Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ONVIF WiFi камера проблем с отдалечен достъп

Featured Replies

Здравейте форумци,

наскоро си закупих WiFi Onvif Camera https://www.aliexpress.com/store/product/White-Wanscam-HW0043-720P-1-0MP-P2P-CMOS-Sensor-WiFi-Outdoor-Wireless-IP-Bullet-Camera-Support/1977023_32794604031.html 

Всичко работи перфектно. Следвах инструкциите и инсталирах camhi. Настроих камерата през локалната мрежа и докато съм вързан към локалната мрежа нямам проблем. Когато опитам да я достъпя през мобилната мрежа 4g, не мога да се свържа. Мислех че е от настройките на рутера и че трябва да позволя port forwarding, но рутера ми е заключен от доставчика а и жена ми на Huawei Nova няма този проблем при отдалечен достъп през мобилната мрежа. Проблема е с моя телефон специално - Samsung Galaxy J7 2016. Някой има ли идея защо се получава това при мен и евентуално някакво решение, защото от производителя казват че при тях работи (и при жена ми също). Само при мен го има.

Не знам дали тук е правилното място за темата, извинете ме ако съм объркал.

поздрави...

Ако порта на камерата е пренасочен, не би трябвало да имате проблем без значение марката/модела на телефоните ви. Пробвайте през друг браузър. 

• Автор

Пробвах през всички възможни приложения. За браузър не съм пробвал защото нямаше такава опция за настройка от инструкциите. Всичко става през android приложението camhi...въвеждам UID, user и pass.

И аз мислех че няма значение какъв е телефона, но явно различните версии на андроид huawei/samsung имат значение...дори update-нах софтуера на samsung-a, на ново инсталирах приложението и пак. Дори ми изпраща Нотификации за движение в стаята, но ... Продължава да connect-Ва...

Доставчика на мобилен интернет (мобилния оператор на 4G) един и същ ли е на жена ти и твоя?

Опитай през телефона си, но закачен към безжична мрежа на близкото кафе/ бензиностанция/ мол - към която се вържеш и сподели резултата, за да отсеем проблема в оператора ли е или в телефона или в настройки на 4G примерно...

• Автор

За съжаление се оказа точно това...колега ми сподели интернет от Hot spot на теленор (и жена ми е на теленор) и стана, свързах се с камерата без проблем. Пуснах си мобилния интернет и отново същия проблем. Ще пробвам да се свържа с виваком но дори не знам какво да им обясня. Ако пък има някой идея как сам да со оправя нека сподели ;)

Мерси krassleto.

Vivacom са пълни блокировачи на интернет връзката обикновенно. Още навремето доста от най-използваните портове за комуникация бяха отрязани (блокирани) на ниво доставчик от София без никакво обяснение към потребителите. Явно политиката е останала същата без изменение...

Явно програмата се опитва да използва порт за връзка, който е блокиран от доставчика... Дали ще ти го разблокират - да, ако се свържеш с администратор на услугата, а не с момиченцата и момченцата от колцентъра, които даже и не подозират какво им казваш...

А за плачевните им собствени DNS сървъри мога ОДА на ПЛАЧА да напиша даже... Откакто нямам нищо общо с тях като доставчик на Интернет се родих с нервите... Хем услугата беше 'корпоративна'.... :)

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

• Автор
преди 11 минути, krassleto написа:

Vivacom са пълни блокировачи на интернет връзката обикновенно. Още навремето доста от най-използваните портове за комуникация бяха отрязани (блокирани) на ниво доставчик от София без никакво обяснение към потребителите. Явно политиката е останала същата без изменение...

Явно програмата се опитва да използва порт за връзка, който е блокиран от доставчика... Дали ще ти го разблокират - да, ако се свържеш с администратор на услугата, а не с момиченцата и момченцата от колцентъра, които даже и не подозират какво им казваш...

Ще опитам да се свържа с тях, дано ми свършат работа! Мерси още веднъж за съдействието. Ще споделя какво са ми казали от свиваком...

Ама първо си изясни кой порт ползва app. И тогава задавай въпрос.

• Автор

За съжаление не успях да открия блокирания порт. С приложение network connections - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.antispycell.connmonitor&hl=en успях да видя че различни бг сървъри с порт 123 ми спира връзката, но не съм сигурен дали има нещо общо с приложението за IP камерите, защото не ми ги показва че са от приложението. Все пак се обадих до Вивакомци говорих с поне 5 оператора и 2ма от техническа поддръжка и казаха че проблема не бил при тях и че всичко било както трябва, не можели да помогнат. Малко съм отчаян и единственото което ми идва на ум е да си взема някакъв VPN но става голяма играчка...

