сервиз за ремонт на електроника, доколкото ми е известно. 

преди 10 минути, *LZ4JW* написа:

След като не можете да определите маркировката на един РЕЗИСТОР с цветен код,  защо даваш акъл на хората  кое как да се чете.

Човек, мисли малко и недей ми говори глупости. Задавам ги тия въпроси, защото очевидно нещо цветоотдаването на монитора ми не го бива.
Аз таблицата я имам, но май неправилно виждам цветовете. Видя се, че резисторът е 4.7Мегаома.
Аз питам как ги вижда той цветовете!

преди 11 минути, simtech написа:

Човек, мисли малко и недей ми говори глупости. Задавам ги тия въпроси, защото очевидно нещо цветоотдаването на монитора ми не го бива.
Аз таблицата я имам, но май неправилно виждам цветовете. Видя се, че резисторът е 4.7Мегаома.
Аз питам как ги вижда той цветовете!

Освен теб, в тази тема никой друг не говори глупости. Даже и...питащият. И си седни накрая на ГЪЗА, защото не си ми ял попатара келеш такъв! А като не виждаш добре - отивай на очен лекар и остави хората във форума на спокойствие! Ебас си и говедото!

преди 9 минути, *LZ4JW* написа:

Освен теб, в тази тема никой друг не говори глупости. Даже и...питащият. И си седни накрая на ГЪЗА, защото не си ми ял попатара келеш такъв! А като не виждаш добре - отивай на очен лекар и остави хората във форума на спокойствие! Ебас си и говедото!

Човеко, първо в нито една от таблиците ми няма толеранс 20%, второ цветовете на резистора не пасваха според таблицата.
Логично е да запитам какво виждат другите четящи темата. Не мислиш ли?

преди 11 минути, simtech написа:

Човеко, първо в нито една от таблиците ми няма толеранс 20%, второ цветовете на резистора не пасваха според таблицата.
Логично е да запитам какво виждат другите четящи темата. Не мислиш ли?

Мисли ТИ, аз зная как да мисля Живко. Ако имаш проблеми, съм ти дал насоки, които биха ти помогнали. За друго, едва ли мога да ти помогна.

преди 1 час, *LZ4JW* написа:

Мисли ТИ, аз зная как да мисля Живко. Ако имаш проблеми, съм ти дал насоки, които биха ти помогнали. За друго, едва ли мога да ти помогна.

Не ми трябват насоки, искам просто да ми кажеш на оная картинка какви цветове виждаш? :)

преди 2 часа, *LZ4JW* написа:

Нали имаш сервиз за ремонт на електроника, доколкото ми е известно. 

Имам, ей сега ми стои един телевизор с издумкал транзистор при ТХО-то. Много добре знам как се използва цветния код.
Обаче като не мога да видя цветовете и се бъркам. Може и монитора да ми е гаден, за това питах какви са цветовете.
Примерно аз виждам синьо, дръндю вижда лилаво. И се оказва, че аз това, което го виждам не е вярно и давам грешна информация.
Усетих, че се изложих, за това питах какви са цветовете???
Защото цветовете не можех да ги напасна по цветния код, а ще се окаже че аз не ги виждам правилно.
Иначе дръндю беше прав. Няма резистор, който започва с черно по цветен код. Освен един специален вид резистор - 0 ома резистор.
Освен това - в нито една от моите таблици няма черно за 20% толеранс. Това е егати измисления код.
На руските резистори поне си пише с цифри каква е стойността!

преди 1 час, simtech написа:

Усетих, че се изложих, за това питах какви са цветовете???

Ти си срам за всички инженери в България. Хората ги е срам да кажат че са инженери заради такива като теб.
И стига лъга съфорумците че имаш сервиз, сайтове и куп още глупости.
Като си зле с очите стани овчар нали поне до 100 можеш да броиш ?
Сега разбра ли че китапа ти нищо не струва като нямаш грам практика ?
Ама учи се на твоята си техника а не на хорската .

преди 10 минути, BMW Маниак написа:

Като си зле с очите стани овчар нали поне до 100 можеш да броиш ?
Сега разбра ли че китапа ти нищо не струва като нямаш грам практика ?

Ай тихо. Когато гледаш обект, който е сниман от камера с някакви си настройки на гамата(не добре калибрирани) и го пуснеш на не калибриран монитор се получават разминавания в цветовете. На живо ги виждам цветовете и ще го определя правилно. Обаче на лаптопски TN екран цветовете не са много...цветове...

И за какво е всичкото писане?

Захранване 17IPS11. За изравняване на статично електричество между първична и вторична. Ако изгори е с опушване след минала мълния. Ама тогава и целият телевизор е за гюма. Като стойност се слага 5-10 М. И без него пак ще работи. Конкретно този - 4,7М.

Не знам питащия какво рови където не му е мястото.

въх, Симтеча, направихте го на салата:no-no:
аве нямате ли малко чувство за хумор, забавлявайте се

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.