Редактирано от Angel Stoyanov (преглед на промените)

Решението с най-малко нерви от твоя страна е преминаването към друг оператор, предлагаш адекватна услуга.

A защо ползвате мобилен нет за достъп на камерата , това ще точи доста мегабайти от мобилният . Виждам , че имате рутер защо през WI FI не ползвате камера .

• Автор
преди 28 минути, krassleto написа:

Решението с най-малко нерви от твоя страна е преминаването към друг оператор, предлагаш адекватна услуга.

Да прав си. Но имам договор още 1г. Така са ме умотали, но аз съм си виновен...временно решение с VPN. Свалих си Turbo VPN от android store (FREE) и работи, но не знам до кога. 

преди 9 минути, adersa написа:

A защо ползвате мобилен нет за достъп на камерата , това ще точи доста мегабайти от мобилният . Виждам , че имате рутер защо през WI FI не ползвате камера .

Ами не съм постоянно на вилата, а не на всякъде имам WiFi а за да получавам известия за движение ми трябва връзка постоянна. Не се притеснявам за MB, имам 15gb мобилен интернет (който за съжаление не мога да ползвам за съответното нещо). С VPN за сега става, но .... да видим до кога.

на 7.11.2017 г. в 13:15, Angel Stoyanov написа:

Здравейте форумци,

наскоро си закупих WiFi Onvif Camera https://www.aliexpress.com/store/product/White-Wanscam-HW0043-720P-1-0MP-P2P-CMOS-Sensor-WiFi-Outdoor-Wireless-IP-Bullet-Camera-Support/1977023_32794604031.html 

Всичко работи перфектно. Следвах инструкциите и инсталирах camhi. Настроих камерата през локалната мрежа и докато съм вързан към локалната мрежа нямам проблем. Когато опитам да я достъпя през мобилната мрежа 4g, не мога да се свържа. Мислех че е от настройките на рутера и че трябва да позволя port forwarding, но рутера ми е заключен от доставчика а и жена ми на Huawei Nova няма този проблем при отдалечен достъп през мобилната мрежа. Проблема е с моя телефон специално - Samsung Galaxy J7 2016. Някой има ли идея защо се получава това при мен и евентуално някакво решение, защото от производителя казват че при тях работи (и при жена ми също). Само при мен го има.

Не знам дали тук е правилното място за темата, извинете ме ако съм объркал.

поздрави...

направо си е чист късмет през мобилна мрежа да работи... радвай се на момента щото може да се окаже само момент... камерата поддържа p2p и това е единствения начин за връзка и ако доставчика дава добър upload... пренасочване на портове - при мобилните доставчици такъв филм няма - получаваш вътрешно ip на dhcp...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор
преди 46 минути, the professor написа:

направо си е чист късмет през мобилна мрежа да работи... радвай се на момента щото може да се окаже само момент... камерата поддържа p2p и това е единствения начин за връзка и ако доставчика дава добър upload... пренасочване на портове - при мобилните доставчици такъв филм няма - получаваш вътрешно ip на dhcp...

На вилата не съм с мобилен интернет, там си е местен някакъв, няма да правя реклама, само през мобилния на Виваком не мога да я достъпя, иначе през VPN-a сега си я достъпвам през мобилната мрежа без проблем, през теленор също. Добавих и 2ра камера. И 2те работят и мога да ги наблюдавам за момента когато поискам. 

Поздрави на всички включили се в темата. Мисля че няма какво да обсъждаме повече освен ако някой няма решение което да не се ползва VPN отново през мрежата на Виваком .

• 1 година по-късно...

Здравей те може ли някой да ми обясни начални стъпки и приложение което да изтегля за онлайн камера благодаря

• 1 година по-късно...

Имам подобен проблем и интересно ,че пак с приложението CamHi. Сега съм с CamHi pro  но и на двете проблема ми го има. Не мога да се свързвам с камерите от друг WiFi. С домашната мрежа никакъв проблем. Имам и други камери на 3 различни производителя и с 3 различни приложения от Googleplay изтеглени ,но с тях нямам никакъв проблем. С мобилната мрежа от телефона също се свързвам с камерите когато е добра връзката. Всички камери съм ги купувал от алиекспрес и съм доволен от тях. Надявам се някой да помогне. Тел./Вайбър ми е 0988892521 - по всяко време може да звъннете или пишете за съвет. Ако някой има желание бихме се свързали с моя лаптоп през TeamViewer за да може да влезе в настройките им ,а те не са малко. Имам приложението във вариант за уиндоус качено и на лаптопа за наблюдение на камерите. 

Без име.png

Без име2.png

да доуточня---С домашната мрежа WiFi никакъв проблем ,но отида ли някъде например заведение или при комшии и през техния WiFi не мога да се свържа с камерите и да погледна през телефона какво се случва в къщи. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.